Yapılabilecek en iyi seçimlerden birisini yapmışsınız, iyi günler de kullanın. Saygılar
meenet tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Cem abi bu hafta bitmeden birşeyler çıkacak galiba yarın öğleden sonra gidip görüşeceğim bakalım kısmetse olacak. Saygılar

-
Haliyle Scuba önereceğim. Yanlız Scuba alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var dilerseniz bahsedeyim, aynı durumda olan arkadaşlara da fikir verir;
1- Scuba almadan önce mutlaka bulunduğunuz il-ilçe vs içerisinde %100 dolum yaptırtabileceğiniz bir yer olduğundan emin olun, aksi halde hiçbir anlamı olmaz,
2- Bilmeyenler için söylüyorum; bahsi geçen tüpler araba lastiği dolduran ekipmanla ASLA dolmaz gücü yetmez,
3- Almayı düşündüğünüz Scuba tüpün; üretim tarihi-test tarihi-çalışma basıncı-test basıncı ve vanası hakkında bilgi sahibi olunuz, eğer imkan varsa bu bilgilerle ilgili forumdan bilgi edininiz,
4- Tüpler üretim tarihinden itibaren yaklaşık 15 senelik bir ömre sahiptir, daha fazla kullanımı risk taşır bilginiz olsun
5- Tüpler üretim tarihlerinden itibaren HER 5 yılda bir kontrolden geçirtilmelidir, testi geçen tüplere test tarihi damgalanır, testi geçemeyen tüpler ortadan kesilerek imha edilir şahsınıza geri verilmez,
6- Asla Scuba tüpleri Çalışma basıncının üzerinde dolum yaptırmayın
7- Pcp Dolumu için Scuba kullanacaksanız mutlaka bir Dolum Aparatına ihtiyacınız olacaktır, bu nokta da alacağınız tüpün vanasının bu standart Dolum Aparatına uygunluğundan emin olunuz.Son olarak piyasada genel olarak bizlerin kullandığı tüpler 200 ila 300 barlık tüplerdir, genel olarak 300 barlık tüplerin dolumu daha zahmetli ve yaygın olmadığından 200 barlık tüplere talep olmaktadır. Nacizane önerim her şekilde almışken 300 barlık bir tüp almanız yönünde dir. Nedeni ise; bildiğiniz gibi PCP lerin ortalama çalışma basıncı 200 bardır ve siz şayet 200 barlık bir tüpe sahipseniz ve içerisinde TAm olarak 200 bar hava var ise PCP nizi sadece 1 kez tam 200 bar doldurabilirsiniz. Daha sonra basınç azalacağından örn: 190-180-170..... şeklinde dolum yapmanıza imkan tanır. Aksine 300 barlık bir tüpünüz var ve 300 bar dolum yaptırma imkanına sahipseniz PCP nizin tüp hacmine göre değişen belli bir sayıda örn:25 kere TAM olarak 200 bar dolum imkanınız olur.
Şimdi diyeceksiniz ki; "benim bulunduğum yerde zaten 200 bardan fazla dolum yapılmıyor" Şu an için yapılmıyor ama yarın ne olacağı belli olmaz ya da tayin-taşınma vs yaparsınız orada olur. Bunların hiç biri olmadı diyelim, sıkıldınız tüpü satmak istiyorsunuz. Emin olun son 1 sene içerisinde kolay kolay satılan 200barlık tüp olmadı yani pek tercih edilmiyor bunuda göz ardı etmeyin derim. Saygılar
-
?
Bir pelletin stabilitesinin en iyi olduğu hız 850-850 fps dir. Eğer namludan daha hızlı çıkarsa dönme hızı da daha fazla olacağından havayı kesmesi değişecektir. Çok hızlı atan silahlar isabetli değildir demek çok yanlış. Eğer bir silah hafif pelleti hızlı atıyorsa , daha ağır pellet kullanarak hızı düşürülür ve isabet elde edilir. Keza daystate 30 grain eley waspı 900 lerde attığı zaman isabetlidir, 300-400 metre atışları yapanlar bile var. Ama o güçte bir silahta 14 gr. crosman premier kullanırsanız hızı 1100 fps lere kadar çıkar. İsabet beklemeyin. Ayrıca LW namlular da kalite olarak sınıflara ayrılır. 1000 dolarlık namlu var , 100 dolarlık namlu var. Bu namluya yivi açan CNC klavuzlarının kalitesine ve kaç kere kullanıldığına göre değişir. Parası kadar yani . BT65 için yapılan LW namlu fiyatı 150-200 TL . İsabet artar mı , artar ama Feinwerkbau gibi olmaz ...
+1 çok güzel anlatmışsın tebrikler. Saygılar

