newbie adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar bir soru aklıma takıldı. Bu davraz arkadaşımızın bahsettiği tek parça ayak ne işe yarıyor. Bu parçayı alsam, rodajını tamamlamadan dürbünü kullanabilirmiyim ?

    Hayırlı olsun güle güle kullanın bende 3 hafta önce mod 99 aldım malesef bir hafta kullanamadan sadece bi kutu pellet attıktan sonra tüfeğim arızalandı kendiliğinden tetik düşürüyodu fabrikaya yolladım cok iyi dedikleri hatsan servisi 10 gündür bi tüfeği yapamadı haftaya yollarız ancak diyor,umarım benim karşılaştığım sıkıntılarla karşılaşmazsınız

    Teşekkür ederim ;) Tetiği hassas bir silah ezerek atış yaptığımda tetik boşluğunu aldıktan sonra gelinen ilk sertlikte tüfek atış yapıyor. Benim hoşuma gitti :rolleyes: böyle oluşu. İleride bir sorun olursa servise göndermeden önce allen anahtarlar ile deneme yanılma yoluyla halletmeye çalışırım. Pek atış yapma imkanım olmadı. Şuan tüfek kardeşimde. Bir kutu pelet ile yola çıktı. Döndükten sonra bakalım ne durumda olacak ^^

    Bende tetik ayarını fazla hassas yapmışım tüfek kurulmadı sonra vidayı gevşetdim normale döndü şimdi tam istediğim şekilde ayarladım hatsan namlu ve tetigi halletdi fakat metal malzeme kalitesi hala aynıvasatlıkda umarım ilerleyen günlerde tüfeklerin metal aksamlarını neysede vidalarını bari daha kaliteli hale getirirler.

    Aldık bir kere iyi kötü izlenimler olacaktır mutlaka. Bu saatten sonra yapacağımız en faydalı şey tecrübelerimizi arkadaşlara aktarmak olacaktır. ;grin;


    - Tüfek 3.8 kilogram ve yayıda sert. Tüfeğin alışınca dengeli bir tutuştan sonra nişan almakta kolaylaşacaktır.
    - Tetiği hassas bir tüfek isabetli atış yapmakta etkili olduğu kanısındayım ben bunu bir artı olarak değerlendiriyorum
    - Namlu kilidinin ve tetik emniyetinin her atımda kullanma zorunluluğu bana zaman kaybı geldi. Emniyet açısından artı zaman açısından eksi olarak değerlendiriyorum.

    Hayırlı olsun. Yalnız dürbünü kullanmak için biraz erken değilmi :) Beni tahrik ediyorsun silahdaşım :D


    Tüfek yayının rodaj süresini tamamlaması, atışların stabil hale gelmesi ve dürbünün dağılmaması için takmadan 1000 ila 2000 atım yapmak gerekiyor diye bir rivayet var aklında bulunsun :)

    3 atıştan sonra tüfek üzerindeki dürbün tüm dampalar denenmesine rağmen tüfeğin üzerinde durmazmı ne iştir bu ya paranıza yazık ne olur uzak durun



    Forumdan gözlemlediğim bilgilere dayanarak şunu diyebilirim. Tüfeğin yeniyse yayın bir rodaj süresi var. Bu rodaj süresi yaklaşık 1000-2000 atım olduğu belirtiliyor. Dürbünü rodaj süresinden sonra kullanman daha sağlıklı olacaktır.

    Hayırlı olsun, kazasız atışlar ..

    Çok teşekkür ederim


    Bu hobiye isabetli bir karar vererek başlamışsın tebrikler .

    Buna sevindim çok teşekkür ederim.


    Arkadaşlar bir düzeltme yapmak istiyorum. Dürbünün mercek çapı 42 değil 32 olacak şu şekilde 3-9x32. Fiyatını merak eden arkadaşlar olabilir onuda belirtmek isterim. Nakit ödeme ile 275 liraya mâl oldu. Tüfeği bizzat gidip arkadaşımla birlikte aldım.

    yayın rodajı tamamlansın, dürbün üstündeyken dürbünün ayarını bozmasın diye demiştir

    Yardım için teşekkür ederim. rodaj süresi için 2 kutu yetermidir ? 600 tane sıkmaya hazırım :)

