Ölçü doğruluğunu CMM ile 0.001 hassasiyetle ölçüp kontrol edebilirim. Lazer'in hassasiyetinin orda yazan ölçüleri sağlayabileceğini sanmam ama bakmak lazim.
bullarika tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Merhaba Arkadaslar , Sahip oldugum hatsan Barrage 5.5 mm tufegime yeni bir kundak tasarlamayi dusunuyorum,
Tufegi bir sırt çantasına sığdırabilmek için katlanir seyyar dipçik olmasi gerekiyor bence . İlk cozmek istedigim konu seyyar dipçik meselesi, daha sonra daha çok pellet alabilen sarjorlere yogunlasacagim bazi taslak sarjor tasarimlari yaptim, Acaba hatsan baragge modeline cad datalarına sahip biri forumda varmıdır .
Yeni tasarlamayı dusunduğüm kundan için tufegin cad datalara ihtiyacim varda , Bulamassam korkarim sokup cizme isini yapmak gerekicek 😊
Forum da Desovalı nick li arkadas katı model olarak cizmisti yalnız uzun süredir forum da aktif değil.
Bu arada hatsan'ın yüksek kapasiteli şarjorünün satışı var zaten
-
weihrauch hw grubu tüfeklerin 7j sınırlaması ile ilgili pek bilgi sahibi yok sanırım

İthalati 7.5j olarak yapiliyor. Ama burda satiş esnasinda yedek yay takilarak güçlendiriliyor. Bunun bilgisini saticidan almaniz lazim.
-
Yok hocam yakın mesafelerde de kule en alttayken anca nokta atışı oluyor hatta bazen olmuyor yükseklikten gibi. Ve sağ sol ayarını değiştirince baya saçmalıyor dürbün ucuz olduğu için mi anlamadım ki
Dürbünü optik merkezine alın ve tekrar sıfırlamayı deneyin. Dürbünü öncesinde dampa ayak olmadan kullanmış mıydınız?
-
Paralax ayari düşük zoom oranlı dürbünlerde çok elzem olmamakla birlikte 9 zoom sonrasinda ise ihtiyaçtan cok zorunluluk arz ediyor. X20 için diyeceğim sudur 3x9x40 bir dürbün sizin icin yeterli olacaktir.
120m işine gelirsek keyifli ve isabetli bir atışı 50-80m aralığında yapmak 120m de cebelleşmekten daha ideal olur sizin açınızdan zira x20 ortalama güçlerde ve ortalama mesafeler için kullanılması gerekir.
-
120 barda güç 0 da 18,13 960 FPS
34 Gr Güç 7 de 930 FPS
Genel kullanim 18,13 ise bir tik hızlı kalmış sanki. 34 grain için cok iyi sonuçlar. Atış sayısı ne durumda?
-
Daha Çok Göster
2. Regülatörü 0-7 kademe güç aralığında fişek gibi çalıştırmayı becerdim.
70-100 bar aralığında []()()()[
100 den sonra ufaktan ek pula ihtiyaç duyuyor.
100-120 arası []()()()[) fişek
130-140 barlara çıktım 145 bar sonrasında ve şunu gördüm 120 bar yukarısında benim çekiç in gücü valfi açmaya yetmiyor 120 de aynı 145 te aynı gücü veriyor.
Stok çekiç 6 gram
TUNGSTEN power kit ile 13,5 gram çekici var bir de ayrı 10 gram çekiç alarak 150 barlara çıkıp deneyeceğim.
20271 – 6 grams – hole
20463 – 10 grams – no hole
19215 – 11.5 grams – no hole
11540 – 12.5 grams – no hole
17003 – 13.5 grams – no holeRecharge süresi tüm güç seviyelerinde kabul edilebilir düzeyde. Daha kısa bir Recharge süresi size bir kazanç sağlamayacağı fikrindeyim. Son durumda hangi ağırlıkta ve hangi cikiş hizlarini alabilmiş durumdasiniz?
-
Tecrübe ile sabittir etek kısımlarina patlayici surmeyin basincin etkisi ile namlu içerisinde patliyor.
-
merhaba BT65 siparişi vermiştim ama ön sipariş 60 günü buluyor acaba baska ne alabilirim diye aranırken Hatsan Hercules BULLY QE LW modelini gözüme kestirdim ama solak atışlarda göze hava geliyor dediler tecrübesi olanlar bu durumu detaylıca açıklayabilir mi hiçmi yolu yok o kadar zevki işkenceye mi çeviriyor
Alacağınız pcp den beklentiniz ve kullanım amacınız nedir? Pompa ile mi dolduracaksınız yoksa scuba ile mi? Bütçeniz nedir? Bu yanitlara göre sizin için uygun bir pcp bulabiliriz.