-
Tek modeli hariç bildiğim bir fark yok, o modelide çift tüplü olanı. Saygılar
-
AA s510 yada Fx Glad yada Falcon bütçeniz içinde alabileceğiniz ürünlerdir. Saygılar
-
O zaman da 150 m. yerine 1500 m. de POI hesaplamaya çalışıcaz

+1
-
Şeytan diyo al bi yivli uğraşma peletti, havaydı, basınçtı. Saygılar

-
Abi denedim olmuyor atmasyon bilgi girdim adres postalıyor!!! beceremedim. Saygılar
Adres bilgisi istiyor, Türkiye yok.
-
Ben bu programı, indirmeyi beceremedim. Adres falan soruyor ya da ben bilemedim.
-
Yok be ne gerginliği? Niye öle bi hisse kapıldın kardeş. Saygılar
Benim bereket tanrılı logoyuda koyabilirdik aslında

-
Abi evet benimde hep aklımda olan bir uygulama, imkan olursa Ankaraya da 1 adet numune yollarsan burdaki matbaacılardanda fikir alalım. Saygılar
-
arkadaşlar, izliyor ve hayrete düşüyorum. bu logoda illa silah-sniper isimde takım falan olmak zorundamı? şöyle güllü-çiçekli zarif , çevreci bir logomuz olsa?

mesela sünnetçi tabelasında pipi veya ustura resmi mi var?

önemli not: muhabbet olsun diye yazdım, anlamayanlar okusun anlasın diye de bu notu yazdım

E işte buna istinaden logoyu hazırladık, içinede sadece reticle görseli koyduk.Farklı bir öneride var sanırım Osman abi söylemişti " SEYMENLER " olabilir. Saygılar
-
Evren peki benim hazırladığım logoda "takımı" yazısının üzerine senin çizdiğin gibi bir tüfek çizimi koysak? İlla ki atıcıda mı gerekli? Saygılar
[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7002/6730487995_d26b0457c3.jpg]
Yeni Logo 009 by meenet287, on Flickr -
Evet yine herzaman ki gibi güzel bir buluşma oldu. Ne kar ne soğuk bize engel değildi. Sağolsun Osman abi, Erdinç ve Serdar yine hünerli ellerini bizden esirgemeyip mangal başındalar dı. Ellerine ve keselerine sağlık. Samet arkadaşımızla tanışma fırsatı bulduk ve çok memnun olduk, yanlız ufaktan böle inceden Zoraki zehri verdi bize o iyi olmadı...

Hadi hayırlısı diyelim, zaman ne gösterir bilinmez
. Katılım gösteren herkeze çok teşekkürler. Saygılar -
Zaman, para ve emek harcayarak birşeyler yapmaya çalışan insanlara yaklaşımın eğer buysa abi; kusura bakma ama o kınayı iade ederim. Saygılar
-
Bende gelmek istiyorum ama....
-
Aynı logoyu sadeliğini bozmadan atıcılığı biraz daha yansıtacak şekle soktum. Saygılar
[Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7009/6731375385_b9bc03b4c0.jpg]
Yeni Logo 011 by meenet287, on Flickr -
Peki logoda ki amaç Ankarayı mı çağrıştırmalı, yoksa Atıcılıkla ilgili görsellik mi taşımalı? Saygılar
-