Çok teşekkür ederim. Var olun.
MHakan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
Merhaba, tüfeğinizin markası nedir? Bir de her PCP'de emniyet valfi bulunur mu?
-
Arada bir rast geldiğim bir uyarı var PCP'lerle ilgili. Bu tüfekleri basınçlı hava ile dolu iken arabayla bir yerden başka bir yere götürmeyin deniliyor. Hatsan tüfeğim bana karayoluyla kargolandı. Daystate de keza. Her ikisi de basınçlı hava doluydu. Ne olur ne olmaz türü bir titizlik midir bu uyarılar yoksa daha ciddi bir risk mi var? Sıcak havada tüfekleri arabanın içinde güneşe maruz kalacak biçimde uzun süre bırakmanın sakıncası ortada - genleşme tehlikesi. Kastedilen bu mudur? Önlem olarak AC'yi çalışır durumda bırakmak kafi midir?
-
CO2 tabancalar için, tüpü bir kere takıp atışa hazır hale getirdkten sonra uzun süre (3-4) gün bekletirseniz O-ring zarar görür diye bir yerde okuduğumu hatırlıyorum. CO2 tüfekler için de aynı şey söz konusu olablir sanırım. Dikkate alın derim.
-
Türkçe Transkript (Genel Özet):
Merhaba, bu videoda Crosman 1077 CO2 tüfeğindeki gaz kaçağı sorununu nasıl çözeceğinizi göstereceğim. Bu yaygın bir sorun ve genellikle CO2 kartuşunun contalarından veya valf sisteminden kaynaklanıyor. İşte adım adım çözüm süreci:
- Güvenlik Önlemleri: Öncelikle, tüfeğin CO2 kartuşunu çıkarın ve emniyetli bir şekilde boş olduğundan emin olun. Her zaman güvenlik gözlükleri takın.
- Sorunun Tespiti: Kaçağın nereden geldiğini bulmak için sabunlu su testi yapabilirsiniz. Biraz sabunlu suyu kaçağın şüphelendiğiniz bölgesine sürün. Eğer baloncuklar oluşuyorsa, kaçak oradadır.
- Contaların Kontrolü: Crosman 1077’de genellikle CO2 kartuşunun oturduğu yerdeki contalar aşınır. Bu contaları kontrol edin. Eğer yıpranmış veya hasarlıysa, değiştirmeniz gerekecek. Yedek contaları Crosman’ın resmi sitesinden veya yerel havalı tüfek mağazalarından temin edebilirsiniz.
- Valf Temizliği: Kaçak contadan değilse, valf sisteminde bir problem olabilir. Valfi dikkatlice sökün ve içinde biriken kir veya kalıntıları temizleyin. Temizlik için alkol ve pamuklu çubuk kullanabilirsiniz.
- Yeniden Montaj: Tüm parçaları temizledikten ve gerekirse contaları değiştirdikten sonra, tüfeği dikkatlice yeniden monte edin. CO2 kartuşunu takmadan önce her şeyin doğru oturduğundan emin olun.
- Test Etme: Yeni bir CO2 kartuşu takın ve tüfeği test edin. Sabunlu su testini tekrar yaparak kaçağın giderilip giderilmediğini kontrol edin.
-
-
Selamlar,
PCP tüfekler için pompa fiyatları bir hayli yüksek. Şu linkte fiyatı makul üstelik su soğutmalı bir ürün var. Gerçi açıklamasında pcp'yi tabanca ve paintball'la sınırlamış görünüyor ama teknik değerler hayli yüksek. Fikri olan? https://www.amazon.com.tr/Katlan%C4%B1r-…1zcF9hdGY&psc=1
-
Açıkçası tüfeğin mi suçu benim mi tam bilmiyorum. Bildiğim şu: kullanma talimatında tüfeğin iki saçmayı ya da birden fazla saçmayı arka arkaya namluya sürmeyi engelleyen bir mekanizması var deniliyor. PCP'lere nispeten yeni giriş yaptığım için neyi nasıl yaparak bu mekanizmanın işlevini görmesini engellediğimden emin değilim. Lakin atış yapamayınca birkaç kez kurma kolunu çektim bıraktım. Bu arada şunu da söylemiş olayım. En azından bu tüfekte şarjöre mermileri doğru yerleştirmek biraz pratik gerektiriyor. O konuda da hata yapmış olabilirim.
-
Neticede harbi geldi lakin sıkışmayı açmak için kullanmadım ve tüfeği Hatsan'a yolladım, bir hafta içinde gitti geldi. Ne kargo ücreti aldılar ne pellet sıkışmasını giderme ücreti. Bu arada paketin içine 8-9 santim uzunluğunda, namluya girebilecek kadar ince ve ucu sivri bir demir parça koymuşlar. Bir daha sıkışma olursa bunu kullanın demek istediklerini tahmin ediyorum. Fikri takip gereği paylaşayım dedim.
-
Pellet sıkışması için bir harbi ısmarladım. Ancak harbiyi rahat kullanmak için namluyu sökmek gerekebilir. İki küçük vidaya bakıyor. Lakin bilenlere sorayım dedim. Hatsan Nova Star'da namlu sökümü için önce hava tüpünü boşaltmak gerekiyor mu?
