alpfizik adlı kullanıcının mesajları

    merhhaba arkadaşlar.



    geçen hafta sonu 45m grupman denemesinde 18gr 5.52 AA ile 170bar basınçta başlayıp 10 saçmayı 1TL içine yerleştirdim. tabi hepsini o mesafede aynı delikten geçiren pcp ler var ama malum at44 bence çok iyi, bizdede bir kaç saçma aynı delikteydi 8o . atış sonunda basınç 140 barın altındaydı. krono ile ölçüm yaptığımızda 1050fps ile başlayıp sürekli düştü 10. atış 960fps oldu. ortalaması 1000fps çıktı. 18gr saçma için çok iyi bir hız ama hızdaki düşüş silahın isabetliliğini etkiliyor. bununda nedeni long ların tüp hacminin küçük oluşu. dürbünü sıfırlamakta tam bir kabus oluyor. amacınız grupman ise kesinlikle büyük hacimli tüp düşük hızlı pcp tavsiye ediyorum. longla AA diabolo field heavy 18gr 5,52 saçmayla süper atışlar yapılıyor.


    bu arada tüm atışlarda moderatör takılıydı hız ölçümündede. malum longlar biraz gürültülü 8o


    bu hafta sonuda 160 m denedim hava çok rüzgarlıyıdı. ilk 2 atış arasında yarım metreye yakın fark olunca mesafeyi 110m ye indirdim ama rüzgar yüzünden anca pet bardakları vurabildim. önceki hafta havada süperdi atışlarda harikaydı. eğer bu hafta sonu hava güzel olursa adam gibi 100m üstü grupman deniyecem busefer fotoğrafları çekip eklerim.


    batıkent civarında oturan arkadaşlar varsa süper bi atış alanı keşfettim kurban bayramında hayvan pazarı kurulan yer. düz arazi net 160m atış yapılabiliyor çevreside boş.

    atışların çok çok iyi. eğer rüzgarlı havada 100m üzeri atışta 14 gr ile bunları yaptıysan durgun güzel bi havada 18 gr , 20 gr ile mükemmel atışlar yaparsın :thumbup: :thumbup:

    bt65sb yi beğendim. diğer özelliklere eksta askı kayış takılabiliyor altındada ray var laser fener yada bipod tak. atış sırasında garip sesler çıkartmıyorsa alınabilir. fiyatı nekadardır acaba?

    benim tüfektede aynı sorun olmuştu hatsana gönderdim baya ilgilenmişlerdi. şuan bi sorun yok. acaba bu at44 long ların genelinde yaşanan bi durum mu? belki tüp büyük olduğu için o ringlerin ömrü kısalıyor olabilir mi?

    ;şrofls;. zamanım uysada gelebilsem, taşıma yada bulundurma harç bedellerinden hangisi olduğuda önemli değil ankara team e :love: öderdim feda olsun. TheNightHawk yeni ruhsat harcın hayırlı olsun kandırılmamışsın. Önce şunu söyleyeyim amacım avlanmak değil. havalı silah konusu her açıldığında "av yapılabiliyormu?" sorusunu duymaktan sıkıldım sadece forumla alakalı değil çevremdekilerin de ilk sorduğu şey bu oluyor. herzamanda bu soru sorulacaktır. soran arkadaşlarada kızamayız.
    "Av yasak, cezasıda ağır, silahınızıda elinizden alırlar. biz bu işi zevk için yapıyoruz kağıt hedeflerimizi vuruyoruz şişeleri patlatıyoruz mutlu oluyoruz" diyorum. herkesin bunu anlayabilmesinide beklemiyorum
    bi ruhsat dedik güçlü silahlar için kendimizce sebeplerini söyledik tepkilerin önü arkası kesilmedi yahu. forumda bununla ilgi tartışma konusu açayım diyordum tövbe açmam. ;kihhik,
    forumdaki tüm arkadaşlara sevgi, saygı ve selamlar

