bizede bilgi vereceğine eminim ricaya gerek yok heralde
volkanertekin tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
rasgele av ticaret 20 kalibre bolt action av tüfeğini satışa sundu. parekende satış fiyatı 1000 ytl. saiga lar henüz satılmıyor ve 2 ay kadar beklememiz gerekebilir
-
arkadaşlar ben iki hafta kadar önce sözkonusu firma ile görüştüm ve hepimizin bildiği gibi silahların gümrükte olduğunu söylediler. fiyat konusunda kesinlikle cevap vermiyorlar ama konuşurken ağzından 1500 ytl civarı olabilir diye kaçırdı laf arasında.
kalite sorularıma cavap olarak ben safir örneğini verdiğimde onlar bu işte çok yeni bu silahı yapan fabrika ise yıllardır ateşli silah üretiyorlar ve bu silahlar yıllardır kullanılıyor dedi. benimde aklımda bir pompalı yada poze vardı ama bence biraz bekleyip bunlarıda görmeye değer diye düşünüyorum. sonuçta ülkemizde paradox yada rifled namlulu bir silaha sahip olma imkanımız malesef yok ve çoğumuzda 100 metre civarı net atışlar yapabilen kişileriz ve 36 kalibre bu iş için şuanda tek alternatifimiz.
saygılarımla Volkan ERTEKİN -
yok yok abiler bu iş telefonla izin almakla olmayacak. ben müdürümü (
)kesin vuracam. c.tesi çalışılırmı insaf be
. ben nasıl katılacam bu buluşmalara
-
Osman amca senin şu rpg-7 replikası mod 135 ile benim müdürü vurursak bende c.tesi çalışmak zorunda kalmam ve bende gelirim
. şaka bir yana pazar hariç benim katılmam imkansız. tabi akşam 5'e kadar beni beklerseniz iş değişir bende size bolca kanat getiririm ekmeksiz çatlayıncaya kadar kanat yeriz sizlerle (gerçi pişirme olayında serdar hocam daha usta ama bende tavukçuyum yani
)
-
yuvarlanan şişe vurmakta baya zevkli. yuvarlanıp duruyor arada sırada selam veriyor.
serdar bu bahsettiğin buluşmada 15 metreden vuramadığın yuvarlanan şiselermiyoksa
-
Ramazan 25 cal. ile bölmesin 2 ye 3 e hedefleri. ^^[/quote]
abi sorma bende bu konuda düşünceliyim ama ,25 cal. den ziyade vuramayınca asabiyet yaparda dipcikle girişecek hedeflere diye. -
Allah' tan bir mani olmazsa pazar günü ben ve RamazanÇakır' da orda olacağız sincapımız yok ama vuralabilecek birşeyler getirmeye çalışırım.
-
benim bahsettiğim defender modeli sivil. sanırım yanlış anladın
bide unimog ta kullandım ama ben sadece 8 ileri 4 geri sayabildim senin bahsettiklerin farklı heralde hiç rastamadım (tekerlekli, paletli nerdeyse tüm askeri araçları denedim ama 18 vitesli hiçbir araca rastlamadım bisiklet hariç)
-
sayın arkadaşlar arazi taşıtları konusunda numberone toyota hi-lux 4x4 sonrada toyota ya göre biraz pahalı olan otokar yapısı land rover defender 130 dur bence. özellikle arazide defender ın neler yapabileceğini bizzat kendim test ettikten sonra (we were soldier
)
-
Diana silahlarını satan Ahmet bey,hiç hoşlanmadığım tiplerden biri olmasına rağmen 1 kişi çıksında ben diana silah aldım ve yedek parçası servisi yok desin,Yapmayın,ithal silahların hepsini birlikte mesnetsiz karalamak yanlış olur,mustafa baba çok doğru söylüyor bugün Ahmet bey ile bugün bizzat görüştüm silahıma arpacık istedim ve cevabı aynen şu: ''silahın fatura tarihi hiç önemli değil mayıs ayı sonunda yeni sevkiyat gelecek senin parçada onların arasında (bendeki kısa namlu olduğu için normal modellerden farklı arpacık kullanılıyor o sebebten yeni seviyatta gelecek diye tahmin ediyorum) gelince eskisi ile değişimini hemen yaparız'' dedi
. hatsanınki kadar hızlı olmasada avrupa silahlarda garanti ve servis yok diye bir olay yok hatta oldukçada yeterli ve samimi tutum içindeler gönül rahatlığı ile alınıp zevkle kullanılabilir. umarım çekincesi olan arkadaşlara bir fikir verebilmişizdir.
saygılar Volkan
-
skyplume ve emporto sizde gelinde hem atış yapalım hemde sizin arabanın paspası bende hala onuda vermiş olurum bu bahaneyle. arabamda iki kişilik yer var evden alabilirim sizi arzu ederseniz.
hemde sizin rws mod (46)0) ı deneriz bakalım yay nasıl oldu. rws 46 vs. rws 460 hesabı
-
buluşmalarınız neden cumartesi günleri oluyor.bende katılmak istiyorum fakat cumartesi günleri çalıştığım için katılamıyorum.
