tuncay adlı kullanıcının mesajları

    Verdiğiniz linkteki tetik zaten buradaki altın tetiğin orijinalidir. İşinizi mükemmelen görecektir.

    Bende o şekilde tahmin etmiştim. Ancak sizin gibi bilgisi olan arkadaşlara teyid ettirme ihtiyacı duydum. Teşekkürler.


    Bu arada silah (kargoda geçen süreler dahil) 11 gün (firmada 7 işgünü) sonra elime ulaştı. Yay vs. değişimleri, bakımı yapılmış ve değişen eski parçalarda silahla birlikte gönderilmiş.


    Sipariş ettiğim GRT-III tetiğin Amerika'dan gelmesi ise 15 gün sürdü ve bugün elime ulaştı. Tetiği silaha monte ettim ve 8-10 deneme atışı yaptım. Geldiği ayarlarla tetik hassasiyeti ve ağırlığı hoşuma gitti ancak alışmak biraz zaman alacak gibi.

    Red dotunuz hayırlı olsun.


    Ebay vb. sitelerden alışveriş yapacak arkadaşlar adres değişikliklerini siparişten önce paypal üzerinden yapabilirler. Diğer husus genelde ucuz ürünler takipsiz posta ile gönderiliyor. Bu durumda da elimize ulaşmaması, kaybolması yada ürünün hiç gönderilmemsi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda 45 gün içinde aşağıda belirttiğim şekilde durumu paypala bildirirseniz sonuçta para iadesine kadar varan sonuçlar alabilirsiniz ki genelde satıcı bu durumu kanıtlayamadığı için ya ürünü tekrar göndermek yada ücreti iade etmek zorunda kalabiliyor.


    Paypal - Çözüm Merkezi - Açık Vakaları Görüntüle - Report a Problem
    Ürün itirazı:
    Satın aldığım bir ürün elime ulaşmadı veya elime ulaşan ürün, tanıtımından farklıydı.


    Yani bu tip alışverişlerimizde paypalı kullanmak, bizde ki gittigidiyor, sahibinden vb. siteler gibi bir nevi ödemeyi güvence altına alıyor. Tek fark belirttiğim bizde ki sitelerde biz ürünü onaylamadan para satıcıya gönderilmiyor. Paypalda ise para satıcıya biz alışverişi onaylayınca gidiyor ancak belirttiğim şekilde bir sorun durumunda paypal arabuluculuk yapıyor.


    Ben yurtdışından 20-25 alışveriş yapmış biri olarak şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşmadığımı, bu sayede ülkemizde ki fiyatlarının 1/5 ine varan oranlarda daha ucuza istediğim ürünlere sahip olduğumu belirtmek isterim. Zaten çoğu satıcı arkadaşta ürünleri yurtdışından getirtip, satıyor. Fiyatta hali ile katlanıyor. (Ebay üzerinden Honk Kong'dan sipariş ettiğim 2 anahtarlık bana 10-TL ye mal olurken, gittigidiyorda aynı anahtalıkların tanesi 28-30 TL) Tek sorun gümrükte sorun çıkaracak, getirtseniz bile size ulaşmayacak ürünlerden uzak durmak. (Cep tlf., silah vs.) Aksi halde gümrüğe takılsa bile sorun olmaz. Şimdiye kadar tek alışverişim gümrüğe takıldı. O da ekstraları ile birlikte 500$ lık fotoğraf makinası siparimdi. Onuda o zaman için %10 olan (şuan AB ülkeleri %18, diğer ülkeler %20) gümrük vergisini (75-TL) ödeyip pttnin kargo bürosundan teslim aldım. Toplamda 825-TL ye mal oldu. Ülkemizde sadece makinanın fiyatı 1.600-TL ydi.


    Red dota bakıp alan arkadaş memnunsa, bir arkadaşım için bende sipariş edeyim diye bakmıştım resmen roman yazmışız :) Neyse öğrendiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmanın zararı olmaz diyor ve konuyu açan arkadaşında affına sığınıyorum.

    Arkadaşlar ; Silah hala İdeal avda bugün aradım henüz hiç bir işlem yapmadıklarını en geç bu hafta sonuna kadar göndereceklerini belirttiler. Basit bir yay değişim işlemi git-gel yaklaşık 10-12 gün yorum sizlerin.


