cheshirepisi adlı kullanıcının mesajları

    Konuyu modifiye basligi altina acamadim, sevgili moderatorlerimiz konuyu dogru alana tasiyabilirlerse sevinirim.


    Merhabalar,
    Bu hobiyi kesfetmem cocuklugumdan beri cok istedigim Winchester lever action tufekleri internette incelerken havali silahlara rastlamam ile oldu.
    3-4 aydir sumatra ve career tufeklere hayranlikla bakiyorum ancak bir turlu sahip olamiyordum.
    Bahtima kusup standart bir pcp arayisina girdim. olmusken bari rear bolt action olsun dedim. ve piyasayi takip etmeye basladim.
    Bir iki kacan firsattan sonra tam hevesim kirilmis iken AT44PA sokum incelemesini gordum. Mekanizmasini gorur gormez aklimda bir simsek cakti ve lever action modifiyesi icin ustadlardan projenin olurunu aldiktan sonra bir AT44PA aldim.
    Mekanizma hazir olur olmaz Musa Ustam Kundagini yapacak. Kundak dipciksiz olacak. Ancak tak-cikar dipcik koymayi dusunuyoruz.
    Soyle birsey;


    [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/original-terminator-2-hero-winchester-shotgun-comparison-vintage-x1200-x425.jpg] [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/terminator-2-winchester-shotgun-custom-original-prop-01-x425.jpg] [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/terminator-2-sd-screencapture-shotgun-movie-prop-10-x425.jpg]




    Bazi hain vidalarin beni yavaslatmasina ragmen dun gece en nihayetinde silahimi kundagindan ayirabildim. ve kafamda asagi-yukari lever action mekanizmasini yarattim.. Bu arada son iki hafta icerisinde rhinoceros,solid works ve hatta google sketchup gibi cizim programlarini kurcalayarak birseyler yapmaya calistim. ancak pek basarili oldugum soylenemez. :)
    En son mekanizma fikrim asagida ki gibidir. Daha 10 dk olmadi cizeli.. :)
    is yerinde ps olmadisindan ms paint ile ciziverdim. Kalite dusuklugunu mazur gorun.
    Saygilarimla,
    Oktay



    Acik mavi oklar mekanizmanin hareket yonlerini gosteriyor.
    lacivert renkli alan percin/kaynagi gosteriyor.


    Tum fikir ve onerilere acigim. ;şrofls;.



    [Resim Engellendi: http://img101.imageshack.us/img101/5076/imag0321large.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.gundigest.com/upload/images/2009%20Images/Winchester94-1-450.jpg]

    Merhaba,
    Eger onerilerin hicbiri ise yaramaz ise vida basina ince matkap ucu ile 3mm lik bir delik acin. Sonra delige uygun "ters kilaviz" vidayi oraya monte edin. Ters kilavuzu sıktıkca vida cikacaktir..


    Oktay

    Ya okuduklarınızı yanlış anladınız ya da anlatmak istediğinizi yanlış anlattınız. :) Ben söylediklerinizin tam tersi diye biliyorum.


    yok sadece son cumlede hata yapmisim. namludan kirma diyecegime namlu altindan kurma demisim. zaten tekerlemeye donmus cumle iyicene. ornek olarak;
    su kara siseyi namludan kirmali ile mi patlatsak yoksa namlu altindan kurmali ile mi patlatsak?;şrofls;.

    uzun zamandır bi köşede durmakta olan 3-9x44 dürbünü bu gün öylesine tüfege taktım. dürbün ayarı çok bozuktu.dürbünü geri söküp aynada optik merkezlemesini yaptım. nişan aldıgım yerin yarım karış altını vuruyor 20 metrede.sag sol ayarı tam,yukarı aşagı clickiyle 1-2 click oynadım,hiç bir fark yok gibi geldi.up yönünde mi çevirmem lazım yoksa ters yönde mi? nişan aldıgım yerin altını vuruyorken?


