Poligon konusunu çevrede sormanızı tavsiye ederim. Almanya'yı bilmiyorum ama Avusturya'da poligonlarda havalı tüfekler çok çeşitli bulunuyor ve mermi üzerinden ücretlendirilerek atış yapılabiliyor, özel bir belge gerekmiyor. Turist olarak gittiğimde turizmi ihmal edip birkaç gün geçirmişliğim var :).
Almanya konusunu hiç araştırmadım, bilgim yok ama bende soruşturayım. Havalıya belge gerekli mi, başka türlü bir atıcılık belgesi gerekiyor mu nedir bende merak ettim şimdi.
Samet hocamın dediği 7.5joule sınırını biliyorum bende sadece Almanya hakkında ama yasal konular çözülebilirse sanırım Diana, Weihrauch gibi meşhur markaların kaliteli ürünlerini 7.5j kuvvet ile bile olsa poligonda ateşlemek ve edinmek mümkün olabilir. Bu açıdan düşünün :).
Cevabınız için teşekkür ederim. 7,5 joule altı bir nebze serbest ama orada da bazı sıkıntılar varmış. Belli bir tarih sonrası üretimi olan silahlarda 7,5 joule altı olsa bile yine de bazı gereklilikler varmış, yapay zeka öyle dedi. Kaldı ki 7,5 joule altı hiç içime sinmiyor bile. Avcılık kulübüne üye olmak, belli süre atışlara katılmak sonra bir sınava girip belge almak gibi aşamaları kat etmek gerekliymiş. 7,5 joule üstü ateşli silahlarla birebir aynı prosedüre dahilmiş.