kafasi adlı kullanıcının mesajları

    ben kütahyaya 300 barlık tüp satmıştım.alan arkadaşlarda glad varmış galiba. onlar biryerlerden dolduruyodur muhakkak .hatta iletişime geçip küçük bir ekip bile kurabilirsiniz.......


    patlayan tüfek :)

    tral denilen balık göçmen bir balıktır. tam mevsimi şu anda. küçük bir tekne (kayık) kiralasanız 8-10-12 kulaçta çapari ile veya sardalya yem olarak kullanırsanız 6 değil 600 tane çok rahat tutarsınız. biz mersinde 2 kişi sabah suyunda 20 kilonun üzerinde tutup yazlıktaki herkese dağıtmıştık.


    balık dip veya yüzey balığı değildir.orta su balığıdır. yani istavrit ,kolyos,palamut gibi. tekrar ediyorum ( canım çekti ) sardalya kullanarak dip oltası tekneden sallandırılır, dibe değince 15-20 cm yukarı çekilir , zaten civarda balık varsa ya olta dibe değmeden tüm iğneler dolar yada siz oltayı yukarı alırken.. çaparide aynı başarıyı yakalar....


    bu arada küçük balıkları bırakmanız takdire şayan ;d;:thumbup:

    valla harika olur. ama tetiği çekerken orda olmamak lazım. hani arabalara çarpışma testi yaparken plastik mankenler kullanılıyorya işte sizde öyle yapıp video kaydı da yaparsanız hit olur.



    PATLAYAN TÜFEK bu akşam discovery kanalda..............

    çok yakın bir doktor arkadaşım secereli , yarışma dereceli kuş yetiştiriciliği yapmakta. türkiyenin 4 bir yanından da kuş almak isteyenlerle irtibat halinde . arzu ederseniz numarasını vereyim ................

    bu konuyu niye okumamışım bunca zamandır ....


    8 yaşından beri avcılık yapıyorum . peki sayısında azalma varmı ?????


    mevzuyu bilimsel olarak ele aldığımızda ve rakamlara baktığımızda öyle görünmekte.nedenleri ise yukarıda yazılanlardan biraz farklı.


    bir ormanda bulunan domuzlar eğerki doğa koşulları düzgün gitmişse ve bu hayvanlara dışarıdan hiç bir müdahalede bulunulmamışsa sayıları stabil kalır belki biraz artar. çünkü doğadaki canlıların çoğu kendi alanlarını çizer ve populasyonlarını korur. ancak avlanma , doğal seleksiyon , vahşi hayvan tehditi gibi faktörlerle herhangi bir azalma olursa işte o zaman sürü lideri tüm dişilerini göreve çağırır ve herbiri 4-8 arası doğum yaparlar .böylece küçük bir sürü 3 e 4 e katlanmış olur.


    doğru avlanma ağacı budamak gibidir ,nesli güçlendirir ve popülasyon artışı olur. zehirli gübre, ilaçlama vs gibi yanlış uygulamalar ise türleri tehdit eder.siz tavuğun altındaki yumurtayı aldıkca yumurtlar ama bırakırsanız üstüne yatar. doğadaki hayvanları tuzak,zehir vs dışında hiçbir şekilde tüfekle neslini tehlikeye sokamazsınız.NEDEN???


    çünkü tüm kanatlılar ve memeliler hatta balıklar adapte olurlar. ördek avında bizler plastik ördek (mühre) kullanırız .ördekler yanımıza yaklaşsın diye.peki çok zorlandığında ne oluyor? ördekler mühreyi tanımaya başlıyor. Kaz avında ilk teyp çıktığında hayvanlar çıldırırcasına gelirlerdi .sonrasında hayvanlar teyp sesinden ürkmeye başladı.


    ankarada kurtboğazı barajına amerikan levreği (perç) attılar.(binlerce) gölün canavarı olan turnalar 1 gün sonra kıyıya vurmaya başladı.baktıkki levreklerin sırtındaki diken turnaları boğmuş.peki bütün turnalar öldümü hayır diğerleri öğrendiler ve artık bu balıkları yemiyorlar.


    işin özü bizler hayvanların üreme alanlarını katletmezsek,üreme zamanı rahat verirsek,zehirli buğday,gübre kullanmazsak , onlara zarar veren karga,saksağan ile mücadele edersek , yeni sulak alanlar,bataklıklar yaparsak , türkiye kuş cenneti olur.

    duel diye bir marka var. rapaladan ve yozuri den biraz daha pahalı ama bu işin mercedes i.