-
Bir pellet sıkışması da beni buldu. Kolay Av'dan bir tane harbi ısmarladım. Lakin çoklu sıkışmada gereken sanırım harbinin merkezine entegre edilmiş yivlere dokunmayacak kadar kısa ve yüksek torklu bir matkap. Zira çoklu sıkışmayı açmaya çalıştığınızda yanlış hareketler "compaction" denen illete neden oluyor. (Compaction deyip geçmemek lazım. BAE gibi ülkelerde toprağı sıkıştırıp üzerine bina dikiyorlar.) Acaba matkaplı harbi gibi bir şey üretilmiş midir?
Düşününce aslında elektrikli bir matkaba gerek yok. Harbinin ucunda takılıp çıkarılabilen ve namlunun iç duvarına temas etmeyen kısa bir matkap ucu olsa yeter sanırım. Harbiyi kuvvetli bir biçimde saat yönünde çevirince kurşun kolayca dağılacaktır.
-
Dürbün M:Hakan beye sahiplendirilmiştir
Osman Bey'e teşekkür ederim. Dürbün tam bahsettiği gibi çıktı. Kozmetik açıdan sıfırdan farksız, teknolojik açıdan birinci sınıf bir ürün. Osman Bey bir de ambalaj yapmış, dillere destan. Ankara'daki Atakule'den aşağı bıraksanız, beton zemin için bir şey diyemem, lakin toprak zemine düşmesi halinde o paketin içinde muhtemelen bir zarar görmezdi.
-
Üstadım, şu linktekinin aynısı mı? https://www.amazon.ca/BSA-8-32X44-Pa…e/dp/B000BYPFW8
-
Selamlar,
Satıldı mı acaba?
-
Forumda kimsenin başına geldi mi bu?
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Kaleminize sağlık. Böyle detaya giren bir yorum bekliyordum. Nihayet geldi.
-
Bizim insanımızın en büyük sıkıntısı okumayı sevmemesi ,he bazen okuyup anlamayanlarda oluyor onları tenzih ederim neyse kısa keseyim Aydın havası olsun
,sizin elinizde bir monolog var ve konusu forumda 100 milyon kere tartışılmış ve cevaplanmış iken genede yardımcı olmak adına tecrübe etmiş bir kaç kişi size doğru ürün budur diye telkinde bulunuyor ,siz hala neden şu böyle bu böyle diye cevap verip monoloğunuzu dialoğa çevirmek istiyorsunuz ama insanlar aynı sorulara cevap vermekten bıkmış.. ki aynı konuların forumda açılmasından dolayı oluşan konu kirliliğinden bahsetmiyorum bile neyse...yerlide en iyisi dominator 200w ,bulalirsen lw sini alacaksın bulamadın mı normalide olur yoksa yerliden uzak duracaksın Weihrauch -diana ekseninden şaşmayacaksın.Forum demek tartışma demektir, fikir alışverişi demektir. Herhangi bir şeyin nedenini sorgulamamak veya araştırmamak biat toplumlarına ait bir özelliktir. Soruyu sormadan evvel forumda konuyu araştırmıştım. Üşenmedim bir daha baktım. Gördüğüm şu: bu mevzu hiçbir zaman adamakıllı ele alınmamış. Bir tane bile inceleme yazısı yok. Sizin "yazmanız" var ama belli ki okumayı pek sevmiyorsunuz çünkü forumda bu mevzu hakkında yazılanlar üzerinizde "milyon kere" etkisi yapmış. Unutmadan şunu da söyleyeyim. Forum biraz da nezaket demektir. Birisi size "siz" diye hitap ediyorsa siz de ona "siz" diye karşılık verirsiniz.
-
Pcp ile yaylı ya da gaz pistonu bir tüfeği karşılaştırmak mantıklı değil ve ayrıca gördüğüm kadarıyla siz zaten kafanızda bir ürünü netleştirmiş ve kendi almak istediğiniz ürün hakkında olumlu birşeyler duymak istiyorsunuz.Bence siz o ürünü alın,ne demek istediğimizi 1. Elden tecrübe eder sonra ya hobiden soğur ya da biraz zaman ve para kaybıyla doğru tercihi yapmayı öğrenmiş olursunuz.
Bir PCP/Yaylı-Pistonlu karşılaştırması yapmadım. İkisi de ağır dedim sadece. Söyler misiniz hangi mekanik faktörler biri pistonlu diğeri PCP iki tüfek için "ağırlık" karşılaştırması yapmayı mantıksız kılıyor? Yani, söz gelimi PCP'nin hava tüpleri yer çekimine kafa tutup daha dengeli bir atışa imkan mı veriyor? Sonra şu veya bu tüfeğl almaya karar verdiğimi nerden çıkardınız? Sadece kullanıcıların tecrübelerinden yararlanıp doğru karar vermeye çalışıyorum. Ayrıca bu forumun işlevlerinden biri değil mi bu? Hepsini geçtim nedir bu hiddet bu celal? Burası bir forum yani serbest kürsü, niyet okuma yeri değil. Yeni gelen mahkumlara "kıdemlilerin" omuz attığı veya haddini bildirdiği bir cezaevi hiç değil.
-
Daystate de ağır lakin çok iyi bir tüfek. Keza Hercules 666 altı+ kilo ama destekli atışlarda hiç fena değil. Şarjör, kurmalı havalılarda Gamo'nun getirdiği bir yenilik ve daha önce kimsenin şikayet ettiğini duymamıştım.