    Merhaba,
    Eger asagi vuruyorsa up(yukari) yazan yone cevirmelisin. yalniz 1-2 click le degilde yakin mesafe icin 10 click cevir en basta. sonra duruma gore asagi yada yukari oynarsin..

    yakın bir zamanda at44 sokum ve ınceleme fotoları yayınlayacagım ama cok detaylı bır sekılde nasıl sokuldugu ve nasıl toplandıgı nasıl bakımı yapıldıgı hakkında resımler hazır sadece ımzaları ve sıralamam gerekecek bıraz ugrastıracak ama olsun.bıgun sorun yasayan arkadaslar ıcın guzel bır rehber olacagını dusunuyorum.saat 16,30 ve suan 24,25 ve yenı bıttı.artık resımlerde oynamak kaldı baya yordu benı


    Eline saglik Mustafa. Ozverili ve detayli bir calisma yaptigina eminim.. tesekkurler simdiden..

    Merhaba,
    Bu pazar ilk saha deneyimimi yasadim en nihayetinde.
    Cmt aksami is cikisi yola cikacagim ama durbun yatiyor masada.. tek parca ayak tufek uzerinde durmamis hatta setuskur vidasi ve vida yatagini egmisti.
    bende gaza geldim basladim matkap ile ayagi delmeye.. iki delik acip oralara cift parca ayaklardan artan vidalari gecirdim sikisikiya.. soyle bir sey old sonucta;
    [Resim Engellendi: http://img46.imageshack.us/img46/8633/imag0294small.jpg]
    Sonrasinda tufegi kundagindan ayirdim, sonrasinda baktim ki tetik ortada kaldi onu da sokiyim derken tetik mekanizmasini dagittim.
    Ne yapicam diye kara kara dusunurken tufek mekanizmasi ve kundagi battaniyeye sarip uzerine de bir tur cop posetini sarip dustum yola.
    Aksam gec vardigim icin atis yapamadim ama ertesi gun 12:00 gibi yola cikip 12:30 gibi tekirdag-yeniciftlik yukarisinda ki barajin oraya vrdik ebeveynler ile..
    yolda 24 adet soda sisesi aldim, bir dunya atis kagidi, 1000kusur pellet ve crosman 357 8" de yanimdaydi zati.
    tenha bir mekan bulup yerlestik. sansima bir de ufak bir baraj kapagi vardi 100 adim mesafede.. 6.5mt lik de bir ip vardi yanimda. ipi boydan boya yurudum 10,5 adim etti. o yuzden mesafeye 65mt diyorum. braj kapagi tepesine 6 adet soda sisesini dizdim.
    goruntu soyle birsey oldu;
    [Resim Engellendi: http://img7.imageshack.us/img7/8863/grup4.jpg]
    sonra bi 50adim mesafeden (yaklasik 33-35mt) ayakta desteksiz siseleri rahatlikla indirdim 3 zoom ile. 6 sisey toplamda 10 tane atmisimdir max. sonra arabanin yanina gittim 100adim mesafeye. araba kapisi uzerine 3 kat battaniyeyi atip destek alarak ayakta denedim siseleri indirmeye ama bir turlu tutturamadim. sonra gidip a4 hedef kagidini yapistirdim sifirlama icin baraj kapagi uzerine. ilk 3 atis soyle birsey oldu;
    [Resim Engellendi: http://img227.imageshack.us/img227/307/71407645.jpg]
    sonra 10 asagi 15 sol gibi atmasyon rakamlarla sonraki 3 atisimi yaptim;
    [Resim Engellendi: http://img121.imageshack.us/img121/9018/32009098.jpg]
    sonrasinda ise durbunu sifirlayabilmek icin 4 atis daha yaptim tek tek..
    bu da hedef kagidinin arkasi;
    [Resim Engellendi: http://img706.imageshack.us/img706/9560/grup3.jpg]
    Ancak optima 3-9x44 de hedef almak cok zor.. artikil sabit durmuyor. bir saga bir sola oynuyor kafami oynattikca.. bende en sinir noktaya kadar yukari sonra asagi bakip ortasini merkez kabul ediyorum. hele ki bu 9 zoom da cok cok zor. hedef kagidinda bu islem ise yariyor cunku daireler orantili ama sisede namumkun.
    benim acilen bir durbune ihtiyacim var sanirim. sadece 2 defa sise patlatabildim bu mesafeden..
    dealextremeden bi reddot siparisi verdim bakalim o isimi gorecekmi?
    Daha bayagi bi resim vardi ancak ne yazik ki onlar babamlarin makinasinda kaldi. bunlar sansa tel.umda lan resimlerdi.
    ki 3-4 resime 10 paragraf yazi yazdim. beni mazur gorun ilk saha denemem daha.. :)
    ayrica tufegi tekrar dagitmaya usendim ve getirmedim yanimda.. biraktim orada.. 2,5 saatte tutuldu sol kolum.. 5kg hafif degil hic.
    ya discovery yada s10 edinmek istiyorum en yakin zamanda... :)
    simdilik benden bu kadar..
    saygilarimla..
    Oktay

