serdarhavsut adlı kullanıcının mesajları

    Merak etme Ömer seninlede yarışırız , sende bu mutevazilik oldukça cok birinci olursun :)
    Taylan abi su ft olayını anlımızın akıyla bı halledelim , daha sonrasında 100 yrd musabakasida yaparız , aslında bu lig oluşturma isi cok güzel olur , rutin atis buluşmalarından sikilan birçok arakadasimiz hobiden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Bu yarışmaları tüm yıla yaysak yıl sonundada birinci olanlara ufak tefek hediyeler versek , eminim cok zevkli ve bir o kadarda çekişmeli buluşmalar geçiririz :)

    Eline saglik Erdem abi :) ilk atışları 18 zoomda , ikinci karta Yaptigim atışları 15 zoomda yaptım gayette net olarak hedef kağıtlarını ve açık renkli yerdeki vuruşları görebiliyorum , dürbünlerim yüksek büyütmeli olsada genelde 18 zoom üzerinde hic atis yapmadım , 300 metreye atis yapan arkadaslarımız vardı videolarını izledim fakat canlı olarak o mesafeye atis yapan birini görmedim , ama 500 metreyi duymadım bile hele o mesafede kesme seker vuran babayigit kimse tüm silahlarımı ona verip bu ısı bırakayım :) siz bunu nerde okudunuz cok merak ettim dogrusu.
    Arıcılıkta yanlış bilinen birsey var yüksek büyütmeli dürbünle daha uzağa atis yapılır diye birsey yok , yüksek büyütmede titremeyi daha fazla hissedersiniz , titresimi kontol etmek icin daha fazla efor harcarsiniz atis esnasindaki psikolojinizi olumsuz yonde etkiler , netlik azalır , düşük zoomda mildotlari daha rahat kullanirsiniz ( ffp dürbünler hariç )

    Kısa ama güzel bir gündü , katılan arkadaşlara teşekürler.


    Pelletler genel görünüş olarak iyi , çapak yok , eteklede fazla ezilme yok.


    Kafa çapları ; 5,55 ve 5,60 arasında değişmekte buda namluya tatlı sert oturmasına sebep oluyor. Alaşım biraz yumuşatılabilirse yada kafa çapları 5,52 5,54 aralığına çekilebilirse daha iyi olabilir düşüncesindeyim.


    Etekler 5,71 ve 5,76 arasında değişiklik gösteriyor , namluya oturması güzel fakat pelletin ağırlık noktasında bir orantısızlık olduğunu düşünüyorum. Toplam uzunluk 8,60 civarı ama bu uzunluğun büyük kısmını etek oluşturuyor. bu sebepten kafa kısmının hafif olduğu düşüncesindeyim.


    ağırlık ölçümlerini henüz yapmadım ama akşama , ağırlık bilgilerinide eklerim.


    genel olarak piyasa pelletlerinin birçoğundan iyi diyebilirim , biraz daha düzeltmeyle çok iyi işler çıkaracak bir pellet olabilir :)

    Erdem abi durumu gayet güzel özetlemiş zaten :)


    Böyle bir organizasyona girişmek bile gerçekten büyük cesaret, ve Filintalar bunu gayet güzel bir şekilde icra ettiler. Umarım bundan sonra bu tür yarışmalar daha çok düzenlenir ve havalı tüfeklerin kuş vurmaktan başka işlere yaradığıda insanlara aktarılmış olur.


    başta Taylan abi , Emre abi , Mehmet abi , Tunç abi , Reyşan abi olmak üzere tüm filintalara teşekkür ederim. Kendileri ve diğer İstanbul'lu arkadaşlarla tanışma fırsatı bulduğum için çok mutlu oldum. Bizleri unutmayan ve her yarışmaya enerji dolu paketleri gönderen Malatya Team ve Cem abiye'de ayrıca teşekkür ederim.


    Ama Filintaların emek harcayarak gerçekleştirdikleri bu organizasyona daha fazla katılımın olmasını ve yarışma saatine dikkat edilmesini isterdim. Havalı silah forumları olarak sayımız binleri geçmesine rağmen , bu üyelerin birçoğunun İstanbul ve İstanbul'a yakın çevrelerde yaşamasına rağmen yarışmaya katılımın 30 u geçmemesi malesef çok üzücü bir durum. Buda hobimize ne kadar sahip çıktığımızın göstergesi oldu diye düşünüyorum. En azından forumlarda yöneticilik ve moderatörlük yapan arkadaşlardan birkaçını orada görmek isterdim...


    Ödül mevzusuna'da gelince bu zamana kadar atış yaparken ödül bekleyerek yapmadık, bundan sonrada ödül beklentimiz zaten yok. Bu işi yaparken en büyük amacımız hoşça vakit geçirmek , yeni dostlar edinip eğlenmekten başka birşey olmadı. Ben kendi adıma gerçekten çok güzel vakit geçirdim , Bunun içinde Filintalar ekibine tekrar çok teşekkür ederim. Ethem bey'e de birşey söylemeye gerek yok... Allah selamet versin...


    Emre abi , Erdinç başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum , elinize emeğinize sağlık.


    ve Ordu , Mesudiye ve Bayırköy'lü vatandaşlarada selam ederim , yarışma boyunca saolsunlar bizi müziksiz bırakmadılar :D

    Atölye tamamen hobi amaçlı olarak kuruldu, torna sieg sc6 , maksimum 250x550 parça işleyebiliyor, freze sieg sx3.


    Hamster'ın üzerinde biraz daha çalışılırsa daha iyi olabilir, bunlar acemilik çalışmalarıydı. İsteyen dostlar olursa yardımcı olmaya çalışırım :)

    Arkadaslar beğendiğinize sevindim , kısaca soruları cevaplayayım . Silahın altında aparat takmak icin yer mevcut. Orijinaline yakın yapmaya çalıştık ama parçayı düz yaptığımızda kundak altindaki yuvanın eğik olmasından dolayı hamster silaha 10 derecelik adıyla yükselip alcaliyordu , bizde bu parçayı aksi yonde 10 derecelik aciyla işledik . Sıkıştırma tekeri aliminyumdan işlendi , bu hamsterda kullanılan ahşap kayın ama üzeri plastik kaplama yapıldığı icin ağacın cinsinin cok önemi kalmadı , plastik kaplama plastidip adında sprey plastik. 100 de 400 esnek ve uygulandığı yüzeyden istendiği zaman sokulebiliyor.

    Arkadaşlar atış alanını kullanandıktan sonra dikdiğimiz hedef,bidon, teneke, tuğla gibi şeyleri toplayalım, şimdiden çöp yığınları oluşmaya başladı :thumbdown:

    Erdem abi ellerine saglik fotograflar her zamanki gibi sahane, ya ben ne kadar pis bakan bi adam oldum , göz kapakları Ferdi Tayfur misali hic açılmıyor . Bugün gercekten Guzel bi buluşma oldu , uzun zamandır bu kadar atis yapmamıştım , halada atasım var :)