Sabah saat 08:00 gibi mekanda olacağım, Aşti den gelecek arkadaşları birileri alabilir mi? Saygılar
meenet tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Fiyat sırasına göre;
Hawke
Nikko Stirling
Bsa
Saygılar
-
hocam dürbünde marka özellik farkediyor benim amac nokta atışı hangi marka tavsiye edersiniz.
Nokta atış? Hocam o biraz sizinle alakalı bir durum, birde bütçenizle alakalı 20,000$ da var dürbün 70tl ye de... Saygılar
Marka ve özellik illa ki fark eder "ne kaa ekmek, o kaa köfte" hesabı. Saygılar
-
herkeze merhaba son günlerde dikkatimi çeken bir konu var bazı videolarda ve fotoğraflarda görüyorum bunu pcp tüfeklere scuba tüpü bağlayıp bağlı şekilde atış yapıyorlar bu nasıl yapılıyor bunun için bir aparat gereklimi bu işlemin ne gibi artıları ve eksileri var üstadlarım bilgilendirirseniz çok sevinirim...
Bu işlemi gerçekleştirmek için ayrıca bir aparata ihtiyacınız yok, "Dolum Aparatı" bu işi yapar. Burada bence önemli nokta 200 yada 300 barlık olması fark etmez Scuba tüple alakalı bir durum nedir bu durum; Scuba tüp içerisinde ki hava sizin pcp tüfeğinizde ki kullanım basıncı ile aynı seviyeye yada altına düştüğü vakit sürekli bağlantı halinde kullanabilmenizdir. Normal şartlarda gerekli olur mu? Bence olmaz ama, şu gibi durumda gerek duyabilirsiniz,
Örn: Scuba tüpde ki hava miktarı 170 bar a kadar düştü, hliyle pcp ye her dolum işlemi uyguladığınızda max170 bar basabiliyorsunuz ve örneğin 110 bara kadar atış yapıyorsunuz. Haliyle 200bar doldurup 110bar a kadar yaptığınız atış sayısına ulaşamıyorsunuz. İşte böyle bir durumda zırt pırt dolum işlemiyle uğraşmak zor gelecekse ( lakin 10-15 atışta bir dolum yapmanız gerekecek basınç düştüğü için ) direkt scuba pcp ye bağlı kullanılabilir. Stabil atış konusu bence o kadar alakalı değil her pcp nin atış eyrisi farklı olacağından bunu tam kestiremeyiz. Ayrıca her atıştan sonra pcp nin tüpünde ki hava bir miktar azalacağından sürekli bağlı olan scuba aradaki farkı kapatacak ve bence dolum aparatınız adı üstünde dolum aparatı uzun süreli hava transferi yaptığından zorlanacaktır. Umarım anlatabilmişimdir:)))) Saygılar
-
Samyang Recluse .357 tam bir M1A1 Abrams gibi, peletin (merminin:)) ) isabet ettiği yerde neler yaptığını gördükten sonra bu makinaya pcp demek yada elimizde ki 5,5mm lere naylon tüfek muamelesi yapmak geliyor insanın içinden. Hüseyine katılıyorum, peletleri kendiniz yapabilirsiniz olmadı stokta bolca var zaten. Şayet ciddi mesafelerde sağlam tahribat sa beklentiniz cevabı bu pcp verecektir. Ayrıca herzaman bulup alabileceğiniz bir ürün değil, elinde olupta satana çok az rastlanır. Saygılar
-
Yüksek basınç=Çok daha fazla güç ya da Çok daha fazla atış ASLA DEĞİLDİR. Bundan emin olabilirsiniz. Çok değil yakın zamanda bir arkadaş BT65 tüfeğine 250bar bastığını söylemişti aman dikkat edin hiçbir faydası olmaz zararı ve tehlikesi çok daha fazla. Size nacizane tavsiyem Long kullanmış biri olarak;
Max=190
Min=110 bar aralığında atış yapmanızdır. Keyifli ve isabetli atışlar.
Saygılar
-
Ben Cumartesi sabahtan, saat 15:00 e kadar müsaitim. Cumartesi bu işi halledebillirsek yine de Pazar sabahı gelip 2. bir toplantı yapabilirim Pazarcılar için. Saygılar
-
Arkadaşlar hafta içi bazı beklemediğimiz gelişmeler olmuş atış alanımızla ilgili olarak. Sezonun da açılmasıyla üyelerimizin yoğun olarak alana gelmesi ve sosyal paylaşım sitelerinden alanı görüp gelenler olmuş. Başından beri üzerinde durduğum ama bir türlü sizlerin çoğunluğunu yakalayamadığım ve artık çok önem arz etmeye başlayan konularda oturup konuşmamız gerekiyor artık.
Bu buluşmada,
Atış Alanının Kullanım Kurallarının Belirlenmesi,
Takım Kaptanlarının Seçilmesi,
Takım Üye Sayısı,
Aidatlar,
Takıma Üye Alımının Şekli,
vs gibi konularda ortak bir kara almamız gerekiyor, bu sayede birçok sorunun netlik kazanacağını düşünüyorum. Sizlerden ricam buluşmaya gelmeden az da olsa bu konularda fikir üretmenizdir. Evet biliyorum havalar düzeliyor, zaman sıkıntısı olan ve atış yapmak için gelen çok ama bu konuları sizlerinde katkılarıyla çözümlemek istiyoruz ki kafamıza göre iş yaptık olmasın. Saygılar -
Evet bir süre daha duracak, şayet rüzgar uçurup götürmezse tabi
Saygılar -
Ne yaptınız arkadaşlar buluşmadınız mı? Bi ses verin yahu... Saygılar
-
Arkadaşlar havalar iyiden iyiye güzelleşiyor, resmen sezonu açalım derim ben ne dersiniz??? Önceden verilmiş bir sözüm var ben o yüzden bugün atışa gideceğim. Sizlere şimdiden keyifli bir gün dilerim. Saygılar
-
mod 125 leri fazla hafife alıyorsunuz.

