volkanertekin adlı kullanıcının mesajları

    Namludaki kursun artigi ve diger sivanmis maddeleri cikarmanin en kolay yolu metal harbiyi markaba ,ucunada bakir firca takip calistirmak. Ama surekli yapmak namlu icindeki krom kaplamayi kilcal cizecegi icin uygun degil. Sadece sivanmanin asiri oldugu durumlarda kestirme ve zahmetsiz temizlik saglar.

    airarms fx ve jsb peletlerde 5.52 çap mevcut. hw100 güç olarak fx ve aa lar kadar güçlü olmadığından 14,3 gr daha iyi olduğunu düşünüyorum. ben hala elimdeki jsb 16gr peletler bitmediğinden alıp denemedim ama bitince mutlaka alıp deneyeceğim.

    bigadiçte etibor'un sorumlu müdürlerinin biri dünya borunun %95 civarının türkiyede olduğunu %5 civarıda amerikada olduğunu anlatmıştı. amerikanın elindeki maden yaklaşık 20 yıl yetecek kadarmış tüm dünyaya. sonra tek maden bizimki olacakmış. etibor önceleri yapamadığı işleme işini artık yapabiliyor ve artık ham olarak satmıyoruz bor'umuzu. anlattığına şeyler inanılmaz. hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde kullanılıyor bu maden. bir bileşiği süper iletken bir bileşiği süper yalıtkan. dünyanın en hafif ve dayanıklı ağır savaş zırhlarıda bu madenden yapılıyor. halbuki şekil olarak sadece kayatuzu gibi; birşeye benzemiyor. ayrıca tadıda yok u½%; . ve çamuru cilde inanılmaz iyi geliyor birde karın ağrısına :thumbup:

    ;( ben ankarateam üyeliğimden devamsızlıktan kaldım diye biliyodum ondan öyle dedim. buradaki arkadaşlarla yaptığımız faliyet ankarateam'e ciddi bir rakip bulamak içindi. ayrıca cem abi bana bu kadar bağırdınya seni bilek güreşinde yenmekte farz oldu. sen beni ufak tefek görüp karamürsel sepeti sandın heralde X]#+, . :love: ankarateam :love: hepinizi çok seviyorum.

    Arkadaşlar dün İzmit poligonda bir buluşma düzenledik. Buluşma yerini ve imkanları çok beğendik ve bunun üzerine önümüzdeki hafta sonu ikinci bir buluşma düzenlemek istiyoruz. Buluşma içinde FT müsabaka yapacağız. Katılımın çok olması hepimizin keyif almasını sağlayacaktır. Elinde sincap vs. metal hedefleri olanlarında getirmesini rica ediyorum. Poligonda kapalı alan mevcut. İsteklerinizi ve sorularınızı bu başlık altında cevaplayabiliriz. Katılım giriş ücretsiz. Sizlerden ricam şartları zorlayarak ta olsa katılmanız. Yer Derincede, İstanbula İzmitten daha yakın. Ulaşım kolay ve Otopark Mevcut.

    dürbün montajını önce dürbün ayağını/ayaklarını tüfeğe monte ederek başlamalıyız. ayakların alt kısımlarını taktıktan sonra üzerine dürbün çapında iki tane uçları kurşun kalem gibi sivriltilmiş metal yada ahşap parça ile paralellikleri kontrol edilerek sıkılır.(sivri uçlar birbirne bakacak). daha sonra dürbünü ayaklara yerleştirip üst kapakları yine her vidayı aynı güçte sıkarak bitirmeliyiz. dürbünü önce ayaklara monte edip sonra tüfeğe yerleştirmek hatalı sonuçlar verebilir.

    tilki ,çakal ,kurt gibi yabani hayvanları bahçede vurmak avcılık olmadığından suç teşkil etmez diye düşünüyorum. zaten onlar sizi görünce vurmanıza gerek kalmadan ordan uzaklaşırlar yada en fazla havaya bir el atarsınız hemen yok olurlar. ayrıca biber gazı onların üstünde sizin sandığınızdan çok daha etkili olur :)
    kauçuk şevrotin normal fişeklere göre daha güvenli ama onunda yakın mesafeden öldürücü olmasada ciddi travmalar yaratacak gücü var. amaç öldürmek değilse kesinlikle gaz veya elektroşok kullanımı güvenli(iki taraf içinde)

    güvenlik amacıyla yarı otomatik bir av tüfeği almanız pompalı almaktan daha uygun olur. aldığınız silahı kılıfında olduğu sürece aracınızın bagajında taşıyabilirsiniz.(haznesinde ve namluda fişek olmamak şartıyla). benim size tavsiyem biber gazı yada elektroşok cihazları olur. hem ucuz hemde etkili savunma sağlar. güvenlik için av tüfeği bulundurmak çok pratik bir çözüm olsada birçok ateşli silah içinde yakın mesafede en etkili silah olması ve ölümün kaçınılmaz olması sebebiyle kendini savunan içinde tehlikelidir. öldürmek kolay sonuçları çok ağırdır.
    av tüfeği ruhstnamesi tektir. bulundurma veya taşıma diye sınıflandırılmaz. av tüfeğinizi sadece mesgun mahaller dışında kılıfsız ve atışa hazır vaziyette taşıyabilirsiniz