varsa bi kusuru en iyi sen anlatırsın
şimdi ben forumda bulunan tanıdığım için söylüyorum ve haliylede gördüğüm için ; eblemis evren , thenighthawk murat kadar teknik bir adam değilim. diğerleri alınmasın lütfen bu arkadaşların elini gördüm sadece.
evet uzun yıllardır tüfek atıyorum , profesyonel olarakta milli takım derecesindede attım , hali hazırdada avcılık olarak sürdürüyorum. ankaraya poligon açılınca bende kendime dt10 alınca şartlar değişir o ayrı.
kendimden örnek vererek ateşli tüfeklerle ilgili bir çıkarım yapacağım dikkatli okuyan herkes pay çıkarabilir. bana sorarsanız dünyanın en iyi tüfeği hangisi diye beretta derim.neden peki benelliusa sayfasına girerseniz altta hangi markaları bünyesinde barındırdığını görürsünüz(berettanın). askeri anlamdada yivli tabanca,tüfek konusunda da ne kadar başarılı olduğunu netten çok rahat bulabilirsiniz.benelliyi yere göğe sığdıramıyanlar berettayı aşşağıda görenler beretta nın bir alt şirketi olduğunu unuturlar benellinin veya bilmezler. krieghoff kötümü asla, blazer kötümü hayır ,browning mümkün değil , vs vs bunların hepside harika silahlar. benim milli takıma girdiğim silah browning in japonyada üretilen versiyonu olan miroku 7000 sp modelidiydi..
vurmayan tüfek olmaz eğerki siz tüfeği DOĞRU TUTUYORSANIZ. yani düzgün yere nişan alıyorsanız her tüfek patlattığı ve takılmadığı sürece vurur. hemde gayette güzel vurur. işin özü şudur havalıdaki gibi stabilite , her atışta değişkenlik, yok çekiç gücü , yok regülatör gibi faktörler yok işin içinde. otomatik tüfekte esas olan çalışmadır. dolayısıyla sistem iyiyse takılma ve kurmama gibi sorunlar yaşamıyacaktır.
peki burada ben soran herkese niye ata diyorum? çünkü bügüne kadar yapılmış en hatasız , en çok taklit edilmiş , en çok kabul görmüş olan sistem olan beretta 303 ile tamamiyle aynıdır. camiadan dolayı ava gittiğim av arkadaşlarımda eski sporcular. fahri gökçek,ahmet gökçek,ufuk arman,menzil ovalıoğlu , vs gibi isimlerin hepside zamanında atıcılıkta çeşitli başarılara imza atmış ( türkiye şampiyonluğu, balkan şampiyonluğu vs) kişilerdir... ve bu insanların avda kullandığı marka hangisidir ata.
tüfeğiniz hatasız çalışıyorsa ve en önemlisi yüzünüze iyi geliyorsa markanın önemi yoktur. !!!!!!!!!!!!!!!!
avcılıkla ilgili sitelere girdiğinizde herkes vurduğu tüfeğin en iyisi, attığı fişeğin en öldürücü ve en iyi atıcınında kendisi olduğunu düşündüğü için sağlıklı bir bilgi bulamıyabilirsiniz....