bullarika adlı kullanıcının mesajları

    Ben jsb ye denk geldim yerel av bayilerinin önünden geçerken bir gir sor. 90 tl den 16 kutu hatsan jsb 18.13 aldım. :P

    Yurt dışından bir parça alacaksam gene 150 euro geçmicek şekilde 50-60 euroluk bir şey aldı isem kalanını da jsb ile takviyeledim elimde baya oldu ama Engin abinin solidler can suyu oldu.

    9DA0B181-41AF-41ED-8F6E-6F9F8AEB66DE.jpg

    Ben de 6.35 icin karma bir paket aldim kendisinden. Umutluyun geldiğinde deneyip göreceğiz.

    Hoşbulduk hocam, doğru söylüyorsunuz hayat bir şekilde devam ediyor. Küçükçekmece'de ikamet ediyorum.

    Ben de Avcılar/Esenyurt civarindayim. Uzun süre hobiye ara vermiştim aktif olduğum dönde anadolu yakasinda reşadiye atış poligonu vardi. Yanilmiyorsam ayni dönemde beylikdüzü gürpinar taraflarinda atiş yapan arkadaslar vardi.


    Buradan gören arkadaşlar olacaktir elbet bu bölgede olan.

    Hoşgeldin Furkan


    Hepimiz senin gibiyiz endişe,öfke ve üzüntü ile birlikte hayatın olağan akışı da devam ediyor ve etmek zorunda bir yandan. Herkes üzerine düşeni yapıyor yada yapmaya çalışıyor.


    İstanbul da nerede olduğunu yazarsan yakınındaki hobidaslara ulaşmanın daha kolay olacağını düşünüyorum.

    Evet mekanizmayı örten sac zımbırtılar gereksiz olmus. Daha ince bir namlu, karbon tüp ve karbon namlu ceketi ve gereksiz fazlaliklarından kurtulursa kuş gibi olur

    Alüminyum üzeri bakır yada pirinç kaplama. Yada kurşun üzeri kaplama veyahut çelik üzeri plastik kaplama olarak çeşitleri var. Eğer av yapmıyorsanız, göl, avlak, besi, yada ekin bölgesinde atış yapmıyorsanız fazlasıyla dikkate alınacak bir konu değildir.


    Kurşun vb. Zehirli metal yada kimyasallar modern dünyada o denli hayatımıza girmiş durumda ki bizim temas ettiğimiz yada doğaya kattığımız zarar çok düşük. Hele ki doğa katlinin rant için meşrulaştığı günümüzde bence elimizden kayıp gidenlerin peşine düşmeliyiz.

    Bu tüfeğin gücü yanılmıyorsam 18 ft/lbs ye denk geliyor.4,5 mm. pelet için iyi bir güç olarak görüyorum.10,65 grain HN Baracuda ile iyi işler yaptığını, fabrikanın da 50 metre grupmanın da rahatlıkla görebiliyoruz.FT dediğin 4.5mm. ile yapılır bence.Yurtdışındaki yarışmaları seyrediyorum da hep 4,5 mm. tüfekleri var.Acaba neden?


    18fp olduğunu biliyomuydun desene ben 12fp olarak gördüm hep muhtemelen güç kısıtlamalı modelleriden aklımda kalmış. 4,5mm daha düşük güçde daha az düşme yaptığı için tercih ediliyo olmalı bu durumda 25fp 5.5 kullanmaktan daha avantajlı olacak seninki. Ha birde güç ve kalibre küçüldükçe namlu şahlanması da azalancak.


    Benim tek atımlık kurşunum olduğundan tercihim hunting modeli olurdu o ayrı g;$i


    İyi günlerde kullan abi senin adına çok sevindim.

    Çok tehlikeli bir iş yapmışsınız.


    En yakın ruhsat büro amirliğini arayarak elinizde geçmiş ruhsatlı silahınızdan kalma mermiler olduğunu beyan ederek. Bunları hibe etmek istediğinizi bildirebilirdiniz. Genelde gelip bizzat tutanak ile teslim alsalar da bazı küçük yerlerde sizin getirmenizi de isteyebiliyorlar. Bunlar dede yadigarı antika sılahlarınız için de ğeçerli.


    Bu arada bir uyarı yapmak istiyorum kesinlikle kuru sıkı dahi olsa hiçbir ateşli silah mühimmatını ateşe atmayınız.

    Tüfeğiniz anladığım kadarıyla bulundurma ruhsatlı. Atış yaparken veya taşırken herhangi bir kolluk kuvvetine denk geldiğinizde başınız ciddi derde girebilir. Birisi görüp şikayet edebilir ve tüfeğe de el konulur. Ayrıca mermi bulmaktan kastınız nedir. Mermiyi sadece MKE satabilir.Başka bir yerden edinmek de suçtur. Moderatörler ip numaranızıgerekli olduğunda kolluk kuvvetleriyle paylaşırlar.


    Hocam malesef kazın ayağı öylde değil.


    Tüfeğin yarı otomatik olmasından kaynaklı evet avda kullanılamaz ve dolayısı ile taşıma verilemez diye düşünmeniz normal. Fakat ermalar lr22 ve 9mm lerin yarı otomatik özelliği kalıcı olarak iptal edilip balistik incelemeden geçtikden sonra boltaction muamelesi görmekte ve bu şekilde ruhsatlandırılmaktadır. Ha eğer ki mermi dayanmıyor dan bir çıkarım yaptıysanız istikhak yetmediğinden şikayet ediyor olabilir ve biatlon lisansı konusunda yardım istediğini tahmin ediyorum.


    Erhan abiyi tanırım ve tanıdığım kadarı ile baş vuracağı en son yöntem illegal yöntemlerdir.


    Bu arada bahsi geçen açık uyarı schfrhnd (Erhan) beye yapılmış diye anlıyorum ona göre cevap verdim.

    Hah berke 40fp ı görmesi güzel olmuş şimdi Barracuda ile denemek lazım.


    Şu 33fp ile 40fp lik hallerini bir grafiğe döksene eğer stabilite kaybı yok ise çok güzel.


    Bu arada 100yard a yürümeye üşenip kafandan salladığın 12cm gurupman için seni tebrik ederim. O üzerinde gurupman yaptığımız kapaklar 12cm civarında benim 3 adet sıfırlama atışım sonrasında kalan 7 atışım da kapağın sağ alt 3/2 sinde toplandığına göre. Kaç cm miş 100yard gurupmanı tüfeğin? Ayrıca senin 10 atışın da yaklaşık aynı sonucu verdi.


    Hoş hedefi asan sendin gidip toplamak bana düşüyodu ama nese 8o