Hafife almak demiyelim de, pcp yle mukayese olmaz diyelim. Saygılar
-
Daha Çok Göster
fac= fire arms class , yani ateşli silahlar kategorisi ( İngiltere,Avusturalya ,Yeni Zelanda ülkelerinde 12 fpe enerjinin üzerindeki tüm havalı tüfekler f.a.c. sertifikası almak zorunda)
ambi = ambidextirous , yani hem sağ hem sol el için uygun kundak
carbine = kompakt tüfek , daha kısadır , tüp hacmi ve namlusu daha kısadır , atış sayısı ve gücü daha düşüktür
LH =left hand (sol el) kundak
RH=right hand (sağ el ) kundak
Deluxe = kaba tabirle biraz daha cilalı bir kundak
TC = twice ( cift silindirli hava rezervuarı var)
Thumbhole (th) = başparmak kundağın içinden geçecek şekilde ele daha konforlu oturur
Sporter = Klasik tüfek kundağıdır. başparmak yeri yoktur.Atladığım birşey varsa üstadlar düzeltir.
Saygılar.+1
Süper olmuş eline sağlık. Saygılar -
Peki at44 wx-10 lw ile at44 wx-10 long lw arasındaki 250 liralık farkı vermeye değer mi_? Uzun namlu güç artışı dışında bir avantaj sağlar mı_? Bir de at44 wx-10 lw modelinin gücü kağıt üzerinde mod 125 ile aynı yani 100-150 metreden şişe patlatır mı vurmayı başarırsak

Sizi tebrik etmek istiyorum gerçekten 2 senedir karşılaştığım tavsiye soruları içerisinde en kendini bilen şekilde soruyu sormuşsunuz. EVET vurmayı başarırsanız şişeyi patlatır. Saygılar

-
Şu çatıyıda bir halledebilirsek tadından yenmeyecek valla. Saygılar
-
Bir aksilik olmaz ise bizde A Takımı olarak gelmek isteriz. Saygılar
-
Evet arkadaşlar bugün güzel bir buluşma yaptık, yarışma öncesi silahlarımızın chrono ölçümlerini yapmaya başladık. Saygılar
[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7096/7122171295_6a40ab3e42.jpg]
CIMG2449 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7277/6976090994_12bd454559.jpg]
CIMG2448 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7280/6976090874_961b00c2ea.jpg]
CIMG2447 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7074/6976090772_1828742390.jpg]
CIMG2446 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7209/7122170839_fc84d03a63.jpg]
CIMG2445 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8160/6976090558_015c037872.jpg]
CIMG2444 by kurmakolum, on Flickr[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8017/6976090436_f53185f0a3.jpg]
CIMG2443 by kurmakolum, on Flickr -
Harikasınız... Saygılar

-
Yönetici Not'u : İyi günler AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi "Tanışalım" başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız, Lütfen Forum kurallarını okuyunuz.
Forum Kuralları ve Kullanımı HakkındaAksi halde üyeliğiniz sonlandırılacaktır.
-
Yaw şaka gibi Babam sabah arabayla gitmiş!!! Elimde eşyalar otoparkta araba arıyorum:) Evde kaldım ben gelemiyorum, iyi eylenceler... Saygılar