serdarhavsut tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Mustafa abi webleye dampa taktınmı ? merak etmeye başladım ?( ben ne yaptıysam ne ettiysem olmuyor , dampanın kızağa geçen tırnakları biraz taşlayıp incelteyim dedim olmadı takıyorum bi kaç atış sonrası kendini kurtarıp çıkıyor ;(

birde bu var

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

söküm takım işlerinde dikkat edilecek hususlardan biri ,vidaları gres le yağlamadan sıkmayın darbe gördüğünden kayma yaptığından fazla torkla sıkılıyor ,sonra sökmek kabus oluyor ikinci husus dürbün tüplerine nazik davranın altına üstüne dengesiz dolgu yapıp kaymasın diye de çok sıkarsanız tüpler yamuluyor (ben yamulttum ;kihhik, ) bilginize

Termopl arkadaşıma ben de katılıyorum: dürbünü bileziklerine monte ederken kesinlikle fazla sıkmayın. Gövde ne de olsa alüminyum (veya alaşımı) ve eziliveriyor. Kaldı ki sezebildiğim kadarı ile dürbün ile bileziklerin arasına konacak malzemenin dürbün oynamasına pek faydası olmayacak, çünkü kaymaların önemli bir kısmı buradan değil de ayakların tüfeğe bağlandığı yerde meydana geliyor. Yani esasında dürbünü sıkmak değil ayakları iyice sıkmak gerekir.

+1 aynen katılıyorum. yalnız benim merak ettiğim bişi var dün bi dampa ayak aldım ama webleye tam oturmadı, sıkınca tüfeği sıkan ek parça eğik duruyo dampayı biraz yonttum ama gene aynı sanırım tüfek üzerindeki kanalın genişlemesi lazım, spor match ayaklar webleye göre değilmi ?

dampanın tırnakları tüfek üzerindeki kızaklara geniş gliyor tam tutunma yapmıyor, bi kaç atış yaptım bozmadı ama ilerdede bozmayacağı manasına gelmez, bide estetik görünmüyo tek parça ayak sıfır kapatırken dampa biraz eğrelti duruyor.

geçen hafta sonu kia sorento kullandım görünüşü falan güzel albenisi olan bir araba ama biraz ağır gibi ve yol tutuşuda sahibi olan arkadaşımın söylediğine göre çok iyi değilmiş araziye oda hiç çıkmamış sorentonun arazi kabiliyeti nasıldır arazide bu arabayı kullanan varmı acaba

Burada bahsi geçen araçlardan Mersedes G serisi ve Escalade hariç hemen hemen hepsini arazide kullandım birde Hummer vardı pardon. Kia sorento parasına göre gerçekten iyi bir araç ilk modelleri 140 bg olarak satışa çıkmıştı 2007 sonrası bunu 170 bg çıkardılar ve çokta iyi yaptılar araç gerçekten bu sayede biraz daha atak bir hal aldı. Ama benim arazi araçlarında gördüğüm şu belli bi seviyeden sonrası güçler arazi araçlarında eksi olabiliyor , sorentonun modifiye öncesi ve sonrasında benim gördüğüm 140 bg olanı arazide daha tutarlı en azından bana öyle geldi. yaklaşık 50-55 derece eğimli rampalarda aracla rahatlıkla yol alabiliyorsunuz. arazi vitesini tek bir düğmeyle manuel olarak devreye sokabiliyorsunuz , 90 km hızla giderken aracı 4x4 e sıkıntı çekmeden geçirebiliyorsunuz. bence alınabilir bir araç :thumbup:

x5 e gelince araç asfaltta gerçekten mükemmel şeyler yapıyor ama arazide malesef tam bir fiyasko X5 le arazide gittiğiniz her yere renault 12 ile gidebilirsiniz ;kihhik,

X5 kadar olmasada jeep chreoke arazide pek iyi sayılmaz özellikle çamurlu arazide tamamen esir oluyosunuz , yeni modellerde vibrasyon sistemi mevcutmuş çamurlu arazide jeep eksilerini gören firma böyle bişey bulmuş araç kendini titreterek kurtarıyomuş ama ben o sistemi hiç kullanmadım ?(

Taureg görünüş olarak pek iç açıcı olmasada arazi ve asfalt kullanımında gerçekten iyi bunda pnomatik amörtisörün çok faydası var arazide araç vurduğum her yere rahatlıkla çıktı ama kayalık alanlarda kullanılamaması öneriliyor araçtaki aşırı esneme amaortisörlere zarar verebilirmiş.