    Domuzun kısa menzilli silahlarla avı, yaklaşma (spot and stalk) veya bekleme yöntemleri ile yapılır. Yaban domuzuna genellikle kısa ve orta mesafelerden atış yapıldığından, tabancanın isabetliliği (çoğu zaman dürbün de takıyorlar) yeterli olmaktadır. Domuzun ölümcül yara alacağı bölge, ön ayağının hemen arkasında, vücudunun yerden yüksekliğinin alt 1/3 kısmındadır. Buradaki 20-25 cm çapındaki bölgeye isabetli bir atış, domuzu öldürür.


    Çok uzatmadan, ABD'deki yaban domuzları hakkında kısa bir bilgi geçeyim: Amerikalıların "feral hog" dedikleri domuzlar, ilk İspanyol kâşiflerle bu kıtaya gelen evcil domuzların vahşileşmiş olanlarını torunları. BU kıtadaki çoğu domuz feral hog. Bizim ülkemizdekiler "Avrupa-Asya" türü domuzlar. Aralarındaki en önemli fark, 3-4 yaşını geçen erkeklerde bu öldürücü bölgeyi koruyan kıkırdak levhanın feral hoglarda ya olmaması ya da daha ince olması. Bizdekilerde bu levha daha kalın ve .308 Winchester gibi çaplarla bile bazen geçilemiyor. Yivsiz namludan atılan tek kurşunlarda, 12'lik tüfek minimum kabul ediliyor ve atış mesafesi/çapına çok dikkat ediliyor.

    .Domuzun kafasına 50 metrede bile 36 lık bir tek kurşun isabet ederse hiç bir şey olmamış gibi devam etmeyeceği konusunda bir şüpheniz olmadığını varsıyoyorum.Neticede bunu kestirebilmek için keskin nişancı eğitimi almaya veyahut müsabakalarda birinci olmaya gerek yok


    sayın allclear arkadaşım,


    şahsınıza özel cevap yazmayı pek arzu etmesemde konuyla ilgili olarak ve buranın birçok insan için bir kaynak ve öneri niteliği taşıdığından , hatta bir çok genç-yaşlı forum takipcilerinin burada yazılanlar neticesinde satın alma kararı verdiklerinden yazmayı uygun buldum.


    bu sitede en sıkı pellet atan (sayıca) bir çok kişiden attığı pelletten fazla fişek atmışlığım vardır.(50.000 +) gerek hobi olarak 20 yıldan fazla avcılık gereksede lisanslı pro olarak atıcılık yaptığımdan bu kadar fişek atma imkanı buldum. haliylede 36-10 kalibre arası bir tüfek veya bu kalibrelere ait fişekler ile ilgili hangisi ne kadar vurur ,hangi mesafede etkilidir ,omuza ne kadar kg darbe vurur ,grupmanları nasıldır gibi sorulara normal olarak verecek cevabım vardır.


    safir ile ilgili olarak iyi yada kötü bir yorumum olmamıştır (sevmesemde). 36 kalibre ile ilgili burada uzun uzadıya ne tür avlarda kullanılabileceğini ise anlatabilirim.avcılık deneyiminizi bilemiyorum.ancak yazdıklarınızdan koşan bir domuz görmediğiniz izlenimi oluştu bende yanlışsam düzeltin lütfen.koşan bir domuza 60-70 metrelerde ne kadar önleme vereceğinizi ayarlayıp ta heleki 36 kalibreyle vurduğunuzda gözünden de vursanız o hayvan ciddiye bile almayacaktır .NEDEN? hayvan zaten sürencilerden kaçmaktadır. 7mmvurulduğunda bile eğer anında sönmezse hayvan hiç bir şekilde yavaşlama bile göstermeden bir süre ilerler ve sonrasında yıkılır.


    daha öncede yazıldı büyük hayvanlar için ölümcül-hayati bölge kafa değil akciğer lerinin ve kalbinin olduğu koltuk altı bölgesidir.36 kalibre domuzun kafatasını geçme ve beyne ulaşma başarısını bile göstermeyebilir. aklınızda olsun illaki kafaya atıcaksanız kulağının altı en ölümcül yerdir.


