kafasi tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hiç sahaya çıkmamış ve bayide duvarda asılı olan bi tüfek nasıl olur da oksitlenir?yada şöyle diyim bi tüpeğin namlusunun içi oksitlenirmi?

gördüğün şey oksitlenme olmayabilir . üretim sonrası normalde silahlar ile deneme atışı yapılır. gördüğün barut -kir kalıntısı olabilir. ateşli silahların namlu içi genelde krom kaplıdır. ( perazzi gibi kromsuz markalarda var) krom namlu içini korur ve kullanıcıya kolaylık sağlar. kromsuz tüfekte deli gibi silahı sürekli eline alıp 1-2 sefer harbilemen lazım en azından gün aşırı. kirli bırakmaman , heleki yağmur su vs inanamazsın .sabah ıslansa tüfeğin akşam eve geldiğinde karıncalanma görürsün.

evren, murat biraz önce unuttuğum kadir bu arkadaşlar havalıda gerçekten yorum yapabilecek bir çok havalı silahı gözü kapalı söküp takabilecek kadar ( benim gördüğüm kadarıyla) iyiler. gerçi evrenin ben tv,buzdolabı sökebileceğinede inanıyorum o ayrı.

ismim alper bu arada. armsan da gayet güzel silah. zaten ata ile baba-oğul lar. yani aynı aileden 2 marka. benim şahsi kanaatim ve bugüne kadarki deneyimim otomatik silahta dipçik içinde yay olması gerektiği yönündedir ki bu armsanda yok. ata ile farklı olsun diye sistemi değiştirip el kundağının içine yay koymuşlar.

para varsa beretta yoksa ata sizi üzmez , 2. elde çok değer kaybetmez , en zor şartlardada çalışır........

ellerine sağlık evren.

kadirin dediği gibi öyle 500-600 fişek atamazsınız orda. zaten adamlar kafadan 1000 fişek veriyor fiyata dahil. ben türkiyede 3 günde 1000 i geçtiğim zamanlar olmuştu ......

paradox şok eğerki tüfeğiniz için üretilmişse takılabilir. ama sabot kurşunu büyük hayvana atmıycaksanızda uzun mesafelerde o paraya yazık .o şoka da o para verilmez . eğerki amatörce domuz vurucam diyorsanız daha öncede yazdığım gibi normal 32 gram tek kurşun sizi 50 60 metre mesafelerde üzmez. 100 kilo ve üzerindeki azılılarıda devirir.

pompalı tüfeklerle ilgili olarakta pek sempatim olmadığından yanlış yönlendirmek istemem kimseyi . forumda avda tüfek testleri diye konu açmıştım orada kullanılan tüfekler hep otomatiktir ve berettadır. ata olsaydı orda onu kullanırlardı ;kihhik,

varsa bi kusuru en iyi sen anlatırsın

şimdi ben forumda bulunan tanıdığım için söylüyorum ve haliylede gördüğüm için ; eblemis evren , thenighthawk murat kadar teknik bir adam değilim. diğerleri alınmasın lütfen bu arkadaşların elini gördüm sadece.

evet uzun yıllardır tüfek atıyorum , profesyonel olarakta milli takım derecesindede attım , hali hazırdada avcılık olarak sürdürüyorum. ankaraya poligon açılınca bende kendime dt10 alınca şartlar değişir o ayrı.

kendimden örnek vererek ateşli tüfeklerle ilgili bir çıkarım yapacağım dikkatli okuyan herkes pay çıkarabilir. bana sorarsanız dünyanın en iyi tüfeği hangisi diye beretta derim.neden peki benelliusa sayfasına girerseniz altta hangi markaları bünyesinde barındırdığını görürsünüz(berettanın). askeri anlamdada yivli tabanca,tüfek konusunda da ne kadar başarılı olduğunu netten çok rahat bulabilirsiniz.benelliyi yere göğe sığdıramıyanlar berettayı aşşağıda görenler beretta nın bir alt şirketi olduğunu unuturlar benellinin veya bilmezler. krieghoff kötümü asla, blazer kötümü hayır ,browning mümkün değil , vs vs bunların hepside harika silahlar. benim milli takıma girdiğim silah browning in japonyada üretilen versiyonu olan miroku 7000 sp modelidiydi..

