serdarhavsut tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    pelletin ucuna eklenen metal parçanın hedefte bozulma yapacağı olası bir ihtimal. bunun yerine gamo round bb tavsiye edebilirim istenilen tahribatsa birçok pelletten daha etkili olabiliyor. örneğin 50 m de yaptığım atışlarda gamohunter , crosman , gamots18 etkisiz kalırken gamo round şişeleri zorlanmadan kırabiliyor , ancak yuvarlak yapısından dolayı uzun mesafeli atışlarda bu mühimmatta sapma yapabilir.

    ben 2005 Bora kulanıcısıyım, bora gerçekten güzel bir araba sağlamlık konusunda sınıfındaki hiçbir araba ile kıyaslanamaz , konfora gelince bu arabada anlamadığım bir konu amortisörler kışın çok sertleşiyor yazın yumuşuyor (ısı değişikliğinden dolayı amortisör içindeki gaz yoğunluğunun değişmesi), kışın girdiğiniz en ufak kasisi bile hissediyorsunuz , belki diğer otomobillerdede durum böyle olabilir ama bora biraz daha fazla belli ediyor, ayrıca ne yaparsanız yapın araç yolun sesini çok fazla içeri alıyor iyi bi müzik sisteminiz varsa yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorsanız buda pek önemli değil ;kihhik, başka bir konu 8 valf 105 beygir motora 5 ileri şanzıman az geliyor araba 6 yı ister gibi bağırıyor ,birde aracın kasası sınıfındakilere göre biraz ağır 1310 kg, ama yol tutuşu konusunda sınıfındaki arabaların birçoğuna fark atacağına eminim , yakıt konusuna gelince daha önce 99 astra sahibiydim ama bora astraya göre neredeyse %30 daha az yakıt tüketiyor. Buda biraz teknoloji farkından galiba. arabam 120.000 km yağ değişimi hariç kaput açılmadı.

    Doğan kardeş bende seninle aynı dertten muzdaribim bendeki 2100 de aynı, iki pellet aynı yere hiç gitmedi malesef bu silahlar hakkında anlatılanlara istinaden almıştım ama benim için sadece şehir efsanesi şu anda.

    Mustafa abi Aykut hocam bizede bi güzelik yapsa :)

    havalar ısındıkça buluşmalarda daha güzel ve eğlenceli bir hal alıyor , bu haftaki buluşmada çok güzeldi , drezin (Taner) arkadaşımızla tanıştım kendi imalatı olan dampa ayakları gördük, forumumuzda böyle girişimci insanları görmek çok güzel. Kendisini tebrik ediyorum.

    Mantarlara atış yaptık birçoğu patlamasada en azından vurduk ;kihhik, öyle değilmi yani , sonra şişelerde var tabi , bende 4.5 cfx imin 50 m den rakı şişesi kırabidiğini öğrendim koltuklarım kabardı ;rofl.; ama malese bu buluşmada foto çekmeyi unuttum kendimi atışa azla kaptırdım heralde kusura bakmayın .. u½%;

    Bu arada pasta böreğin lafımı olur havalar iyice düzelsin mangal sefaları başlayacak daha , Skyplume aşçılık için gönüllü zaten bize sadece pişirilenleri yemek düşecek ;lol;

    Valla pompa yapmak bana zor geldi. Serdar'ın elleri de kolay olmadığının göstergesidir. Tanımayanlar için Serdarım öyle ufak tefek karamürsel sepeti biri değildir. CO2 tüpte basınç düşmesi meselesine gelince; vuruş noktasındaki düşme çok rahatlıkla görülüyor ve bir sonraki atış hafif yukarı alınarak bu düşme telafi ediliyor.Silah sarsıntısız ve şarjör 12'li olduğundan telafisi çok kolay. Bu arada ev içi atışlardan bahsediyoruz unutmayalım. Ayrıca bir tüple 60-70 atış yerine ( fazlası bile atılabiliyor denenmiştir) 40-50 atış yapar tüp değiştirirseniz bu da sorun olmaktan çıkar.
    1077 ile 50. atışınızı yaptığınızda; 2100 ile en fazla 10. atışta olabilirsiniz. 2100 ile 50 atış yapmak için arnold gibi olmak lazım.

    ;lol; Rıfat abi alemsin valla ne diyeyim sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün ;rofl.;

    Valla arkadaşlar 2100 ü cuma günü aldım Rıfat abiminde dediği gibi pompa yapmak baya zor bi iş 2-3 pompa kesmiyo biraz fazla yapayım deyincede ister istemez insanı yoruyor ,hala pazularım ağrıyor ama ben işi biraz abarttım heralde cuma gününden bu yana 500-600 atış yapmışımdır, ayrıca ilk başlarda elde su toplaması yapıyor pompa kundağı pek ergonomik değil.

    bir ikinci hususta silahta yivset yok denecek kadar az, hatta yok, bahsedilen istikrarlı atışları ben bu silahta malesef göremedim, bendeki 6-24 leapers dürbünü taktım üzerine pek şekilli oldu ama sıfırlamak bir türlü nasip olmadı X( aynı pompa sayısıyla pelletler her seferinde başka başka yerleri vurdu.

    benim gözümdeki başka bir eksiside pellet yükleme yuvası çok dar pelleti bırakınca ters düşebiliyor tekrar çıkar tekrar tak bazen sinir ediyor.

    ama genede güzel bi silah tepme denen hiçbişey yok daha iyi bir namlu ile şahane bişi olurdu heralde , bu silahtan aman aman bişiler beklemek bence yanlış olur ama genede eğlencelik güzel bi silah , ne demişler ne kadar köfte o kadar ekmek yada ne kadar ekmek o kadar köfte (böyle bişeydi heralde ;rofl.; )

    alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun

    Mustafa abi geçmiş olsun , bunaşükür diyelim abi allah beterinden saklasın g;$i

    Hocam sizede geçmiş olsun , Ankarada en dikkatli olunması gereken yer AŞTİ hertürlü insan var orda , uyanıklarda genelde oraları mesken tutuyor kendine , benimde başıma bir iki kez böyle şeyler geldi kesinlile taviz vermemek lazım biraz alttan alırsanız adamlar iyice azıtıyorlar, dikkatli olmak lazım.

    yaylı silahların güçleri arttıkça tepmeleride artıyor, istisna mod54: gerçekten hem güçlü hem tepmesiz bir silah. Standart haliyle yeniyken 5.5mm 14.3g Benjamini 800fps, 21,1g Diana High Power'ı ise 600fps hızla atabiliyor.
    aynı pelletleri güçsüz sayılan hw100 ise sırasıyla 850fps ve 740fps hızla atabiliyor. AA s410 ise 950fps ve 820fps hızla atabiliyor.

    1. Sonuçta standart haliyle en güçlü yaylılar bile PCP'lerden daha güçsüz oluyor.
    2. PCP'de kurma derdi yok, yay zayıflama derdi yok.
    3. sarsıntısız/tepmesiz bir atış yapılabiliniyor.(mod54lede bu mümkün)
    4. tüp bağımlısı oluyorsun (dağa gidiyim canım istediği kadar atayım olmuyor)

    sonuçta imkan varsa en güzeli 1 yaylı, 1 PCP sahibi olabilmek .


    +1

    pcp deki çoklu atış özelliğinide yabana atmamak lazım , tek tek mermi doldurma derdi yok