kafasi adlı kullanıcının mesajları

    ördek avı videolarını izle internetten . amerikalılar bu işi nasıl yapıyor bi bak. attıkları mesafeyede dikkat et en uzak attıkları 25-30 metreden fazla değil. zaten sağlıklı vuruş mesafesi maksimum 50 metredir. ördek avı tamamiyle bütçe avıdır. ne kadar çok para harcarsan o kadar verimli ve keyifli olur.


    ben evimden kalkıp tam ve net 250 km yol yapıp afyona giderim. sonrasında 40 dakika kara kayıkla yolculuk. 80 tane mühre atıp ( doğru formasyonda) bu arada ezanda okunmuş olur. sonrasında kayığı kayıkçı kamışların arasında sokar. ben önceden kesilmiş kamışları kayağı ve kendimi saklamak için bir 15 dakika daha . sonrasında gelen ördek tamanlamıyla ağzımın içinegirer. fotoda koyarım bir ara. bazı atışlarda dikkatli atmassan ördeği ikiye bile bölüyosun.


    geçen sene göl donduğunda çağırdı kayıkçım.göl 4 parmak donmuşken onun bildiği ılı diye tabir ettikleri gölün donmayan 100 metrekarelik bir yerine götürdü beni. hava -22 dereceyi gördü ben heycandan ve tüfek atmaktan üzerimdekilerin yarısını çıkarmıştım. yanımdaki 350+ fişek bitti.bahsettiğim 40 dakikalık kayık yolculuğu 4 saat sürdü.gece 12 de girdik buzu kıra kıra saat 5 de ben anca mühreleri atıyodum.


    kayıkçının bu iş için aldığı para 150 lira. bir sonraki hafta yine gittim 42 ördek vurdum yine aldığı para aynı.

    her yiğidin yoğurt yiyişi gibi seçimleride farklı. bütçene göre seçim yapmalısın bence. ve en önemlisi sezonda kaç fişek atıyosun.


    eğerki az fişek atıyosan 100-150 civarı remington express, veya federal güzeldir. numara olarakta ben yazın 8 numara 28 gram, kışın 7 numara 35 gram kullanırım. eğerki benim gibi senede ava 1500 civarı fişek atıyorsan yerli fişek bütçeni daha az yorar. yerlide zuber iyidir.


    insanlar kaz avında 2 numara hatta 0 numara saçma kullanırken ben 4-5 numara atardım. bu arada aklında bulunsun saçma gramajı arttıkça saçmalar daha toplu gider. yani hangi şok olursa olsun 36 gram ile 24 gram arasındaki grupman korkunç farklıdır. 36 daha toplu gider. seninde asıl istediğin şeyde galiba bu.


    ekstra olarak eğerki ördek avında behri vuracaksam ağırlıklı olarak 24 gram 7.5 numara trap fişeğiyle avlanırım.

    birde ben benim tüfeğim hiç vurmuyor demiyorum aslında iyi vuruyor ama 71 namluya göre daha zor vuruyor yani çok iyi nişan almak gerekiyor kısa namlu olduğu için saçmayı en dar şoku takmama reğmen saçmaları çok dağıtıyor onuda gölde suya atış yaparken farkettim .



    güzel kardeşim amcanın tüfeğinin vurmaması, 66 cm veya 71 cm gibi şeylere kafanı takma.


    yazmak istememiştim ama yazıyorum.ben eski milli atıcıyım. bırak avı falan atışta bile eskiden 66-65 cm namlular daha yaygındı.sonradan 71 cm e doğru bir kayma başladı.sebebide vuruş veya grupman değil uzun namlunun yukarıda bahsettiğim swing hareketlerini daha yumuşak yapmasıdır.hali hazirda atış karekteristiği veya şekline uygun olarak kısa namluyla atış yapan çok uluslararası atıcı vardır.


    illaki denemek istiyosan aynı fişeği aynı marka tüfeğin 66-71-76 cm namlularıyla aynı şokta at(50 metre a4 kağıt). alacağın sonuçlarıda burada paylaş. ama ben sana söyleyeyim şimdiden sonuçlar ya birbirine çok yakın , yada göz ardı edilebilir olacaktır. eskiden kaz avı için ankaraya 101 namlulu tüfekler gelmişti.bir kaç akıllı tanıdık aldılar uzaktan vuracaklarya.daha sonrasında baktılarki piyasadaki atıcılar 66 cm tüfeklerle daha iyi sonuçlar alıyor hepsi özellikle karadeniz bölgesine sattı.