    belki bilmiyorsunuzdur forumda kendisini de çok sevdiğim bir abimiz var. cmblc cem abi. kendisi milli okçudur.ve çok vahim bir kaza geçirmiştir. ok kafasının bir tarafından girmiş ve diğer taraftan çıkmıştır.ve çok şükür hayattadır. işte bu sebebtendirki amerikada silahla yapılan ceza evi infazlarında kafaya değil değil kalbe nişan atılarak infaz yapılır.


    bu safirle ilgili olarak yaptığım son açıklama ve yazıdır.safir domuz öldüremez en azından benim bildiğim avlanma metodlarıyla .eğerki domuz avına gidecekseniz min 20 kalibre tercih ediniz. avda amaç canlıyı vurmak değildir. amaç onu ele geçirmektir. bende safirle her atışta domuzu vurabilirim ama ele geçiremiyebilirim. avcılıkta canlıları yaralı olarak göndermek pek doğru değildir.36 kalibreyle kaz vurulabilirmi ? evet vurulur da kaz düşmeyebilir. unutmayınızki doğadaki tüm canlılar dayanıklılık olarak korkunç güçlüdür. bizlerin parmağını kağıt bile kesebilirken , enfeksiyona çok açıkken vurduğunuz bir kuşun içinden yıllar öncesinden kalan kistleşmiş saçma-lar çıkmaktadır. 25-30 metrelerde 35 gram ile tam grupman vurulan bir ördek düşüp sonrasında suda yüzmeye devam edebilir-eder.

    ,yaban tv yide biliorsanız orda 100lerce kişi safirle domuz avına cıkıor. ve cok basarılı...


    fx in sitesindede adam trap makinesiyle atılan plakayı vuruyor fx ile. bunlar marketing faliyetleridir inanmayınız, zaten yaban tv çıktı herkes avcı oldu ,herkes üstat oldu.( sizi kastetmiyorum ercan bey)


    adam teyp kuruyor bıldırcını indiriyor göç sırasında, amanda aman ne kadar süper avlak bulmuşta ,hava çok müsaitmişte vs vs. bana da ver para getir kamerayı bak safirle sana ne ördekler ne üveyikler vuruyorum ( montajla).

    Yalnız domuz avı görsellerine baktımda, bu domuzlar sizin avladığınız domuzlarla bir mi Bunlara değil mermi, top atsan bana mısın demez ya



    ya işte başından beri söylemeye çalıştığımız şeyde bu. inek büyüklüğünde olanlar var. safir ile o hayvana ne kadar zarar verilir ????

    bu linki bir incelersek yivli mermilerin tarihçesinden gücüne, namlu çıkış hızlarından hangi hayvan için hangi kalibre olduğuna kadar ayrıntılı bilgi mevcut.


    benim domuz avı deneyimim az olduğundan o kadar silah,av,atış mazim olmasına rağmen ahkam kesmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

    karadenizde kışın bazı dönemlerde balıkçı ağlarına takılan domuzların kuzey ülkelerinden geldiği saptanmıştır. bahsaettiğimiz hayvan kışın soğukta karadenizi yüzerek geçebilecek kadar güçlü ve dayanıklı bir hayvandır. browning bar ile vurulup beli kırıldığı(omurilik) halde ön ayaklarıyla bir insanın çıkamayacağı derecede eğime sahip bir dağa tırmandığınıda görmüşlümüz vardır. sitede balistik hesaplama araçları bulunmakta. 7 gram tek kurşunun ürettiği enerji ile yukarıda ardenne kardeşimin bahsettiği kalibrelerin enerjilerini bir kıyaslarsanız vee hatta google domuz avı görsellerine bakarsanız neden 30.06 lar 308 ler 7mm lerin tercih edildiğini belki daha iyi anlayabilirsiniz.


    av sonrası vurulan domuzlara ( ben yapmam asla) yapılan amatör otopsilerde bu yüksek kalibrelerin bile hayvanın vücuduna girdikten sonra kemiklerinden nasıl yön değiştirdiği , o kadar güçlü mermilerin (7mm) 90-100 metrelerde hayvanın arkasından çıkmasını beklerken en fazla organlarına kadar girip kaldığını hayretle gözlemliyebilirsiniz.