-
Jsb ile ayni bc degerini girmeyi dene
-
vallah hocam victor aldım daha montaj imkanım olmadı kusursuz bi montaj yapmak istiyorum protectorde aldık lakin protectorsuz kullanan sorunsuz arkadaşlarda görünce işin gerçeği iade etmeyide düşündüm bilmiyorum inş. elimize yüzümüze bulaştırmadan hallederiz.Bu arada dürbünün göstergeleri çok güzel.
Bence iade etmeyi düşünme. Emin ol dürbün ayarinin tepme yüzünden bozulmasini hiç iistemezsi insani kanser eden bir durum.
-
Örnek mah.
Benim tekegramım yokki esenyurdun neresindensin ustam
-
RE: İstanbul içi Atış alanları ve Atış Organizasyonu hk.
Keşif ekibi tam gaz çalışıyor. Rahatsızlığım dolayısı ile arkadaşlara katılamadım ama çok da kıskandım keyifli bir gün geçirmişler.
Yer İstanbul/Ömerli
https://goo.gl/maps/SD9EfeMYHDJiv2ET9
mustafacan
PCP91
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. …The content cannot be displayed bullarika1 Nisan 2023 18:55 -
Esenyurt da ben varim Kucukçekmece de 1 arkadaşımız var. İstanbul telegram grup linkini ekliyorum orda kendinizi tanitabilirsiniz.
-
Hawke ve diana nin max 32 mercek çaplı modellerini tavsiye edebilirim.
-
Keşif ekibi tam gaz çalışıyor. Rahatsızlığım dolayısı ile arkadaşlara katılamadım ama çok da kıskandım keyifli bir gün geçirmişler.
Yer İstanbul/Ömerli
40°57'45.7"N 29°20'53.6"E · Kurna, 34916 Pendik/Istanbul, TürkeiKurna, 34916 Pendik/Istanbul, Türkeigoo.glThe content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Merhabalar pcp standart mı? Modifiye yapildi mi?
Çok ilgimi cekiyor bu model potansiyelini cok merak ediyorum.
-
Crony ihtiyaci giderilmiştir.
-
Selam Arkadaslar
Şimdiye kadar 11 kişi telegram grup davetine katıldı ben istanbul bölgesinde çok daha fazla potansiyel olduğunu düşünüyorum. Gruba dahil olanlar yada olmayanlar gruptan haberdar olmayan arkadaşlarına haber verirlerse memnun olurum.
Bu hafta için kucuk capli bir keşif ve tanışma organizasyonu planlanmaktadır detaylar burada paylaşılacak.
-
düşük barda birim alanda daha az hava olması sebebiyle hava dalgalanması daha az olmaz mı? sizin dediğiniz gibi olması ihtimalini valf yayının gereğinden sazla gevşek olmasından dolayı mı görüyorsunuz?
Valf arkasında düşük basınç olmasından aslında.
Cekic yuvasinda yüzerken yağsız bir bölgeye geldi yay yuva icerisinde biraz sütünü ve enerjisinin %10 kadarini kaybetti gibi düşünün yani atışlar arasinda valfe uygulanan kuvvet çok cok az da olsa değişti. Bu durumda hayal edin zaman yavaşladı tetiğe basıldı çekic hareket etti ve valfe vurdu valf 0.10sn acik kaldi pallet hareket etmeye basladi ve tam namlunun azindan çıkmadan zaman durdu ve hayal bu ya biz de namlu icerisindeki basinci ölçebiliyoruz ve 10 bar bir basinç gördük yani 7 kat genleşmis bir hava. Harcanan hava miktarı da 0atm de 1lirte olsun
Bunu simdi 70 bar değil de 140 bar olarak düşünelim yani 1 litre hava namluyu doldurmak için 14 kat genleşecek.
Şimdi sizce 7 kat genleşen ve çok daha uzun süre acık kalan valf de mi değişkenler cikiş hizini daha fazla etkiler yoksa çok daha kısa süre açık kalan ve 14 kat genleşen ve cok daha kısa süren valf acikliğinda mı? Buradaki değişkenler cekic hizi farki,valf iğnesine cekicin temas ettiği nokta ve bu noktaya göre olusan sürtünme farkı palletlerin namluya ne kadar sıkı geçtiği hatta ve hatta silahin eğimi ve aklimiza şuan gelmeyen değişkenler.