    Gün itibariyle, .22 kalibre hatsan mod99 marka tüfeğimi aldım arkadaşlar ve haberi sizlerle paylaşmak istedim. Aslında uzun zaman önce kendim için bir havalı tüfek edinmek istemiştim. PCP tüfeklere gözümü dikmiştim. Dolumu ve ek aparatlarıyla birlikte rakamı benim bütçem için yüksek geldi. Fazla atış yapma imkanım olmayacağından ve bu hobiyede yeni yeni merak saldığımı düşündüğüm için sıcak bakmadım. Neticede bir pistonlu tüfek alacağım belirginleşti. Forumdan gelen öneriler ve anketlerin sonucu apaçık ortadaydı. Gönlümde Diana marka 22 kalibre pistonlu yer etmişti. ;tacli# Hatta bir mod54 veya legolas arkadaşımızın severek kullandığı 460 magnum modelini iyice benimsemiştim. Fiyatları 1000 lira üzerindeydi. İkinci el ilanlarına baktım kaçkez :P Ama onada pek sıcak bakmayıp, havalı tüfek edinme işini başka bahara bıraktım. Kardeşim bu yaz tatilini köyde geçiriyordu. Kuzenimin kullandığı kral magnum havalı tüfeği görmüş. Onunda bir havalı tüfek edinme merakı ve çabası fitili tekrar ateşledi :love: Dün akşam işten döner dönmez bilgisayarın karşısına geçtim. Biraz daha forumları okuyup mod99 almaya karar verdim. Kadir arkadaşımızın (sideprensi) yaptığı 200 metre atışına rastladım. Ve buda mod99'u seçmemde etkili oldu. Yanında optima marka 3-9*42 dürbün, Taşıma çantası ve 1 kutu hatsan diablo pelet verdiler. Fazladan bir kutu daha aldım. Bana dürbünü monte etmeden önce en az 2 kutu saçma bitirmem için öneride bulundu bunada oldukça şaşırdım. Bu konuya ayrıca sizlerinde yorumlarını ve tavsiyelerini dinlemek isterim.

    çok teşekkürler.


    yahu 20 yıl önce dos zamanı boza moza kullanabiliyordum pcyi gözünü yara yara, gerçi peşimden toplayan koca it departmanı vardı bankanın
    çok anlayışlı çocuklardı ya, kulakları çınlasın, hiç gıkları çıkmazdı, gelirler toplayabildiklerini toplarlar, olmadı yeniden kurarlar veya yeni donanım verirlerdi


    artık kimsem yok pc destek alabileceğim, hüngür, bu yüzden hiç riske ve kurcalamaya giremiyorum...

    rica ederim. yardımım olduysa ne mutlu

    newbie videolarını izleyebiliyorum, ama


    impo videosu error diyor bi türlü vizyona girmiyor bende


    acep neden olabilir

    Tüm vidyolar youtube üzerinden.
    Fakat "impo" nun vidyosunu izleyebiliyorum.
    Flash Player yazılımını aşağıdaki adresten indirirek güncellemenizi tavsiye ederim.
    http://get.adobe.com/tr/flashplayer/


    Güncellemeden sonrada sorun yaşarsanız
    Google DNS ayarlarını deneyiniz 8.8.8.8 ve 8.8.4.4


    Ve C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
    klasöründeki "hosts" dosyasını not defteriyle açarak son satırına gelin, aşağıdaki metni kopyala yapıştır yaparak dosyanızı kayıt edin

    Peletler oldukça yakın birbirine, birde hedefi gösteren bir emare olsaydı çizgi vs. daha anlamlı olurdu. Dediğin gibi hedef kağıdıyla daha güzel bir etkileşim olurdu.
    50 metrede pulun içinden geçirirsiniz artık. Tebrik ederim. Saygılar :)

    Oldumu şimdi ama :)
    Tabanca ve 30 metre vede dürbünsüz :D
    Kaldırıp atalımmı şimdi tüfekleri yapmayın lütfen böyle gruplar paylaşmayın odun diye yakası geliyor insanın eskileri :)))

    [Resim Engellendi: http://host17.ssl-net.net/stey…nting/LG110_hunting_g.jpg
    Çok çirkinmiş bu tüfek :whistling: :whistling: :whistling:
    Atışlar çok güzel gerçekten. Tebrik ederim


    Terminatör :))

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Buda bir 50 metre atış videosu

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    film sahnelerini aratmıyor çok sağlam tok bir sesi var :love: :love: :love:

    Atışlarda kullandığın dürbün imzandaki TASKO 3X9*32 dürbün sanırım.


    Forumda ikinci el ve ödeme kolaylıklarına bakıyorum ara sıra. Hw97K ProSport TX200 Diana tüfekleri inceliyordum. Fiyatları 1000 Tl üzeri ve ikinci el ürünlerde pek geri kalmıyor. Açıkçası bu kadar ödemek işime gelmiyor :)


    Kısaca şunu söyleyim. Bu şekilde 40-50 metrede yapılan değişik marka/model silahların atışlardaki başarısını görünce, acaba diğer ürünlere haksızlıkmı ediyorum diye düşünüyorum