    biz burada hafta sonları ateşli silahlarlada buluşmalarda oynarız. forumda mod olan mrmataracı abimizin küçük oğluna aldığı 36 kalibre tek kırma tüfekle ben her attığımı vuruyorum.onlarda 12 kalibre değişik silahlarla vuramıyorlar ;avci;



    tüfek fişeği patlatıyorsa namlu boyunun 66 veya üstü için hiç bir farkı yoktur.benim yakın arkadaşlarımdan biri otomatik 66 cm beretta 303 le skeet balkan şampiyonu olmuş onun abiside 76cm namlunun standart olarak kullanıldığı trap branşında 71 cm 3-1 şoklu tüfekle yine balkan şampiyonluğunu almıştır.


    kısaca keramet tüfekte değil arkasında duranda .ankara team de atış yaparken herkes benim tüfeğimin daha iyi vurduğunu düşünür.hatta kendi silahlarıyla vuramazken benimkiyle deneyince vurmaya başlarlar. tamamen psikolojik.

    Diğer bir konu ise 66 cm namluya 1 şokda taksanız , kesinlikle 71 yada 76cm ,, 1 şoklu tüfek kadar toplu atmıyor.Tarafımdan denenip test edilmiştir 65 yada 66 cm namlu.Fakat yakın ve hızlı kalkan avlarda 65 yada 66 namlu ideal olur.




    arkadaş madem denemiş ve test etmiş onun dediğini yapmak daha sağlıklı gibi.

    uzatma şoku alsam tüfeğin menzilinde fark olurmu


    tüfeğin ucuna 66 cm daha uzatma namlu taksanız daha uzak mesafeye gitmez. sanırım geçit avına gittiniz.ve büyükihtimalle uzak geçen ördeklerede aşağıdan atıp vuramamaktan yakınıyorsunuz. 20 yıldan uzun süredir avlanıyorum. 66 cm namlulu tüfek ve 4 numara şok tan başka hiçbir şey kullanmam. namlu uzunluğu mesafeyi etkilemez sadece tüfeği hareket ettirirken kısa namlu daha sert ve keskin , uzun namlu daha yumuşak hareket ettirmenizi sağlar. namluyu uzatma yerine avlanma tekniğinizi değiştirin...

    martıların bu davranışları zaten doğalarına mudahale edilmiş olmalarında kaynaklanmaktadır bilinçsiz ve aşırı avlanmadan dolayı ortamları olan denizden uzaklaşmışlardır yapılacak 2 şey vardır yiyecek yemekleri kalmamış olan martıların nüfusunu kontrol etmek ve diğer kuşları korumak amacıyla avlamak yada burdan kuru sıkı atmak yerine tüm insan oğlunun doğaya karşı işlediği bu suçu nasıl telafi edeceğini düşünmek.



    ellerine sağlık doğru yazmışsın.ancakbir kaç düzeltme yaparsak martıların doğalarına müdahale edildiği için böyle bir davranış içinde değiller. ankarada ne kadar martı olduğuna hayret edersiniz.ne oldu ankarada denizlerini mi kuruttuk.keza aynı şekilde karga ve saksağan onlara ne yaptık çok mu genişledi şehir veya kırsal alanlar çok mu azaldıda bu hayvanlar şehre indi???? bu işin bir tek mantığı vardır . un fabrikalarının ve camilerin yanından geçerken bakarsanız binlerce güvercin görürsünüz. neden yine doğasına müdahale mi ettik yoksa bu kuşlar imana mı geldi?? hayır kolay ve emeksiz yiyeceğe alıştılar. çöplüklerden , camilerden, şehirden beslenmek avlanarak veya toplayarak beslenmekten daha kolay çünkü. mantık zaten video da görünmekte. martı önünde ekmek varken serçenin peşinde neden daha besleyici ve ayağına kadarda gelmiş. buna adaptasyon denir. doğada güçlüler değil adapte olabilenler hayatta kalmıştır. bir çok ülkede karga ve saksağan için avlanma metodu ve limiti bulunmaz.çünkü diğer hayvanlar adapte olamazken bunlar olmuş ve üstünede bu canlılara verdiği doğal zararada devam etmişlerdir. bir karga yılda 110-120 civarı ördek-kaz yumurtası veya yavrusu yemektedir (kanada). şimdi bu doğal dengemidir? evet öyledir ama bu hayvan o yumurtaları yerken gidip çöplüktende yiyebilmektedir dolayısıyla hem taşıdığı virüsleri diğer canlılara bulaştırırken hemde zekaları dolayısıyla sayıları katlanırken diğer canlı nüfüsa tehdit oluşturmaktadır.


