Güzel çalışma elinize sağlık hocam
Teşekkür ederim, yapmak isteyen olursa çizimleri paylaşırım.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Güzel çalışma elinize sağlık hocam
Teşekkür ederim, yapmak isteyen olursa çizimleri paylaşırım.
Merhabalar,
Biraz metal işi, biraz 3D çizim ve baskı ile, orjinal parçaları bozmadan Hatsan Jetin görünümünü değiştirdim. Orjinal halini de beğeniyorum aslında ama modifiyecilik benim asıl hobim ![]()
Henüz tamamlanmamış çalışmamın fotoğrafları:
Kabzayı tekrar çizip basacağım, üzerindeki ölçüm ve deneme için yaptığım ilk baskı.
Bittiğinde baskı parçalar aynı renk olacaklar tabi.
Farkli mesafede deneme şansınız var mı acaba?
Namlunun harmonik hareketinden muhimmatin daireler çizerek gidebilecegini izlemistim.
Namlunun yiv bükümü fazla olduğunda, pellet'in dediğiniz gibi gittiği bir video izlemiştim. Epeydir atışa gidemedim, ilk fırsatta deneyeceğim.
Sıfırlama yapmak için yürüme mesafesinde gittiğim harabe yapıdaki ideal mesafe 10 metre. Gölge ve aşırı sakin olduğu için kışa kadar fırsat buldukça orayı kullanacağım. Genelde şarjör kullandım. (moderatörle ve moderatörsüz aynı sonuçları aldım)
Bir tespitim olur ise buraya yazarım. Teşekkürler herkese.
Teşekkür ederim yanıtlarınız ve dilekleriniz için.
PCB' ye yeni başladım. Hız ölçme imkanım yok malesef.
Kullandığım mermi tipleri :
Pellet spoton ghost 32gr
Solid Shock 42grain
Aslında her iki mermi tipi de kendi içlerinde isabetli gidiyorlar.
Şimdi hatırladığım kadarıyla, namlu solid için biraz geniş kalıyor olabilir, ya da kullandığım solid çapı dar. Atılan solidde set çizikleri vardı, yiv çizikleri yoktu. Yanlardan hava kaçırmış olabilir.
Solid üzerindeki namlu izleri :
Şimdilik Pellet ile devam edeyim ben. Fırsat buldukça denemeler yapar sonuçlarını buraya yazarım.
Arkadaşlar merhaba,
Hatsan jet2 model 6,35 çaplı pcb ile 9 -10 metre mesafede yaptığım atışlarda, her seferinde solid , pellete göre 4 cm civarı sola çarpıyor. (dürbünümü monte ederken bu sol-sağ ekseninde shim'lemiştim, shimleme olmasa bile etkilememeli bu kadar, sonuçta mesafe aynı)
Sizce sebebi ne olabilir? yiv set dönüş açısı, mühimmat mı seçiyor acaba? Doğru giden mermi tipi hangisi acaba? kafam karıştı.
Örnek fotoğrafları ekledim
Nitecore markasını öneririm. Güncel modellerini araştırabilirsiniz. Fenix de iyidir.
8, 6, ve 1senelik 3 tane nitecore fenerim var. TIP2 modelini anahtarlığımda 6 senedir her gün taşıyorum. Ağır koşullarda kullanmama rağmen hiç arıza yapmadı, pil performansı da iyi. Markanın fener dışındaki ürünleri de kaliteli, uzun ömürlü.