    Gamonun yedek parça ve servisten sonra en önemli problemi sanırım tetiğinin sertliği. Hazır tüfeği elden geçirmişken tetiğini de değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak daha önce Mustafa Serdar beyin katkıları ile üretildiğini öğrendiğim ve altın tetik diye adlandırılan ürünü online satış sitelerinde aramama rağmen bulamadım. Bu tetiği yurtiçinden tedarik edebileceğim bir adres varmıdır ? Yoksa


    yurtdışında bulduğum şu ürün işimi görür mü ? http://www.charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm

    Tebrikler gerçekten çok güzel grupman ;d; Mesaafeleri ve yapılanları gördükçe şeytana uyasım gelmiyor değil :)
    Yeni bu işe başlamış biri olarak daha erken deyip kendimi tutuyorum.

    Cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz linkte ki konunuzda da belirttiğim üzere çok güzel bir resimli anlatım olmuş.


    Ancak dediğiniz gibi benim öncelikli sorunmum yedek parça ve servisi bu parçaları göndermeyi kabul etmedi. Bende bu ve bir kaç forumda yaptığım araştırmalarda gamoların modifiye edilseler bile en fazla %5 gibi bir performans artışı sağlanabileceği (2007 Yıllarında Mustafa Serdar Beye ait bir yorumdu sanırım) yorumlarını okudum.


    Bu sebeple yurtdışından vs. parça getirtmekle uğraşmaktan vazgeçip, yayı kırdığı kesinleşen silahı mecburen Adana'ya kargoladım. Servise telefon ve kargoya eklediğim notta yayla birlikte keçe, conta değişimide yapmalarını söyledim. Silah elimize geçince durumu görücez.


    Ancak (yaptığım araştırmalar sırasında sıkça rastladığım ve gamo Türkiye distribütörü firmanın yıllardır süre geldiğini anladığım tavrı) insanın kendi yapabileceği iş için bu duruma düşürülmesi can sıkıcı. Sonuçta ben en ufak arıza yada değişimde bununla uğraşmak yada uğraşmamak için farklı malzeme kullanmak zorunda değilim. Dampa için Katresu AŞ. ye dürbün içinde aldığımız firmanın servisine gitmediğimize şükretsek mi bilemedim ?


    Aslında silah benim başlangıç olarak beklentilerimi fazlası ile karşılıyor ancak ürün kadar önemli olan yedek parça - servis ayağı nedeni ile gamo yanlış seçimmiş desem yeridir ...

    Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar ;


    Forumdan 2. el olarak aldığım Cfx royal 4.5 mm. silahın sanırım yayını kırdım. Sanırım diyorum çünkü silahın içini açmadım sadece kundaktan ayırıp baktığımda yayın dipçik kısmına doğru üst üste binmiş şekilde durduğunu gördüm. Silah arada zorlansa da halen kurulmakta ve atış yapmakta ancak bariz güç kaybı var.


    Bulunduğum çevrede silahı söküp takma konusunda bana yardımcı olacak ve elinde gerekli teçhizatları olan bir arkadaş buldum.


    Öğrenmek istediğim ise
    - Hazır silahı dağıtmışken başka hangi parçaları değiştirmem gerektiği (farklı bir yay, oring, conta, keçe vs.)
    - Parçaları tanımamam nedeni ile başta yay olmak üzere değişmesi gereken yada değişmesi iyi olacak parçaların adları ve temin edebileceğim bir site adresi


    Forumda bu tip konular geçmiş ancak tarihler eski kalmış. Artık kusuruma bakmayın. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler ...

    Askerde benim bildiğim kibrit kutusu kadar alanda mermilerin toplanması istenen mesafe 25 mt. sıfırlama atışıydı. Onuda iyi kötü eli silah tutan herkes yapabilir. Yoksa 200 mt. de yarım boy hedefi (hali ile dürbünsüz) kibrit kutusundan küçük göründüğü için böyle bir istek saçma olur. 200 mt. de istenen 3 atışta enaz 1 isabettir.


    Bende alayın kuruluş yıldönümünde 200 mt. de 1. lik almıştım ancak üçgenin kenarları 15-20 cm. den küçük değildi. Arkadaşında belirttiği gibi bu mesafeden 3 mermiyi dürbünsüz kibrit kutusu boyu sınırında bir yere toplamak şans, keskin nişancılık ve keskin görüş işi ...