mümkünse resimlerini görsek bakalım nasıl olmuş ![]()
serdarhavsut tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hocam hayırlı uğurlu olsun çok güzel silah ben hiçbi av tüfeğinde superpozeden aldığım zevki almadım, isabetli atışlar dilerim.
yalnız sorum olacak alttaki leopar kürk bu silahın eseri mi
şaka biyana tekrar hayırlı olsun -
-
aslında mevcut arazi var ama biraz uzak mahmatlı köyünde
gölbaşına 38 km 36000 m2 -
ama bi sorun var webleyi kurmak biraz zor benim senin yaşındaki yeğenim iki hamlede ancak kurabiliyor
-
namlu yamulmasını ben saddece hatsanda duydum ama hangisi bilmiyorum. dürbünlü kullanacaksan alttan kurma biraz daha iyi olabilir ama dürbünsüz kullanacaksan fazla farketmez diye düşünüyorum. satılıklar kısmında bi tane gamo cfx var ona bi bak istersen oda alttan kurmalı bendede aynı silah var gayet memnunum ama biraz daha bütçeyi arttırabilirsen Weley Patriot al 300 ytl bende ondanda ikisindende çok memnunum. yalnız webley namludan kırmalı fakat çok güçlü ve kaliteli bir silah
-
aynen öyle alttaki kurma kolunu tek seferde sonuna kadar çekiyosun ve silah kuruluyor pompalama falan yok. mermiyi üstteki hazneden yerleştiriyorsun
senin counter strike daki silahlar bolt action diye geçer. yaylı silahlarda böyle özelliğe sahip olan bildiğim kadarıyla yok pcp silahlarda var yani tüplü silahlarda. bu silahlarda kurma işlemi yok tüplerindeki hava basıncıyla çalışıyor ve senin dediğin gibi küçük bi hareketle tüfeğin arkasındaki mekanizmayı kurarak mermiyi yerleştirip atışa hazır hale getiriyosun. ama fiyatları senin belirttiğin bütçeyi baya aşar
-
bu silah namluyu kırmadan tek seferde namlu altındaki parçadan kuruluyor. yani pompalamaya gerek yok
-
şahsen tüfek benim beklediğimden fazla bile çıktı kundağı oldukça kaliteli net ağırlığını bilmiyorum ama senin hatsanla arasında 200-300 gr anca vardır diye tahmin ediyorum belkide aynıdır. ama çok güçlü bi tüfek düşündüğümden çok daha güçlü
-
-
bu konuya yeni başlık açalım isterseniz daha dikkat çekici olur
-
buluşmalar zaten genelde cumartesi günü oluyo şahsen bana uyar aynı saatte orda olurum
-
bence acele etme bekle raider 10 gelince ondan al yada sabrek fx lere bak ama yaylı alacaksanda patriot al gücü kaydadeğer.
-
hatsan hiç kullanmadım ama sağlam tepiyor dampa ayak olmayınca dürbün takmak zor. rodajı tamamlasa bile dampasız olmaz gibi geliyo.
-
bugün tekrar atış yaptım yavaş yavaş alışıyorum 30-35 m den rakı şişesini vurabildim pratik yaptıkça düzeliyor.
-
-
ama sıkıştırmada azalıyor
kurşun sıvanması konusunda hemfikirim 
-
-
Aslında çok mantıklı bir soru olması rağmen
Havalı Silahların çoğunda şoklu namlu bulunduğundan bu durum sanıldığı kadar büyük bir "rahatlama" sağlamayacağından
sorun olmayacaktır, ancak eğer kullandığınız pelletler namluye hiç zorlamadan giriyorsa, hatta namluyu ters-dik konuma
getirdiğinizde pellet yere düşüyorsa o pellet yağlı olarak kullanılmamalıdır, yoksa şoklu namlu bile çözüm olmayacağı gibi
boş atış etkisi yaratacaktır.peki öyleyse pelletleri yağlamak namlu çıkış hızını nasıl artırıyor

-
güzel olur hatta şahane olur. bu hafta yapalım ölçümleri kuralım şantiyeyi
belki ilerde kendi arazimizi alır kendi poligonumuzuda yaparız