değerli ilkernazlı kardeşim.kesinlikle ve kesninlikle sizi kastetmemiştim.
benim yazmak istediğim daha doğrusu kastettiğim kişiler aşağıdaki gibi yorumlar yapanlardır.
''abi x marka fişek aldım 80-90 metreden ördeği buruşturuyoo''
''vallada billahada x marka atıyorum yakıyor resmen hayvanın ağzından sarı su çıkıyooo''
''yavv her attığım çaput ya böyle fişek olmaz x markadan şaşma''
''gardaş bi çakıyorum yoğurt torbası gibi büzülüyor namussuz ''
''alın x markayı gözünüzün gördüğü yere atın ,tam bir kıyma makinesi'' bu böyle uzar gider...
çok iyi hatırlarım 92 senesinde kıbrıs atıcılık milli takımından ( trap 1.si ve 2.si) babamın davetlisi olarak türkiyeye gelmişlerdi ava.gelirkende yanlarında o zamanlar çok çok çok iyi kabul edilen smi marka fişek getirmişlerdi. başladık ava ben boyum kadar tüfekle atıığım buruşuyor
. onlarda benden kat be kat deneyimliler onlarda smi kullanıyor. vurulan üveyik havada tüylerini bırakıp , yoluna yaralı devam ediyor.
bir süre sonra ellerindeki fişekleri bırakıp bizim fişeklerle ava devam ettiler.çünkü o süper fişek o günkü afyon koşullarında fazla sert gelmişti (agustos sıcağı) .vurulan hayvanları atılan saçma delip geçiyor ve öldürmüyordu.daha sonrasında kışın aynı fişekleri ördek avında attığımızda süper sonuçlar vermişti ( yoğurt torbası)
.
işte işin içine barut girince ve tüfek cins ve markası değişince stabilite kaybolur. o yüzden hali hazırda kendileri fişek dolduran bir çok insan vardır özellikle yurtdışında.son zamanlarda gerçek kurşun fiyatlarındaki artışta fişek üreticilerini kurşun yerine daha farklı metal türevlerine yöneltmiş ve saçmların hayvana girdikten sonra deforme olup içinde kalması ,haliylede daha öldürücü olma özelliği azalmıştır.
izmirdeydi yanılmıyorsam aslan avcı markası altında saçma üreticisi vardır.dünyanın en meşhur fişek markalarına saçma üretir.....