Erdem abi bu konuda bende sana katılıyorum , ama ben özellikle para ödediğim her şey için faturamı almaya özen gösteririm , elektrik suyu kaçak kullanmaya gelince özellikle Ankara gibi bir yerde bunların olabileceğini tahmin etmiyorum daha önce ostimdede çalıştım gerçekten bu tür şeyler çok sıkı bir şekilde inceleniyor , sigortasız personel çalıştırmak gibi bir gaflete hiçbir esnafın düşeceğini tahmin etmiyorum çünkü cezalar gerçekten can yakıcı ve sırf bunun için kurulmuş ekipler var.
Bizim gördüğümüz buz dağının görünen kısmı büyük şirketler ve distürübitör firmalar vergi kaçırmaz şeklinde bir savunmayı ben kesinlikle kabul etmiyorum onlar deveyi hamuduyla götürür işlerin altına imza atıyolar. Yıl sonlarında bölge bölge verigi rekortmenlerine bakıyoruz ve bunların içinde bizim çok büyük firmalar olarak gördüğümüz isimler nadiren yer alıyor , belki zarar göstermiyolar ama gösterilen personel harcamaları , diğer giderler , yapılan hayali yatırımlarla devletin kasasına zaten bişey bırakmıyolar!
en azından ben kendi sektörümden örnek vereyim hepimizin bildiği çok büyük firmalar yıl sonlarında çok büyük arazi alımları yaparlar. Büyük dediysem tamamen hayali Ankaraya 150 km mesafeden m2 fiyatı 50 kuruş bile etmeyen yerden 1000-2000 dönüm yer alırlar bunun tapu değerini 10.000.000 - 20.000.000 ytl gibi bir rakam gösterirler tamamen hayali olan bu rakamlar yıl sonu ödenecek vergilere yatırım olarak yansıtılır ve vergi bakiyesinden düşülür.
m2 si 50 kuruştan 1000 m2 yer = 500.000 ytl
tapu değeri 10.000.000 ytl
%3 alım satım vergisi = 300.000 ytl
toplamda 800.000 ytl
devlete atılan kazık 9.200.000 ytl
küçük esnafın bu rakama ulaşması düşünülebilirmi ?
Neyse aslında konumuz bu değildi biraz dağıldı 
benim demek istediğim ben aradığımı özel serviste buldum sadece mali yönden değil. bana göre özel servislerdeki ustalar biraz daha deneyimli en azından sorunu söyleyince sonuca ulaşabiliyorum, ama malesef yetkili servislerde ben bunu göremedim. Yanlış anlaşılmasın ben tüm yetkili servisler öyledir demiyorum
zaten o yetkili serviste şu anda kapanmış durumda binasındada kiralık yazısı asılı 