MHakan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    dominator 200w bir bakın bence

    İlk baktığım Dominator'dı. Aklımı Torpedo lehine çelen neydi hatırlamıyorum lakin tekrar baktığımda Dominator'ın piyasada bulunmadığını gördüm. Bu arda Hydra modelini de sevdim fakat Hatsan'la temas geçtiğimde "şimdi yok, ne zaman üretilir, üretilir mi üretilmez mi bir şey söyleyemiyoruz" dediler.

    Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim?

    Bir de yaylı/kırmalı havalı tüfeklerde formda hep Diananın güçlü olduğundan bahsedilmiş ama araştırdığım kararıyla Diananın (5.5) en güçlüsünün bile fabrika verisinin en fazla 270 m/s olduğunu tespit ettim. Diğer taraftan Gamonun G-Magnum (5.5) serisinin fabrika verisinin 380 m/s olduğunu gördüm. Ama güç deyince herkes Dıana’dan bahsediyor kimse Gamo dan bahsetmiyor. Neyi gözden kaçırıyorum? Güç deyince m/s verisine bakmamız gerekmiyor mu? Başka hangi veriye bakmalıyız?

    Onur Bey, iki konuya dikkat çekmek gerekiyor bu soruyu cevaplarken. 1. Diana saygıdeğer bir markadır 270 m/s diyorsa, bu rakam doğrudur. Ayrıca 270 m/s hatırı sayılır bir değerdir. Şu kelimeleri (2058 yards with an Airforce Texan .308 New WORLD Record!) Google'a girince karşınıza çıkan videoyu seyrederseniz yüksek fps değerlerinin sadece ağır slug (içi dolu saçma) kullanıldığında anlamlı sonuç verdiğini göreceksiniz. (Bu arada videonun gerçekliğinden ben de emin değilim lakin aynı tüfekle 1000 küsür metreden bir tenis topunun vurulabildiğini gösteren başka br video izledim.) 2. Gamo'nun verdiği rakamlar yanıltıcıdır. Şöyle ki 1600 fps gibi çıkış hızları bu tüfekle ancak alaşım yani kurşundan hafif saçma kullanırsanız mümkün olur. Hafif saçmanın da ne hedefi vurmasını bekleyebilirsiniz ne bir tarafından girip diğer tarafından çıkmasını. Kısacası aşırı yüksek fps'ye htiyacınız yok.

    Bu tüfekle ilgileniyorum. Lakin yabancı sitelerde kundağı çabucak çiziliyor, yere düşünce kırılıyor, alttan kurma kolu atış yapınca gevşemiş gibi sallanıyor, atışta istikrar yok gibi olumsuz yorumlarla karşılaştım. Yorumların tarihi 2016. O vakitten bu yana Hatsan tüfeğin - varsa- kusurlarını gidermiş midir? Üstadlar arasında tüfeği kullanan varsa, yorumlarını/uyarılarını esirgemesin.

    Herkese selamlar,

    Hakan

    4-5 sene önce Mühye Köyünün oralarda çok güzel atış alanları vardı. İkametinize de çok yakın. Oralara bir bakın derim, biraz yapılanma fazlaydı ama arkalara doğru boş araziler vardır. Kazan’da Kurtboğazı Barajının çevresinde de çok güzel yerler var. Orayı da tavsiye edebilirim.

    Mühye ODTÜ tarafında değil miydi? Eğer öyleyse bana gerçekten çok yakın. Tamamdır. Teşekkürler. Yavaş yavaş, sora sora öğreneceğiz herhalde.

    Selamlar,

    Menzili bakımından iki tane iddialı PCP tüfek edindim yakınlarda (Hatsan Hercules 666, Daystate Air Ranger). Lakin bu tüfeklerle Ankara'da kimseyi rahatsız etmeden veya yaralamadan nerede hedef atıcılığı yapılır hiçbir fikrim yok. Hayvan avlamaya çalıştığımı zannedebilecek orman bakanlığı görevlileri ile karşılaşmadan, dediğim gibi çevreyi de ayağa kaldırmadan atış yapabilmek için nereye gitmeliyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Hakan