musgunay abim kızma hemen bende pazar günü gidecem atış yapmaya istersen buluşalım. biz iki kişi oluyoruz sende gelirsen 3 olur sonra dahada artar belki.
ayrıca c.tesi çalışmak ne kadar iğrenç bir duygu sırf bu sebepten işi bırakacam valla
-
gerçektende silahlar arasında bir efsane. babamın beylik silahıda bunun 4'' kalın namlulu modeli bide bizdekinde horoz, tetik, top çıkarma mandalı ve fişek boşaltma pimi siyahtı ve inanın çokta yakışıyor. namlu ve top arasındaki boşluktan gaz kaçırmasından ziyade ordan çıkan alevin suratınızı yakması inanın çok daha büyük dezavantajdır. (tecrübe ile sabittir
) poligonda kullanırkende yan parkurların atışı kesip dinlemesi ayrı bir tat
birde bu silahın sahiplerine nacizane tavsiyem kendi orjinal kabzesi ile kullanmalarıdır bence çok daha yakısıyo ortasındaki s&w amblemi yeter
-
dürbün ayağını taktığın kısımdaki metal parça vidalı onu söküp yerine stoperi tak. diğeri sadece demir senin aldığın stoperin önünde kauçuk bir parça var darbeyi emme konusunda diğerine oranla çok daha iyi olacaktır.
dürbünü takarken izleyeceğin sırada
stoper-dampa ayağın alt kısmı-dürbün ve en son da dampanın üst kısmını takacaksın.
-
alacağn dürbün havalı silahlara uygun üretilmiş olmalı mümkün olduğunca hafif olanları tercih etmelisin birde dampa ayak kullanırsan 15 atış yerine 200 atış yaparsın (stoper denen aparatı kullanmayı ihmal etme fiyatlarıda gayet makul 20 ytl civarı).
eğer dürbünü gerçekten çok sağlam sabitlersen darbeler merceklere gelecektir ama bu bahsettiğim şeyleri kullanırsan seni rahatsız etmez sürekli sıfırlamak zorunda kalmazsın
-
sevgili dracone
1. cebabım dipciğe beton dökenler heralde inşaat ustaları ve kendilerine göre kolay bir çözüm ama işe yaramayacağını öğreneceklerdir. bence sen hemen silahını sök ve yay ucu ağırlığını daha hafif bir malzemeden yaptır (tornacılar zevkle yapar çok kolay oluyo çünkü)böylece tepme yarıyarıya azalmış olur.
2. cevabım bu silahla dürbün kullanmak insana ızdırap verir. ben kendi silahımda arpacık ve gez denen nimetlerden faydalanıyorum farklı bir zevk oluyor. dürbün yerine kullanabileceğin reddot denilen cihazlar var ama yakınlaştırma yapmıyor sadece ortasındaki kırmızı noktayı nişan almak için kullanıyorsun. bunlar dürbünlere kıyasla çok daha hafifler bu nedenle dürbündeki gibi bir kayma söz konusu olmuyor. ama sen illa dürbün dersen bu silahta dampa ayak ve 6x32 dürbün seni fazla üzmez ve zevkli atışlar yapabilirsin ama sakın unutma elindeki silah dürbün katili sınıfında bir silah
ayrıca av silahları kuvvetli demişsin, evet daha kuvvetli ama onlardaki tepme tek taraflı. o sebepten dürbünlerin merceklerinin sadece ön tarafında contalar var. havalı silahlarda ise çift taraflı bir tepme söz konusu (pcp ler hariç
) ve dürbünleride ona göre üretiliyor yani merceklerin hem önünde hemde arkasında contalar var. senin seçim yaparken dikkat edeceğin bir konuda bu. baktığın dürbünlerin özelliklerinde havalı silahlara uygun ibaresi olanları tercih edebilirsin.
saygılar
-
ender kardeş bu dürbün sadece 6*32 ise zoom lu dürbünlere kıyasla havalı tüfekle yakın mesafe atışları (50 m ye kadar) için son derece uygun bence. zoom lu dürbünlerde yakınlaştırma olayı gerçekten harika ama hem paralax hemde mildot gibi ek özellikleri olmadan çokta verimli olmuyor. örneğin 3x zoomda 30 m de sıfırlama yaptığında bunu 6x ve 90 m mesafede mildot ve paralax olmadan kullanamazsın. kullansanda çok net görüntü alamazsın ve atışlarının hedefi bulması ihtimal olur.buda zevkle atış yapmanı engelleyebilir. silahın bir pcp değilse zevkle kullanırsın bence. aynı dürbünlerden bende rws 46 için düşünüyorum deneyince yazarım.
saygılar
-
sarı renk olan büyük ihtimalle kestamin dir beyaz olanda ya delrin yada polyemit tir bunları mukavemet olarak sıralarsak derlin-kestamin-polyemit olacaktır. mustafa babanında dediği gibi çelik bunlardan katbekat sağlam olur ama işlenmesi zor olur. ama evladiyelik olsun dersen çelik üstü delrin mükemmele yakın olur.
-