    ülke olarak havalı silahla avlanma bilinci olmadığı için yasaklanmıştır.çünkü serbest bırakıldığı takdirde sokaklardan güvercin ,kumru ve serçe leşleri toplamaktan ve görmekten gına gelir. ekonomik koşullardan dolayıda kaç kişi zevk olsun diye şehir dışına çıkıp karga veya saksağan avına gider ki?


    zamanında kıbrısta av teskeresi almak için 5 adet karga veya saksağan kafası getirmeniz gerekirdi.adamlar avlayacakları hayvanları kendileri yetiştirip korurken kargalar bunları telef ederken önlenemez sayılarda da çoğalmışlardır. ördek avlarken vurduğumuz ördek uzak düşünce hemen martılar başına üşüşür .doğa da bakir ,suda balık da bol ama alışmış işte artık kolay yiyecek varken niye yorsun kendini.

    Bahsi geçen yer doğadır. Maalesef normal hayvanlar aleminde belediye sınırları diye bir kavram yoktur.Verdiğiniz örnek komik olmaktan öteye gidemiyor.Kaplanların bahçede beslenmesi doğal değildir.
    Komşularınızın gürültü çıkaran hayvanları eksilmesin sakın !


    Hoşumuza gitmeyen şeyleri vurmaya başlarsak sonumuz kötü olur.
    Ayrıca suçu övmek de suçtur.




    siz en iyi bildiğiniz şekilde devam edin ben mani olmayayım.

    Bahsi geçen yer doğa değildir şehirdir.Bahçenizde kaplan besleyipte aaaa doğa kanunu işte ne yapsın hayvan komşunun çocuğunu yedi diyede bir hak yoktur. güçlü diye şehirde hayatta kalabilmeyi daha iyi başarmış martı,karga,saksağan gibi hayvanların diğer canlılar üzerindeki etkilerini ise burada paylaşmayacağım.Aynı yere puset içinde küçük bir bebek koysanız bu hayvan aynı şeyi onada yapacaktır.


    kanunen yasak da olsa ellerinize sağlık.

    tüfeği alıcakmısın yoksa satıcakmısın? türkiyede çok bilinen bir silah değildir. eğerki iyi durumdaysa ve satmayı düşünürsen ankarada bu işi yapanlar var . istersen sordururuz tahminimce sana ordan bir aa s410 parası çıkar gibi.

    ah ah bi elimizden tutan olsa yine yukarılara oynarızda ...


    işte burada sponsorluk devreye giriyor. kalksa bakanlardan biri yetkilendirse doğru adamları. bunlarda türkiyeden seçse 10 kişiyi. o kadar kolayki aslında.


    ben şimdi yetkilensem 10 kişiyi seçsem bu adamlarada ayda 5 lira maaş bedava fişek ve plak versem ilk olimpiyatlarda en az 2.lik gelir .neden adam bu maaşı ve imkanları kaybetmemek için tabiiki başka bir işte yapmıycak tek işi gücü bu olacak öyle bir atarki iman gücüyle bile vurur.


    işte yurtdışında bu iş böyle oluyor adamın işi gücü bu .benim arkadaşım seneler önce dünya kupasına gitti.en son antremanda 18 seri attı. 14 seride 25 vurdu. madalya kesin diyorduk.ilk gün sıralamada dünya birincisiydi 25,25,25 attı. 2. gün kalktı 17 attı büyü bozuldu kurbağa ortaya çıktı.