alpfizik adlı kullanıcının mesajları

    Sayın Mustafa Serdar Bey teşekkür ederim. o-ringler aşındığı için silah hava kaçırıyormuş. Bende azot gazının daha iyi olduğunu biliyordum. Telefonda "kuru hava kullanmanız gerekiyor. HATSAN olarak biz bunu tavsiye ediyoruz. Azot gazı o-ringlerin çabuk aşınmasına neden olur" denildiğinde şaşırdım. Scuba tüpten dolum yaparken asla acele edilmemeli. Kesinlikle yavaş dolum yapılmalıdır. Silahın bakımlarıda düzenli yapılmalıdır.


    Bu konu başlığını açmamdaki asıl sebep çevresinde yardım alabilecek birilerini bulamayanlar içindi. Garip benzetmeler örneklemelerle konuyu dağıtmanın anlamı yok. Profesyonel yardım bulabilecekleri en uygun yer AirGunTürk tür. Burada her konuda yardım edebilecek kişiler bulunmaktadır. Ayrıca teknik destek içinde asla çekinmeden üretici firmayıda araya bilirler.

    Merhaba arkadaşlar. Nisanda AT44-10 long almıştım bugüne kadar farklı illerde ve farklı arazilerde 1000den fazla atış yaptım. Mükemmel bir silah çok güçlü çok memnunum. Geçen hafta balığa giderken tüfeğimide yanımda götürmüştüm. Orada yaklaşık 150 atış yaptıktan sonra birden tüp, dolum yerinden hava kaçırmaya başladı. Çok az hava kaçırıyordu atış yapmayı engellemiyordu ama canımı sıkmaya yetmişti.

    Ankara ya dönünce biraz çekinerek Hatsanı aradım. Malum burası canım vatanım Türkiye. İnsan ilişkilerinde diyaloglarında biraz dikkatli ve fazla beklenti(...) içinde olmamak gerek. Ama Hatsan da silah bakımdan Fikret beyle görüştüğümde çekincelerimi boşa çıkararak samimi bi şekilde ilgilendi. Bana bunun pek çok nedeni olabileceğini anlattı. Bundan başkada sorunlar olabileceğini söyledi. Silahı onlara göndermemi, bakmaları gerektiğini, hem tamir olup hemde silahın bakımlarının yapılacağını söyledi.


    Ertesi gün yurtiçi kargoyla 12,5 TL karşılığı silahı gönderdim. silahla beraber faturasının fotokopisini birde silahla ilgili kullanım bilgilerimi ve sorunu anlatan ayrıntılı birde not gönderdim. Tüfek ellerine ulaştığında Fikret Bey cepten beni aradı sorunun ne olduğunu, tamir ve bakımlarının yapıldığını anlattı. Sorunun scuba tüpte kullandığım azot gazından kaynaklandığını, scuba tüpte kuru hava kullanmam gerektiğini söyledi.


    Toplam 1 haftada silah bana geri geldi 5TL kargo ücretini ödedikten sonra silahımı test ettim. Garanti kapsamında olduğu için ekstra bi ücret ödemedim. Silah şuan çok iyi durumda.


    Buradan Hatsan yetkililerine ve özellikle Fikret Beye ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.

    fosforlu çubuk diye geçiyor ama içinde fosfor yok ikitüp içinde farklı iki bitki öz suyu var. tüp büküldüğünde bu sıvıların karışmasıyla kimyasal tepkime geçekleşiyor. içmediğimiz sürece zaralı değil. belki inanamıyacaksanız ama bunları biz(Türkiye) üretiyorduk. Hemde fabrikası sincandaydı. şuan halen üretimi varmı bilmiyorum

    patlayan mermiler çok tehlikeli olabilir ama izli mermi olayını bende çok merak ettim en kısa sürede bişeyler deniyecem. namluyu bozmamak için aklıma ilk gelen şey namlu çıkışında pellet tutuşturulabilir belki???

    ben tornayla yaptım işe yarıyor. istediğin ... özellikte pellet yapabilirsin. yalnız kalibresini iyi ayarlaman gerek yoksa iki mermi atacam diye namlunun yivini bozma. piyasada her amaca yönelik pelletler var. bikere hevesini almak için yap

    11:00 da toplantım vardı. oyüzden erkenden 6:00da geldim 8:00da erken gitmek zorunda kaldım. biraz Erdem beyle takıldık. resimlere baktımda safir de getirmişsiniz. bi şu silahı inceleyemedim :cursing: .haftaya bi misafirle gelecem ama onda baikal IZH27 var. kandırabilirsek pcp ye geçebilir

    30km yol yapıp sabah 5:30 da elimde harita eymir gölü etrafındaki tüm çamlıkları 1 saat gezdikten sonra vazgeçip geri dönerken beni yolda durduran marlon2000 e teşekkürler. okadar güzel yol tarif ettinki direk erdem beyin yanına gittim. kader geri dönmeme razı olmadı :)
    çok güzel bi gündü inş bundan sonraki organizasyonlara hep katılabilirim.

    fizik zevkli bir bilimdir. günlük hayatta uyguladıkça bu zevki tadarsınız. deneyler teoriyle uyum gösterir ama çok nadir aynı sonucu verirler. nedeni ise hiç bir olay sadece bir değişkene bağlı değildir ve asla tüm değişkenleri kontrol edemez yada hesaplayamasınız.

    örneğin deniz seviyesinde rüzgarsız çok sıcak (sürtünme az olur) bi havada yerçekim ivmesini 9.8 m/s2 alalım. tüfeğimiz YİVSİZ olsun. namlu çıkış hızı 333 m/s olsun. 100m uzaktaki bi hedefe tam yatay olarak ateş edelim.


    merminin hedefe ulaşma süresi =100m/333= 0,3 saniye olur


    hedeften sapma=(9,8 / 2).(0,3)(0,3)=0,44 metre olur.


    hava sıcaklığı, rüzgar bunlar çok önemli değişkenler.


    birde yiv olayı varki bu merminin havayı bi yastık gibi ezerek tırmanmasına neden olur. özellikle mermi ses duvarına (deniz seviyesinde 340 m/s ankarada 320 m/s) yaklaştıkça bu etki artar eğer mermi hafifse dönme momenti merminin doğrultusunu çok değiştirir.


    tüm bu değişkenleri hesaplamak nerdeyse imkansız. oyüzden ateş ederek tecrübe kazanmak 3 atış yaparak hedef tayin etmek hesaplamaktan daha kolaydır