umut adlı kullanıcının mesajları

    --hw 35, hw 77, hw 97k , tx200...
    --4'ünü de kullandım. en isabetlisi hw 77 idi.
    --tx200 ve hw 97k birbirine çok yakın.
    --ikisinin de çok küçük + ve - leri var.
    --hw97k elinizde belki pek ilgi çekmez, fakat tx200'ü insanlar keyifle inceler ve izler.
    --ikisinde de .177 cal. tercihi daha mantıklı (ben .22 aldım hata yaptım)
    --hw97k %15-20 civarı daha rahat kurulur.
    --hw97k ve tx200 isabet konusu (aynı kalibrelerde) bence değişkenlik gösteriyor. fikrim 40m.ye kadar hw97k, 40m.-80m. arası tx200 daha başarılı.(sebebini net olarak bilmiyorum. sanırım namlu yapım teknikleri farkı.)
    --arkadaşlar son olarak şunu söylemek isterim; hw97k'ya pellet yüklerken MUTLAKA AMA MUTLAKA NAMLUYU SIKICA TUTUN, aksi halde kaza sonuçları çoooook kötü olabiliyor. tecrübeliyim !!
    -- ikisi arasında kararsız kaldıysanız yazı-tura atın. (estetiğe hassasiyetiniz varsa yazı-tura atmadan tx200'ü görün)

    iyi günlerde kullanın,bazen düşünüyorum da; acaba ben de .177 mi alsaydım.
    ben .22 ile 50 m.'de ne yaptıysam, hangi pelleti kullandıysam 4 cm. grupmanın altına inemedim.
    farklı 3 atıcı da gerçekleştiremedi.
    sanırım .177 bu konuda daha başarılı.

    Ben 2 senedir TX200 5,5 ceviz kullanıyorum. tek şikayetim var (prosport ile aynı sorun olduğunu düşünüyorum) dipçikte vernik olmadığı için, suya karşı ve özellikle eldeki tere karşı çok hassas. temas halinde hemen renk değişiyor. su uçunca problem olmuyor ama ter için aynı şey geçerli değil. o bölgede hafif bir gölge oluşuyor. tüfeğin dipçik rengi 2 sene zarfında bir miktar değişti, ama benim hoşuma gidiyor. ilk zamanlar insan tedirgin olmuyor değil. yeni alacaklara aktarmak istedim.


    (mesafeyi de çok abartmamak gerekir. zevkle atış mesafem 45-55m arası. fakat çok stabil buna emin olun. ve mutlaka 14 grain altı pellet .22)

    yeni tüfeğiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.


    tavsiyem, denenmiş tecrübenin sonucudur. şöyle ki; 3-4 sene önce bir arkadaşıma mod 54 aldık. ilk kalitesiz dürbünü 1,5 ayda, daha sonra alınan nikko stirling dürbünü de 3 ayda kullanılamaz hale getirdi. ve dampa kullanmaya karar verdik. yine aynı model nikko stirling dürbünün yenisini aldık. ....ve 3 senedir aynı dürbün sorunsuz işlev görüyor. öyle anlaşılıyor ki, mod 54 için dampa vazgeçilmez bir ürün....


    Problem yoksa ,,uygun demektir.güle güle kullanın.
    Ben sahsen namlu ceketi ve gizli susturucu olan silahlarımı, harbi ile temizliyorum.

    Osman Bey, "namlu ceketli ve gizli susturuculu silahlar" derken, sadece pcp mi yoksa yaylı olanlarda da buna dikkat etmeli miyiz? ben tx200 kullanıyorum ve namlu temizliğinde 3-4 kez keçe pellet kullandım. Şimdi tedirgin oldum, aydınlatırsanız memnun olurum. g;$i

    Ben de Yatagun'a bu imkanları bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu imkanlara ülkemizde ulaşabilmek "gerçekten" beni sevindiriyor ve gururlandırıyor. ...Ve TX 200 tercihim son derece doğru bir karar olduğunu bir kez daha anlıyorum. g;$i

    Merhaba,


    Bu gün tüfeğimi incelerken (tx200) dikkatimi çeken bir şey oldu. Bu konuda danışmak istiyorum sizlere. Namlu ucundan ağzımla basınçlı hava verdiğimde, pellet yükleme yuvasından hava çıkışı oluyor. (o ring yuvaya tam dayalı konumdayken )Hava çıkış miktarını birimsel olarak anlatamam fakat size yardımcı olması açısından şöyle söyleyeyim; bir ağız dolusu hava 3-4 sn.'de diğer tarafa geçebiliyor. Bana mu miktar çok fazla gibi geldi. Acaba bu durum normal midir? Namlu çıkış hızını düşürmez mi? Ya da namlu içi pellet yükleme yuvası O Ring'inin deforme durumda olduğunu ve değişmesi gerektiğini mi gösterir? (Gerçi tüfeğim daha yeni, 50 atış yapmışımdır.) Teşekkür ederim.

    Bu konuyu öğrendiğim iyi oldu, bir gün elbette gerekli olacaktır, o zaman dediğiniz gibi yaparım,sağolun. Pellet konusunda da öneriniz olabilirse sevinirim, lakin daha önce hiç .22 kullanmadım, grainleri hakkında pek bir bilgim yok. (Özellikle bu tüfek için forumda bu bilgiye ulaşamadım.)

    Doğrusunu söylemek gerekirse, ben şu anda tüfeği karşıma koydum hayranlıkla izliyorum. Bırakın araziye çıkmayı dokunmaya kıyamıyorum. Sanırım 1-2 günde kendime gelirim. ;kihhik, Gerçekten çok "estetik" bir tüfek. Diğer tüfeklerimin aksine namlu gözüme çok kısa geldi fakat elbet bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. (Pelletin namluyu terketme süresi...vs.) Bir de arkadaşlar, bu tüfek için en uygun dürbün değerleri ve pellet sizce hangisidir? (Çok uzun mesafe atışlarında kullanmıyorum, max. 60-75m.) Teşekkür ederim.


    Merhaba arkadaşlar;


    Yaklaşık 6 aylık uzun bir süre içindeki incelemelerim ve araştırmalarım sonucunda Air Arms TX200 .22 ceviz kundak almaya karar verdim. Ve bugün Yatagun'dan alımı onayladım. Bu kararı vermemde siz forum arkadaşlarımın öneri ve deneyimleri, özellikle TheNightHawk'ın "TX200 kollesiyoncuların mutlaka (benim daha olmadı ne yazıkki) 1 adet edindikleri, servisi kolay, atışı güzel, isabetli, bence güç olarak da yeterli bir silah. Bana sorarsanız imkan var ise yaylıda Air Arms TX200 alınmalı derim." yorumu son derece etkili oldu. Teşekkür ederim.


    ...Ve bir teşekkür de Sn. Mustafa SERDAR Bey'e. Gerçekleştirdiğim müthiş telefon trafiğine, büyük bir özveriyle cevap verdiği ve beni bilgilendirdiği için... g;$i