    millet yeni nesil havalı silahları bilmiyor. havalı silah denilince herkesin aklına gençlik parkındaki sigara vuran silahlar geliyor. hatta yılların avcıları bile bu silahları eski oyuncaklardan sanıyorlar. at44 long ve evanix lerin tamamı insanlar için bile ölümcül derecede tehlikeli. ruhsat dediksede gücü 50 joule üstü olan bu silahları kastediyorum. bu silahlarda 900-1500TL ve üzeri silahlar. bu tarz silahlara parayı verebilenlerin işin angarya tarafını ve 580TL ruhsat masrafınıda göze alabilmeli.
    spor amaçlı kağıt hedeflere yapılan atışlar için (4,5-5,5mm 14 grain pellet)15-25 joule enerjili tüfekler yeterlidir. bunlarla istesenizde bi canlıyı öldüremezsiniz. bunlarda ruhsata gerek olmasın zaten.
    Havalı silahlarla ilgili dünyadaki yasal uygulamaları anlatan bi adres okumanızı tavsiye ederim
    [wikipedia]http://en.wikipedia.org/wiki/Air_gun_laws[/wikipedia]

    AV yapmak isteyen kardeşlerim ne avlamak istiyorsunuz bu tüfeklerle merak ediyorum cidden merak ediyorum hepinize saygılar

    Ustam av hikaye. Millet devlete para vermeden nasıl avlanırımın hesabını yapıyor. Ayrıca kaçanı vurmak imkansız gibi bişey ama duran hedefi görebilirse iyi bir PCP ile neler yapabileceğini sizde bilirsiniz.
    Aslında bu tip yazılarla ortalığı bulandırıyoruz ama yarın birgün olumsuz ibretlik bi olay gerçekleşirse ne tip yasaklarla karşılarız bilinmez. Tıpkı kuru sıkı silahlarda olduğu gibi. Bence belli bir gücün üstündeki silahlar ruhsatlı olmalı. Bunun içinde başkaları değil bu işle uğraşanlar (AirGunTürk gibi teşkilatlar) önayak olmalı

    şu anda havalı silahları sadece atıcılık için kullanmayı seven çok fazla insan var,yada avı sevmeyip silaha merakı olan. siz kendi menfaatiniz için söylüyorsunuz.ruhsata tabi olsa sadece atıcılık yapmak isteyenler birde ruhsata mı para verecek?

    silah alma ruhsatıyla avlanma tezkeresini karıştırmayalım. Günümüzdeki havalı silahların hiç şakası yok çok tehlikeli. Sırf barut ateşlemiyor diye ruhsatsız kişilere, her yaşı tutan parası olan kişilere silah satılmamalı. Adı üstünde Havalı SİLAH silah sonuçta. Bu işi seven masrafına katlanmalı ruhsatta 5 yılda bir çıkarılan bişey.



    Havalı silahlara sınırlandırma getirilip belli gücün üstündeki sillahlara ruhsat zorunluluğu getirilebilir örneğin 50 joule üstü, buna görede silahlar av ve atıcılık olmak üzere 2 gruba ayrılabilir. Avlanmak isteyen gerekli yasal şartları yerine getirip parayıda verip ona göre silahını alır. Atıcılık yapmak isteyende ona uygun silah alır. Kimsenin aklında soru işareti kalmaz, Anlamsız bi yasakta ortadan kalkmış olur

    havalı silahla av konusu pek çok defa forumda tartışıldı ilgili yasa forumda verildi ama havalı silahla avlanmanın yasak olma gerekçesini halen anlayamadım :him:s sportmenliklemi ilgili, silahın kolay elde edilebilmesimi, yoksa toplumun eğitim düzeyimi, silahlarla ilgili tutumumu...


    Silahların elde edilebilmesi açısından, şuan ateşli tüfekler havalı tüfekler den daha ucuz. sıfırı KDV dahil 350 TLye ateşli yivsiz av tüfeği var. Avlanabileceğiniz en ucuz havalı silah hatsan AT44 ler en ucuzu 500 TL den başlıyor.




    Peki okla yayla, mızrakla bumerangla taşla avlanmak yasakmı? geyik muhabbeti olsun diye değil havalıyla avlanma yasağını anlamaya paralellik bulmaya çalışıyorum.


    Bence bu yasakla ilgili mantıklı bir gerekçe yok. Ya tamamen silahla avlanmak yasaklansın yada havalıyla avlanmak serbest bırakılsın. Havalı silahlarda ruhsatlı olsun. Avlanacak insan yine avlanır, avlanmayacak insan yine avlanmaz kendi iç güdüsünü tatmin etmek için bir canlının hayatına kıymaz.


    Dünyada pek çok ülkede havalı silahla avlanma özellikle bahçe zararlılarını avlamak serbest.