serdarhavsut tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

başta söylediğim gibi bu benim düşüncem katılmayanlar olabilir. Mesela benim dürbünüm maks 24 zoom ama ben 18 üzerini çok nadir kullanıyorum.

zoom ne kadar çoğalırsa görüş açısıda o kadar azalıyor. Hedefi bulmak bile baya zaman alıyor. Uzak mesafelerde belki kullanışlı olabilir ama 20 m mesafedeki bir hedefe 40 büyütmeyle bakmak bana göre gereksiz. Gözün alışmasıda önemli tabi ben alışamadım , Mesela Erdem abi dürbününü hep maks zoomda kullanır, Ama hala sabit zoomlu bi dürbün almadı ;şrofls;. Bencce zoom un değiştirilebilir olması herzaman daha avantajlıdır.

Gerçi aramızda sabit zoomlu dürbün kullanan Muarat abi var onunda görüşlerini almak lazım.

Teşekkür ederim Buluthan abi , ama hiç boşuna alçak gönüllülük yapma seninde marifetlerini tüm forum biliyo, Artık sende başlasanda alem grupman görse ;d;

Serdar bu gurubu yurt dışındamı yaptın, yoksa Türk parası kullanmıyormusun? ;grin;

Grup yeni olunca yanındaki parada yeni olsun dedim Mustafa abi ;şrofls;.

ne ara yaptın bu grubu.. :him:s eline sağlık serdar benim grupmanı koymamayım o zaman ;#taban^l keyfini sür. ;şrofls;. ;şrofls;.

Göktuğ bey bu konuda iddiam yok zaten , sen daha iyisini yapana kadar bununla sevineyim bende, oda bu gidişle bir iki gün anca sürer ;d;

100 metre FX ler gelipte gurupmanları yayınlanmaya başlanıncaya kadar herkes 100 metrede 10 santim gurupmanlar için dünyanın en üstün tüfeği ve en süper atıcısı derlerdi ;şrofls;.

Lothar Walther Müsabaka kalite (Mach Grade) namlunun farkı sanırım bu guruplarla anlaşılmaya başlanmıştır.

Tebrik ederim Serdar

Teşekkür ederim, Haklısın Mustafa abi bu mesafelerde değil grup yapılabileceğini şişe vurmanın bile imkansız olduğunu düşünürdüm bir zamanlar. Yaptım diyenede inanmazdım. Şimdi kendi silahımla daha fazla neler yaparım diye düşünüyorum ;d;

Bugün Emre,Göktuğ abi ve ben öğleden sonra bi kaç atış yapalım diye mekana gittik. Daha sonra yeni HW 100 'ü ile Erdem abide bize katıldı. Hava biraz rüzgarlıydı ama bizi yıldırmadı yinede atışlarımızı yaptık. Erdem abinin yeni silahını denedik.

ayrılmadan önce son bi grupman yapayım dedim , baya hoşuma gitti. Bende sizlerle paylaşmak istedim.

Mesafe: 100 m

Silah : FX T12

Hava Basıncı: 180 Bar

Peller: 16 grain Fx 5,5

Atış Şekli: Yatarak Destekli

Hava Durmu: Rüzgarlı

[Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/images/090204/temp/gzttnula.jpg]

Silahı bugün bende deneme fırsatı buldum gerçekten harika.

bi kere çok oturaklı bi silah, sonra çok istikrarlı. atışlar arasındaki farklar yok denecek kadar az.

Susturucu takılıyken çekicin sesinden başka ses duyulmuyor, tetiği mükemmel.

Kundağı yakından çok daha yakışıklı ;d;

Tekrar hayırlı olsun Erdem abi silahın gerçekten harika

Murat abi bu konuda AnkaraTeamın en bahtsız atıcısı diyebiliriz, adamcağız atış yapmaya geliyo bi sorun yaşayan tüfeği , dürbünü kaptığı gibi doğru Murat abiye koşuyo. adam atışmı yapsın bizimlemi uğraşsın ;şrofls;. Allah razı olsun kimseyide geri çevirdiğini görmedim ;d;

Valla bugün gerçekten güzel bi gündü, kkendimi grupman işine ilk defa bu kadar kaptırdım. Göktuğ ve emre saolsun lar ;şrofls;. bana sıfırlama konusunda baya yardımcı oldular.

bugün atış alanındaki halimiz görülmeye değerdi , bi tarafta laptop , bi tarafta crono , bi tarafta elde kağıt kalem özgür abi, bi tarafta silah kimisi hız ölçüyo kimisi atış eğrisi çıkarıyo kimisi chairguna göre silah sıfırlıyo. Kısacası harika bi gündü ben gaza geldim varmı yarın gelen ;şrofls;.

Bu arada Osman abi fotolar harika ellerine sağlık.

Konuyu yanlış anlamışım galiba ;lol;

Ben yinede tek delik diye bişeyin olmadığını düşünüyorum hernekadar iyi bi atış olsada azıcıkta olsa deliğin yapısı bozulur bence !!!

Kapalı alanda birçok kez atış yaptım ama hiç öyle tek delik denilebilecek bi atışım olmadı. Çok azda olsa belli oluyordu. Ama sağlam olsun denilirse Erdem abinin dediği gibi ayrı ayrı hedeflere atış yapılabilir.

balistik jelde kullanılır ama biraz zahmetli ve masraflı olur.

Eğer Müsabakadan kasıt olimpiyatlar vs ise zaten atışlar yüksek hızlı kamera ile kaydediliyor , oradan anlaşılabilir ayrıca kullanılan hedeflerin birçoğu elektronik hedefler olduğu için buna bile gerek kalmaz diye düşünüyorum. Kağıt hedef üzerinde hernekadar aynı delikten geçsede mm lik sapmalar bile hedef üzerinde belli olur,genelde müsabakalarda kullanılan pelletler matc küt uçlu pelletler olduğu için çok temiz delikler açıyor ve mm lik sapmalar bile deliğin şeklini değiştirir.

neden yasaklanmış acaba bilen varmı ? Birde hız değerleri neymiş acaba bu aletin?

Murat abi kullanımı senin dediğin gibi zor olsa bile, bence envantere katılası bi silah ^^