Range Rover e gelince 2.7 dizel motor araça göre biraz pasif , aracın ivmelenmesi sınıfındaki araçlara göre çok iyi değil ama uzun yolda gerçekten çok konforlu , bu aracı lastiklerinden dolayı malesef arazide fazla kullanamdık ama ufak tefek engellerde gayet başarılı, ben onun yerine Discovery tavsiye ederim gerçek bir arazi aracı. asfaltta olduğu kadar arazidede gerçekten şahane.

Land Crusier arazi araçlarının babası :thumbup: gerçekten arazide kullanım için biçilmiş bir araç dağ, taş, kar, çamur demiyor araç gidiyor abicim, prada modeli tüm konforu sürücüsüne sunuyor ama siz siz olun bu araca yan meyil vermeyin g;$i gerçi tüm arazi araçlarında bu geçerli ama yüksekliğinden dolayı devrilme riski çok yüksek.

mesleğim gereği bu araçlara herzaman ihtiyaç duyuyoruz ama bi tanesi varki hiç sözü edilmiyor .

LADA NİVA ;kihhik, şaka falan yapmıyorum bu araç arazide mükemmel hafifliğide ayrı bi avantaj teke gibi mubarek siz yeterki yolu gösterin ben çıkmam demiyor ;d;

buna göre bi sıralama yaparsak

benim kanaatimce

1- Land Crusier

2- Land Rover Discovery

3- WV Taureg

4- Kia Sorento

5- Lada Niva ;kihhik,

benim şahsi düşüncelerimdir

saygılar...

hocam tüfeği kurarken namluyu elimden kaçırdım şak diye çarptı gövdeye ömrümün 10 senesi gitti :D. zaten bu ömrümü bi fb yedi şimdi bir de bu tüfekten gitti 10 sene. zararı dokunmaz inşallah. bu arada herkese teşekkürler hayırlı kazasız ve belasız olur inşallah.

Arkadaşım geçmiş olsun , Tüfeği kurarken elinden kaçırmamaya özen göster zira eğik biir namluya sahip olabilirsin , bence namlunu şimdide bi kontrol et, namludan kurmalarda bu tür şeyler olabiliyor :thumbup:

bende geçenlerde gördüm bu videoyu, tamda bu konuyu açacaktım nasıl bişeydir bu bilen varsa bizede anlatsın , kibritleri nasıl yakıyor? havalı silah olduğuna eminmiyiz sesi bana ateşli gibi geldi, bide sanki pellet izli mermi gibi arkasından ateş çıkıyor 8|

hocam süre bana biraz fazla gibi geldi, japonların bu kılıcı yapan ustalara kültürel miras olarak baktıklarını biliyoruz ama zaman ve fiyat biraz yüksek gibi ?( işçiliğine göre bir katanaya 5000 -70.000 $ arasında sahip olabilirsiniz ama antika değeri olanlar söylediğiniz rakamlara çıkabilir :thumbup:

Harici İçerik youtube.com
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Harici İçerik www.youtube.com

Ne demek abi zevkle ;d;

Bide fotoların açıklamasını yazayımda tam olsun :P

foto 1-2 tepedeki atış alanına intikal ve Şems (Gökalp) abinin yeni yıkattığı aracının çamura saplanması #hims

foto 3 Paint Sign deki atış alanımızın tepeden görünüşü :huh:

foto 4 bendenizin tepeye intikal esnasında aracımın altına çarpan taşları tekmelerimle savuşturmam :whistling:

foto 5 Şems (Gökalp) abinin Raptorx (Erdem) abinin Hw 100 ünü , avına yaklaşan bir kaplan gibi sinsice kesmesi #hims

foto 6 Şems (Gökalp) abinin artık bende pecepe (pcp) sahibi olmalıyım ama hangisi diye düşürken ;rofl.;

foto 7 Skyplume (Göktuğ) abinin sniper edasıyla vermiş olduğu poz ;kihhik,

foto 8 Buluşmalara en son katılan üye ünvanını kimseye kaptırmayan GMBY (Mustafa) abinin saat 11 sularında aramıza katılışı x;.z

foto 9 Nighthawk (Murat) ve Kyücel (Kamuran) abinin mauser pardon Hw 100 atışları :thumbup:

foto 10 Ankara TEAM atış alanı kritik... :thumbup:

foto 11-12 ANKARA-TEAM genel görünüş

Bu arada kum torbalarımızda çok şekil duruyo :thumbup: