kafasi tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

değerli ilkernazlı kardeşim.kesinlikle ve kesninlikle sizi kastetmemiştim.

benim yazmak istediğim daha doğrusu kastettiğim kişiler aşağıdaki gibi yorumlar yapanlardır.

''abi x marka fişek aldım 80-90 metreden ördeği buruşturuyoo''
    ''vallada billahada x marka atıyorum yakıyor resmen hayvanın ağzından sarı su çıkıyooo''
    ''yavv her attığım çaput ya böyle fişek olmaz x markadan şaşma''
    ''gardaş bi çakıyorum yoğurt torbası gibi büzülüyor namussuz ''
    ''alın x markayı gözünüzün gördüğü yere atın ,tam bir kıyma makinesi'' bu böyle uzar gider...

çok iyi hatırlarım 92 senesinde kıbrıs atıcılık milli takımından ( trap 1.si ve 2.si) babamın davetlisi olarak türkiyeye gelmişlerdi ava.gelirkende yanlarında o zamanlar çok çok çok iyi kabul edilen smi marka fişek getirmişlerdi. başladık ava ben boyum kadar tüfekle atıığım buruşuyor ;kihhik, . onlarda benden kat be kat deneyimliler onlarda smi kullanıyor. vurulan üveyik havada tüylerini bırakıp , yoluna yaralı devam ediyor.

bir süre sonra ellerindeki fişekleri bırakıp bizim fişeklerle ava devam ettiler.çünkü o süper fişek o günkü afyon koşullarında fazla sert gelmişti (agustos sıcağı) .vurulan hayvanları atılan saçma delip geçiyor ve öldürmüyordu.daha sonrasında kışın aynı fişekleri ördek avında attığımızda süper sonuçlar vermişti ( yoğurt torbası) ;,;- .

işte işin içine barut girince ve tüfek cins ve markası değişince stabilite kaybolur. o yüzden hali hazırda kendileri fişek dolduran bir çok insan vardır özellikle yurtdışında.son zamanlarda gerçek kurşun fiyatlarındaki artışta fişek üreticilerini kurşun yerine daha farklı metal türevlerine yöneltmiş ve saçmların hayvana girdikten sonra deforme olup içinde kalması ,haliylede daha öldürücü olma özelliği azalmıştır.

izmirdeydi yanılmıyorsam aslan avcı markası altında saçma üreticisi vardır.dünyanın en meşhur fişek markalarına saçma üretir.....

zaten 12 numara 89mm fişek bulmak yada 20 numara 76mm fişek bulmak çok çok zor

fişeği bulmada sorun yokta özellikle 89 mm yani 3.5 inç fişeğin arkasında durmak öyle her babayiğidin harcı değil. özellikle şu sıcak havalarda insanı yere yatırır. kulaklıksız atarsanız başınızın ağrısından duramazsınız.omuzunuzun çürükleride 1 ayda anca geçer.

ve lütfen unutmayın magnum veya süper magnum ne menzili nede isabetliliğe etki eden birşey değil. 16 grain pellet ve 30 grain pellet gibi düşünün ve ikisininde namlu çıkış hızı aynı tek faktör yarattığı güç onunda sebebi ağırlık. magnum sizi yormaktan başka ( saçma özellikle) pek bi işe yaramaz. silahınız için doğru mühimmatı ve gramajı bulduğunuzda zaten farkedersiniz (kuş avlarında). ama bunun için çok sayıda fişek atmak ,farklı markaları denemek ve birazda zaman lazım.
    asıl en önemliside bütün şartlar stabil olsada yöresel değişiklik yani rakım,nem ,o günkü sıcaklık gibi faktörler de fişeklerin (saçma içindir bunlar) hayvanlar üzerindeki öldürücülüğü üzerinde ciddi etkiler ve farklar yaratmaktadır. ama ne yazıkki bizler insanlara birşey önerirken veya tavsiye ederken fazla duygusal davranıp kendi yorumumuzu gerçeklikten ileriye taşırız.

istanbulda benim bildiğim kadarıyla 4 adet poligon var. istinye yi biliyorum ben sadece. ama bazı poligonlarda lisans olmadan atış yapma şansınız olmayabilir. bide tüfek denemek veya şuursuzca atış yapma şansıda vermeyebilirler. ayrıca poligonlarda tek kurşun atış yapmakda yasaktır.

amacınıza uygun olarak yer mekan seçme daha sağlıklı olacaktır. yoksa meskun mahal dışında istediğiniz her yerde atış yapılabilir.

dünyadaki en iyi üveyik avlağı olarak kabul edilen arjantinde günde yaklaşık 3000 + fişek atma garantisi verilirken,aynı zamanda bu silahlar içinde mükemmel bir test ortamı yaratmaktadır.sürekli atılan fişek tüfeği inanılmaz ısılara çıkarırken parçalar ve mekanizma içinse maksimum değerleri zorlanmakta. üreticiler bu zorlu ortamda tüfeklerini dergi ve forumlardaki editörlere kullandırırlar.haliyle amerikada bu iş öyle hediye tüfek verelim bizi yere göğe sığdıramasın tarzı olmuyor.bunun maddi bir karşılığı var. ( ben bedavaya da giderim) ve işin diğer yüzü de oradaki av işletmeleri. haliyle orada yerleşik olaran bu işletmeler gelen avcılara silah kiralamaktadır. üreticinin değilde işletmelerin tercihleri de haliyle daha sağlıklı olmaktadır. buyrun test ortamı.........

http://www.cordobadoves.com.ar/dove-hunting-video.htm

76 mm lerin hepsi magnumdur. 89 mm super magnumdur.

t5 in üzerinde kaz resmi var .... bu arada t1 de 12 kalibre değil gibi.bu mesafeler fişek üreticlerinin kendi hsaplamalarına göre yapılır. barut hakkı az olanın kısa , çok olanın uzun diye bişi yok. ama genelde barutu mesafeye hapsederler ki en çok basınç bu alanda gerçekleştiğinden güç sıkışıp ileri itme kuvveti artsın. kullanılan tapada bu mesafenin boyutunda etkilidir. çok takılmayın buna.

yivsiz tüfekle de hareket eden bir domuzu (koşan) 200 metreden koltuk altından vurmanız inanınki çok ama çok güç. 12-20 farketmez bu silahlar için etkili atış mesafesi 50 metreyi geçmez . hesaplarınızı ona göre yapmalısınız . yoksa domuz 60 km ile koşarken ben buna biraz üst tutayım da o mesafede yok bir mildot düşer yok 2 mildot düşer diye bir hesap yapamazsınız. zaten süren avında domuzla temas ve atış zamanı arasında en fazla 15 saniye 20 saniye gibi bir zamanınız olur.

100 metre den de doğru yerden vurursanız ölür.

evanix isteyen arkadaşın ne arzu ettiği ve silahtan ne beklediği gibi spesifik bilgiler olsa eminimki yardımcı olacak ve deneyimli çok kişi çıkacaktır.

t12 ye yönlendirmek yanlış olmadığı gibi. arkadaş 2 tane suntayı delsin arkasındanda duvara saplansın isabet önemli değil derse, grupmanı önemsemem güç herşeydir derse verilecek cavaplar farklı olabilir diye düşünüyorum.

silah düzgün çalışsa belki bir takım modifikasyonla bişeyler olur ama benim gördüğüm en düzgün çalışan safir yine bu forumda ardenne arkadaşımızda. oda en az bir safir parası daha masraf etmiştir ama o bile takılıyor.

otomatik silah takılmamalı benim silah anlayışıma göre. onun yerine 12 veya 20 kalibre çok daha etkili,işe yarar, kullanışlı ve hatasız olacaktır. BENCE.....

ah şu safir çıktı mertlik bozuldu. 410 diye listede belirtilen 36 kalibre yani safirin kalibresi. birde domuz vuruyolarmış ya onla nasıl domuzmuş ben anlamadım.domuz diye kastedilen canlı köpek se anlarımda onuda 100 metreden falan vurazmazsınız safirle .domuzu koşarken görenler bilir

öyle silahlarda ( gerçi videoyu göremiyorum bende cem abi gibi) öyle dampa ayak falan o dürbünü tutamaz tutarda dürbünün hali kalmaz. üzerinde özel montaj kitleri olur. fiyatları da 400 euro dan başlar .

EAW - SCHWENK MAGNUM
    Ürün Fiyatı : 450,00 EUR (KDV Dahildir)
    867,61 TL (KDV Dahildir)

bide bunlar av kalibrelerine uygun olanlar.daha fazla bilgisi olan özellikle bahsedilen sniper 50 cal falansa onun montaj kitini bu kurtarırmı onu bilemiyorum.

impo beyin verdiği değerlere bakarsanız biri 28 biri 21 gram dır kurşunların. yani sizde 20 kalibrede daha ağır kurşun atarsanız birbirine çok yakın snuçlar ortaya çıkar. amaç domuz avında hayvanı yıkmaktır. bunun içinde en uygun olan bölge ön ayaklarının daha doğrusu omuzlarının hemen arkasında kalan bölgedir.dolayısıyla bu bölgeye ulaşabilecek 20-16-12-10 hangi kalibre kurşun olursa olsun. o canlı veya hayvan yıkılır ön ayaklarını kırıp sürüklenir. bu bölge dışında vuracağınız yerlerde hayvanı öldüremiyebilirsiniz .

[Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/100612/u47rznr3.jpg]