Ahmet AKAR adlı kullanıcının mesajları

    Foruma yeni katıldım ama uzunca süredir faydalanıyorum bilgilerinizden ,öncelikle tüm faydanız için teşekkür ederim.

    Benim tüfeğim mod 125 sniper. Uzunca süredir bu hobiyle ilgilendiğim için belli başlı şeyleri artık biliyorum ama bu konuda güncel piyasadan örnekler olmadığını düşünüyorum. Örneğin yatagun dampa ayağı yıllardır piyasada olmamasına rağmen hala adı geçiyor veya hatsan protectorun üzerinde bi güven sorunu var.

    Üniversiteye geçiş dönemimde ve ilk 2 yılımda pek ilgilenemedim ama bu yazdan itibaren tekrar hobiye döndüm ve yazın bir dürbün aldım. Dürbün boğazı 30 mm ve genelde önerilen dürbün ayaklarını 25.4 mmlik. Böyle olunca bir süre daha araştırmak için dürbün ayaklarını sonraya erteledim ve dürbünün yanındaki ayaklarla atış yapmaya başladım. Daha önce bu kadar net bir şekilde hissetmemiştim dürbünün etkilenişini ama bu atışlarımda adeta dürbün yerinden çıktı. Tam sıfırlıyorum dürbünün montaj vidası gevşiyor. Bunu görünce tüfeği satmayı bile düşündüm.

    Açıkçası artık zerre oynamasın diye bir düşünceye girdim ve yivli dürbün ayaklarına bakmaya başladım. M&R sniper'ın yivli dürbün ayakları gözüme çarptı. Ama iki parça olmaz hatta tek parça da yetmez dampa olması lazım görüşü kafamı karıştırıyor. Bu konudaki kıymetli tecrübelerinizi bekliyorum.

    merhaba adım Mert. 22 yaşındayım yaklaşık 14 15 sene önce babamın emektar hatsan kırmalısıyla atıcılığa ilgi duymaya başladım. 8 9 sene önce mod 125 sniper aldım ve tatillerde hobi olarak atış yapmaya devam ediyorum.