anzolot adlı kullanıcının mesajları

    arkadaşlar merhaba,


    bilginiz vardır mutlaka, online izlenebilen bir gps programı var mı acaba?


    mesela yola çıktım x bir yerdeyim, annem sevgilim vs. bilgisayarının başına geçip harita üzerinden beni o an online olarak şurada burada diye görecek şekilde bir uygulama varmıdır

    Tulum, çadır, çabuk kuruyan hafif pantolon-tişört, ilk yardım çantası, şarj için güneş paneli hepsi var hazır halde. Bütçe sıkıntım şu an için pek yok, biraz daha bu şekilde kardiyo yapmaya devam edeyim arada mide bulandıracağını hissedeceğim bir şey olursa dediğiniz gibi üzerine xt veya xtr olarak güncellemesini yapayım

    arkadaşlar birbirinden değerli öneriler ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim, hepsini tek tek okuyorum ekipmanlarla ilgili kısımları ayrı ayrı not alıyorum.


    Şu anki bisikletimin üzerinde Kenda Kourier 700x35c var, toplamda 300-350 km. yol yaptı, çıkacağım güne kadar başına başka bir şey gelmezse şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum.


    @cekaa bahsettiğiniz gurup akşam 7-8 civarı kalabalık bir şekilde çocuk, kadın, erkek sahil yolundan sirkeci istikametine gidenler olabilir mi acaba. Eğer onlarsa çoğu zaman rastlaşıyoruz bir ara pedal çevirirken gördüğümde çaktırmadan aralarına kaynarım :)


    @ilkercom http://onedio.com/haber/76-yas…nca-pedal-cevirdi--558426 bu dede yaptıysa yapamayacak kimse yoktur heralde, dediğiniz gibi kafaya takıp istekde olduktan sonra bu iş bitmiştir. Geri dönme düşüncesine girmemek için en güzeli evden çıkıp 4-5 km. sonra yeni kapıdan bandırma feribotuna atlayıp iş işten geçti yürü oğlum demek lazım ki etabın başlangıcı böyle olacak :)


    @Muradhan fikir çok güzel, dediğiniz gibi bir ara toplanıp yakın yerlerde hem atış hem sürüş yapmak keyifli olabilir. Havaların uygun olduğu bir zamanda tekrar masaya yatıralım :)

    dağ bisikleti adama tersten nefes aldırır iyi biliyorum :) uzun yol tecrübem bisikletle yok, 100 km'lik blok halde bisikletten inmeden yolum var. Lisanslı sporcuyum açıkçası kondisyonuma güveniyorum. Ekipman olarak ne önerirsiniz (giyim ve yemek dışında)

    Ekstra olarak lastik tamir seti, yedek jant teli, fren papuçları bir kaç tane aldım. İç lastik ve dış lastik alıp taşımaya gerek varmı yoksa lastik zırhı denilen şey iş görürmü acaba? Formlarda kimi işe yarar mutlaka alın kimiside gereksiz ağırlık taksanda takmasanda aynı şekilde patlıyor diyenler var.

    Ben amortisörlü maşayı açıkçası pek bemimsemiyorum dediğiniz gibi gücün büyük bir kısmını emiyor tabi ki yapılacak seyehatin şekline ve tercih durumuna göre değişir. Amortisörlü maşanın minimum 2.30 kg. ağırlığı var, dağ bayır inmeyecekseniz o maşa gereksiz yük, zaten bisikletin önü arkası çanta olacağı için ağırlığı minimumda tutmakta fayda var. Seleye katılıyorum ama alternatif olarak pedli şort vs. çok iyi iş görüyor.


    Blok halde 100 km üzerinde yolum var, zaten biliyorsunuz düzgün bir tempoyla çok efor sarfetmeden güzel yol yapmak mümkün.


    Belirlediğimiz güzergah sizin pedal çevirdiğiniz istikamet olacak. Yenikapı-Bandırma vs. oradan artık şurası güzelmiş kamp yapıp öyle devam edelim diyeceğimiz yere kadar gitmeyi düşünüyoruz. Motosikletle çok defalar gittim Ege'yi gezdim ama bisiklet seyehati ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde olması gerekli diye düşünüyorum :) o rotalarda kampa uygun yerlerde varsa tadından yenmez heralde :)

    Aslında jant ölçüsünün çok önemi yok, kullanacağınız bisiklet önemli. Bir mtb ile üzerindeki fazla ağırlık ve kalın lastik bu iş için biraz yorucu olur. Şehir bisikleti, tur bisikleti hafifliğinden dolayı tercih ediliyor, 28 jant-29 jant uzun yolda daha avantajlı ama İzmirden 76 yaşında ki bir amca asker torununu görmek için Ordu'ya eski bakkalların kullandığı vitessiz bisan marka bisikletle 1054 km yol yaparak gitti. Aklınızda evet ben yaparım varsa başka bir problem çıkmaz.

    motocrosscu tarafım ağır basıp bianchi'nin özel seri üretimi olan dağ bisikleti almıştım, dağda bayırda köpek gibi ama tur için uygun olmadığından 2 ay kadar kullanıp aldığım rakamın bayağı bir altında satıp cannondale quick 6 aldım. tur için hazır hale getirecek şekilde ekipmanları hazırladım, bisiklet bagajından çadırına kadar. kondisyonum fena değil ama ben yinede kendimi sıkmadan önemli olan hedefe varış süresi değil hedefe varma düşüncesiyle yola çıkacağım. ilk düşüncemiz istanbul-saroz'du, ikinci hedef, istanbul-izmir ve aşağılara kuşadasına doğru gitmek belki oradan bodruma geçmekti, şu an aklımız da ki hedef istanbul-didim, sahil kesiminde eski bir arkadaşımızı hem ziyaret hemde seyehate belirli bir hedef koymak ve nihai kararımız bu doğrultuda.

    Arkadaşlar merhaba, uzun yol bisiklet deneyimi olanlar var mı acaba?


    Bir arkadaşının değil de kendi deneyimi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
    1 günde kaç km. yol yaptınız, lastik ölçünüz ne idi, başlangıç ve bitiş lokasyonu neresiydi ve ne kadar zamanda gidiş sağlandı, ne kadar zamanda hedeften geri dönüldü vs. vs. gibi