vurmayan tüfek olmaz eğerki siz tüfeği DOĞRU TUTUYORSANIZ. yani düzgün yere nişan alıyorsanız her tüfek patlattığı ve takılmadığı sürece vurur. hemde gayette güzel vurur. işin özü şudur havalıdaki gibi stabilite , her atışta değişkenlik, yok çekiç gücü , yok regülatör gibi faktörler yok işin içinde. otomatik tüfekte esas olan çalışmadır. dolayısıyla sistem iyiyse takılma ve kurmama gibi sorunlar yaşamıyacaktır.

peki burada ben soran herkese niye ata diyorum? çünkü bügüne kadar yapılmış en hatasız , en çok taklit edilmiş , en çok kabul görmüş olan sistem olan beretta 303 ile tamamiyle aynıdır. camiadan dolayı ava gittiğim av arkadaşlarımda eski sporcular. fahri gökçek,ahmet gökçek,ufuk arman,menzil ovalıoğlu , vs gibi isimlerin hepside zamanında atıcılıkta çeşitli başarılara imza atmış ( türkiye şampiyonluğu, balkan şampiyonluğu vs) kişilerdir... ve bu insanların avda kullandığı marka hangisidir ata.

tüfeğiniz hatasız çalışıyorsa ve en önemlisi yüzünüze iyi geliyorsa markanın önemi yoktur. !!!!!!!!!!!!!!!!

avcılıkla ilgili sitelere girdiğinizde herkes vurduğu tüfeğin en iyisi, attığı fişeğin en öldürücü ve en iyi atıcınında kendisi olduğunu düşündüğü için sağlıklı bir bilgi bulamıyabilirsiniz....

This package includes:

2 cases (40 boxes) or 1000 shells FREE.
    Four days of dove hunting (two full days plus two half-days)
    Reception at the airport.
    Meeting and customs assistance in Cordoba.
    3 nights and 4 days accommodations in an estancia (Casa Rosada).
    All meals and beverages (American-style breakfast and dinner at your estancia).
    All Córdoba transportation (Airport to estancia, estancia to Airport, transportation to field areas, in 4x4 all terrain.)
    Traditional Argentina asados at lunch time in the field.
    One bird boy per hunter.
    Beberages during the hunting.
    Open bar.
    The cost of this package is:

USD$1,650.00 per hunter when the group is seven or more hunters.
    USD$1,800.00 per hunter when the group is less than seven hunters.

The folowing are not included on the package.

Airfare.
    Phone Calls.
    Tips (you pay the bird boys typically USD$40.00 per day)
    Gun Rental - USD$50.00 per day for each gun.
    Guns permits -USD$100.00 for each gun you bring.
    Extra shells - After the shells included in your package, the cost is USD$11.50 per box of 25 in 12, 20, 28 gauge or .410 bore.
    Hunting License - USD$60.00 per day per person.

Konuyu baştan bu yana tek tek okudum.Arkadaş 1000 tl para çıkaracağını söylemiş ve konuyu başlatmış, oysa son mesajında 1450 değerindeki 2.el S410 da karar kılayım derken KAFASİ abim falkonları düşünmesini söylüyor ..... içimden bir his arkadaşın Revoda karar kılacağına söylüyor....

işte bu forumun en güzel tarafı bu . kişiler soru sorduklarında yapılan yorumlar kişinin alabileceği en iyi silahı ( mümkünse ) alması yönünde. öyle bi çekememezlik , hasetlik , bende olmayan başkasındada olmasın gibi bir düşünce yok.
    daha iyileri gönlü temiz olan herkese inşallah........

abi daha bugün baktım hala backorder. ay sonuna anca gelir gibi duruyor. ben alayım abi şurda kullanacağım 1-1.5 ay en fazla. sonra ortadan kaybolurum karabatak gibi.eylül sonunda bidaha görünürüm. sonra bidaha dalarım mart başı tekrar çıkarım. sen boşuna para verme benimkini al tepe tepe kullan. koy balkona ne güvercin gelir ne bişi. yurtdışında marinalarda kullanıyorlar adamlar teknelerin içine pelikanlar ,martılar ediyor diye.