    hepinize cok teşekkürler simdi bi sorun daha var aynen grafikteki gibi yapıyorum fakat tetiği tüfeğe takarken yay fırlıyor nolcak bilmiyorum


    [Resim Engellendi: http://img153.imageshack.us/img153/7106/tetikmekanizmas.jpg]


    Simdi oncelikle dikkat etmen gereken kisim resimde numaralandirmis oldugum 1 ve 2 numaralai parcalarin yerlesim konumu.. cerceve icine aldigim yerde gordugun gibi 2 parca icice gecmemeli yani tetik kurulu gibi mekanizmayi toplamalisin. cunku bu durumda yay duz ve daha stabil oluyor. bunu saglamak icin ben gene bir dubel parcasini cerceveli alanin oldugu yere yan taraftan tiktim ve mekanizmayi tufege monte ettikten sonra cikardim.
    mekanizmayi toparlarken once 1 no lu parcayi yerlestirin, sonra uzerine bir cimbiz ile yayi dik sekilde yerlestirin. ardindan 2 nolu parcayi oncelikle yayin duz olmasina dikkat ederek yerlestirin. hafif hafif bastirarak pimini takin. sonra yayi tekrar kontrol edin duz mu duruyor. en son 3 ve 4 nolu parcalari monte edin..
    Mekanizmayi tufege monte etmek icin 2 no lu parca uzerinde ki pimi cikarmaniz gerekecektir.. iste bu esnada mekanizma tekrar dagiliyor. ben bunun onune gecmek icin 2 nolu parcanin pimi yerine dubel kullandim..sonra her iki tarafini kestim ve tufege monte ettim. sonra 2 nolu parcanin pimini dikkatli bir sekilde ufak ufak pim ile dubeli ittirerek yerlestirdim.
    Belki cok daha basit bir yolu vardir bu montajin, ancak ben bu sekilde sonuca ulasabildim.
    Kolay gelsin simdiden...
    Oktay

    bende dun gece yola cikmadan once tufegi kundagindan ayirdim. baktim tetik oyle duruyor. aman hasar gormesin diye cikarayim dedim.. demez olaydim hop dagildi tetik..
    sizin tetik mekanizmasi bende ki ile ayni..
    o yay parcasi beni oldurdu bitirdi..
    buyrun resmi burada.
    [Resim Engellendi: http://img694.imageshack.us/img694/7106/tetikmekanizmas.jpg]


    Yalniz ufak bir ipucu vereyim size. tetik mekanizmasini tufege monte etmeden toplayamiyorsunuz normalde. cunku en kalin pin silahin uzerinde iken takilmali.. ben ise soyle yaptim.
    o kalin pin yerine plastik dubel kullandim. tetigi disarida topladim. sonra yerine o sekilde yerlestirdikten sonra kalin pini takmak icin ufak ufak ittirerek dubeli disari attim.. ancak bu sekilde monte edebildim.. kolay gelsin simdiden..

    Thenighthawk in gondermis oldugu resimler namlu altindan kurma tufeklere ornektir. Weihrauch HW97K, hatsan torpedo serisi ve gmo cfx royal bu tufeklere ornektir.
    Namludan kirma tufeklerin daha saglikli oldugu soylense de ben inatla namlu altindan kirma tufek istedim. benim kanaatimce estetik acidan cok daha guzeller..
    namlu altindan kurma tufek namlularinda bir sure sonra oynama olabiliyormus..
    Eger forumda ayrintili bir arastirma yapabilirseniz cok daha faydali bilgilere ulasabileceginize eminim..
    saygilarimla..