Niksan ürünlerinde + ve - olan küçük bir ayarlama kolu var ve atışın kuvvetini ayarlıyor yanlış anlamadıysam, bu tam olarak regülatör olmuyor mu ya da içeride farklı bir öğeye mi müdahale ediyor acaba?
aylak tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Merhaba, görece acemi ama meraklı bir yeni başlayan olarak aklıma takılan bazı ayrıntıları sormak istedim.
Yaylı, pistonlu ve PCP'ler için klasik pellet'ler yaylıda atılır ya da solid kesinlikle pistonlu silahlara girmemelidir gibi bir kural var mı? PCP'de kalibre ve ağırlık ayrıntılarına dikkat ederek dome ya da flat pelletler attığım oluyor ya da tam tersi özellikle yaylı ve pistonlu silahlarımda kullanmak amacıyla aldığım görece hafif solidler mevcut ve atıyorum. Henüz yeni olduğum için, deneyim edinmek için epeyce atış yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım ama ileride bir sorun yaşar mıyım? Çok hafif ya da çok ağır pelletlerin silahlara da zarar verebileceğini okudum o nedenle merakım derinleşti.
Bir diğer etkende, forumun eski gönderilerini okurken, birkaç yerde "solid için yapılmamış/üretilmemiş namlu olmasına rağmen" benzeri ifadelere rastladım. Solidler için ayrı bir namlu tasarımı mı mevcut? Solidler için üretilmemiş bir namlu ile solid atmanın bir sıkıntısı olur mu ya da tam tersi, yaylı ve pistonlu tüfeklerimde solid atmamalı mıyım? Ayrıca hangi tüfeğin namlusu solidler için özellikle üretilmiştir, tasarlanmıştır nereden nasıl öğrenirim? (Mümkün ise tabii)
Hatsan Mod 25 SuperCharger ile henüz alışma aşamasında da olduğumdan uygun fiyatlı ve üzerinde gülen bir karikatür adam karakteri olduğu için satın aldığım 4.5 kalibre Mr. Shoty Match türü saçmaları kullanıyorum ve 10 ile 25 metre arasındaki atışlarımda son iki atış seferimde istikrarlı bir isabet oranı yakaladım. İkinci seferde de sorunsuz 40 el atıştan sonra, iyi kötü "evet bu saçma ile bu tabanca iyi gittiler" diyebildim.
Benzer şekilde Stoeger RX20TAC ile 18.13gr 5.52 Skypellets Heavy Dome türündeki saçmalar arasında, silahı ilk defa atışa götürüyor olmama rağmen, çok güzel bir uyum oldu. İlk on atışta dürbünü sıfırladıktan sonra günün sonuna kadar 100 kadar saçmayı 10 - 25 metre arasında istediğim gibi hedef yollayabildim. Ama aynı saçmaları 5.5 LW namlulu BT65'inde atmak isteyen arkadaşım yapamadı, çünkü saçmalar şarjöre tam oturmadı (aslında 5.52 olarak belirtildiği için şaşırtıcı değil). Kendisi özel yapım solidleri ile devam etti, ortalama 25 grain olan solidlerinden bende silahımda birkaç adet attım, çap ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım ve solidler pelletlerden daha isabetli atışlar yaptı.
Bu iki silahın, şimdilik, rahat kullanabildiğim mühimmatını belirlemiş durumdayım (her iki silahta 200 el atışa ancak ulaştılar ve dizellemeleri ortalama 70. ile 80. atışlar arasında son buldu) ancak başka bir konuda listelediğim ve burada yine yazacağım diğer bazı silahlarım için bu "iyi atılıyor" denecek pelletleri henüz tespit edemedim, sizin önerilerinizi de duymak isterim. Hangi silahta hangi tür pelletleri kullanmalıyım, tavsiye ve uyarılarınızı öğrenmek isterim.
Bu aşağıdaki yazdığım silahlar için uygun saçma ağırlığı ve türü hangisidir? Sizler sahipseniz bu silahlar ile hangi marka, hangi tür ve ağırlıkta mühimmatları kullanıyorsunuz?
Hatsan Mod 85 Sniper VORTEX, 4.5
Hatsan Torpedo 155 VORTEX, 6.35
Hatsan Mod 95, 5.5
Hatsan Striker 1000S, 4.5Bunlar dışında, Big Max X ile 36 37 grain solidleri isabetli bir şekilde atıyorum ve memnunum. Bu tür kuvvetli bir PCP ile klasik pelletlerden atmalı mıyım? Pelletlerin şekilleri bir sorun yaratır mı yoksa ağırlığı uygun olduğu sürece önemsiz mi bu konu? Benzer şekilde, LW namlulu 5.5'lik BT65 için uygun olan pellet midir solid midir? Hangi ağırlık aralığında olmalıdır? Yine BT65'in sahibi olan arkadaşımın yeni aldığı ve henüz deneyemediğimiz 5.5 kalibre Niksan Escalade T silahı için önerilerinizi ve deneyimlerinizi duymak isterim.
Hem acemilik hem uykusuzluktan hatalarım, bilmediğim için yanlış yorumladığım yerler olabilir, şimdiden affola!

-
Hatsan Torpedo 155 VORTEX 6.35
Hatsan Mod 95 5.5
Hatsan Mod 85 Sniper VORTEX 4.5
Hatsan Striker 1000S 4.5
Hatsan Mod 25 SuperCharger 4.5Stoeger RX20TAC S2 Suppressor Synthetic 5.5
Kral Arms Puncher Bigmax X Carbon 6.35
-
Güncel mi?
-
Hoşgeldiniz arkadaşlar forum genel itibariyle sakin gitse de çoğu sorunun cevabı ansiklopedik bilgiler forumda hala mevcut. İletişim araçları da çeşitlendi tabi.
Hobiye dair aktif YouTube kanalıma beklerim.
Hoşbulduk hocam, forumu sizin kanalınızdan sonra keşfettim, karşılamanız anlamlı oldu :).
-
Merhaba, halen satılık mıdır ürünler? 4.5 olan yaylı için soruyorum, kargolama seçeneğini düşünür müsünüz?
-
Selam,
Eskişehir'den katılıyorum. Meraklıyım, yeni yeni hobiye dökmeye başladım bu işi. Yaylı olarak Hatsan mod 95 5.5, Vortex olarak Torpedo 155 6.35'im var. Son olarak bir Stoeger RX20TAC S2 5.5 edindim. Tabanca olarak Hatsan mod 25 4.5 Super Charger var gündelik olarak atış yaptığım. İlerleyen zamanlarda bir PCP edinmek niyetindeyim.
Bol bol atış yapıyor ve araştırıyorum. Forumdaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum.
Şimdiden hoşbulduk, esenlikler!
-
Güncel midir? Tüp duruyorsa onuda almak isterim.