Tüfeğiniz anladığım kadarıyla bulundurma ruhsatlı. Atış yaparken veya taşırken herhangi bir kolluk kuvvetine denk geldiğinizde başınız ciddi derde girebilir. Birisi görüp şikayet edebilir ve tüfeğe de el konulur. Ayrıca mermi bulmaktan kastınız nedir. Mermiyi sadece MKE satabilir.Başka bir yerden edinmek de suçtur. Moderatörler ip numaranızıgerekli olduğunda kolluk kuvvetleriyle paylaşırlar.
Hocam malesef kazın ayağı öylde değil.
Tüfeğin yarı otomatik olmasından kaynaklı evet avda kullanılamaz ve dolayısı ile taşıma verilemez diye düşünmeniz normal. Fakat ermalar lr22 ve 9mm lerin yarı otomatik özelliği kalıcı olarak iptal edilip balistik incelemeden geçtikden sonra boltaction muamelesi görmekte ve bu şekilde ruhsatlandırılmaktadır. Ha eğer ki mermi dayanmıyor dan bir çıkarım yaptıysanız istikhak yetmediğinden şikayet ediyor olabilir ve biatlon lisansı konusunda yardım istediğini tahmin ediyorum.
Erhan abiyi tanırım ve tanıdığım kadarı ile baş vuracağı en son yöntem illegal yöntemlerdir.
Bu arada bahsi geçen açık uyarı schfrhnd (Erhan) beye yapılmış diye anlıyorum ona göre cevap verdim.