Me2t adlı kullanıcının mesajları

    Siz gerçekten anormal bir insansınız. Ve kim olduğunuzu çok merak ettim. Arkadaşım barometrede tam sağlıklı ölcüm yapıldığını kim görmüş. 0.2 0.5 bar nasıl görüceksin. 7 bar harcarken zıplıyordu işte anlamanız sorunlu sanırım. Belirli bardan sonra zıplayıp 2 kez çarpıyor ve atışın bir kızmında ikikez çarpıyordu ve o zamanlarda 7 bar hava düşüyordu. Ama siz nasıl bir muhalif ve anlamak istememe duygusuna sahip seniz beni cileden çıkardınız. O değerler en fazla hesaplarda pratikte bir matematik yok arkadaşım yok! Belirli bardan sonra hatcama düşüyor. Bunca usta bişey bilmiyor çarp topla sonuç bu ya anlamak bukdar zormu bunlar tavan değerler harcama sabit değil basınca göre değişiyor. iki kez yazdım umarım anlarsınız..


    24 fps arızalı dediniz hiç girmediniz bile hemen kaçtınız. Bu tüfekler matematikle çalışmıyor mekanik çalışıyor. Tüfeğe gölgede dolum yapılıp güneşe çıkıldığında bile atış sayısı değişir diyen üstadlar varken sizin saçma sapan hesaplarınız artık yeterince sinir bozdu pazar günü çekim yapar atarız izlersiniz.

    PCP tüfeklerde iki tane yapısal sorun var. Bunlardan biri hava basıncı sabitleme, diğeri de hava miktarı sabitleme. İlki iyi bir regülatörle çözülüyor. İkinci sorun kronik halde devam ediyor. Ben de ikinci sorunla ilgiliyim. Bu konuya da, arkadaşların çalışmasına da bu nedenle ilgi duydum. Atışlar arasında 15-20 Fps fark demek silah için arıza demektir. Ama ikinci yapısal sorun nedeni ile bu durum kullanıcılar tarafından kabul edilmiş durumda. Eğer, hava miktarı sabitlenebilirse, atışlardaki bu fark ortadan kalkar. 2-3 Fps farklarla çalışır silahlar. Bu hallolmayınca PCP silah 10 metreye mahkum oluyor. 15 metrede bile istikrarı yok. Atış hassasiyeti kayboluyor.


    Çekiç-tetikleme sistemleri ile oynamanın bu soruna faydası olması lazım, konu böyle ilerler diye düşündüm ama başka yerlere gitti. Atış sayısı artmış düşmüş bunun bu konu bakımından gösterge kabul edilmesi doğru değil. Hava sabitliğine doğru bir adım atılmışsa, bu, atışlardaki Fps farkını 2-3 farka indirmeli ki silah 20 metre atışında 10 metre gibi hassasiyet kazansın. Şu anda 10 M üstünde atış hassasiyeti olmayan ve bu konuda yapısal sorunları olan silahlarla muhatabız. Elbetteki bunu aşmak için yapılan her çalışma sonucu ne olursa olsun kıymetlidir. Bu konudaki yazışmaların, kişisel tartışmalara dönmemesi için çaba rica ediyorum. Bu forumu okumaktan keyf alıyorum. Bunun sıkıntıyla, çekişmeyle yer değiştirmesini arzu etmem.


    Emeği geçenlere saygılar.

    Sizinle gerçekten bir konuda fikir almak çok zor çünkü bir şeyler çözülsün istemiyorsunuz. Herşeye muhalefet olmak artık yaşam tarzınız olmuş. 18,13 grain yazan kutulardan 19 grain pelletler çıkarken hangi 2 fps dalgamı geçiyorsunuz? Yok bence bu işten hiç anlamıyorsunuz bilen biri 2 fps olmalı diye yazmaz. 1 grain ağırlık farkları olan malzemeleri aynı hızda fırlatmak fizik kanununda imkansız. Bu işten anlamadığınızın ikinci kanıtıda grupman için beğenmez tavırlarınız. 50 kuruşta 5 atış toplayanlar göklere uçuyor. 9 atış 5kuruşta toplandı ve siz kemküm ediyornusunuz. İlk fırsatta daha iyi atışı sizden bekliyoruz.


    Mesafenin kanıtlaması seslerde zaten var. Atıcı faliyete başlamak için müsade istiyor.


    Sesten mesafe belli zaten ama bu videonun yenisini mutlaka çekilecek muhaliflerin bir ağız payına ihtiyacı var. Onada montaj derler hadi hayırlısı


    Bal yapmaz arı gibiler sizde yapında izleyelim bizde kendimize pay alalım.

    Sayın ara açmış olduğum diğer konuda yabancı bir forumda 90 atışlara ulaşanların olduğunu ve sitenin linkini veren arkadaş var. Teziniz çürüdü ben zaten sizin için video murlaka hazırlıycam hatta güvensizliğinizi gördüğüm için tüfeğide çekicem pratik ve hesaplar tutmuyor bunu anlamak istemiyorsunuz. Mustafa beyde üstte bahsetmiş. Baştan sona aynı harcama olmuyor basınc düşünce sarfiyat azalıyor. Ufak geliştirmelerle 65 atış yapan sürüyle tüfek var bu işte bir emek var. Size çok yakında videoyu hazıyrlayıp atacağım. Tüfeği elime alamıyorum vaktim olmuyor.

    O tarihte üye olmuşsunuz bir konuda bile görüşünüz yok. Forumda mesaj yok. Bir anda bir yerden çıkı verdiniz. Bu durum çok manidar ilk müsait olduğumda size video hazırlıycam umarım. Bükülmeyen eli inş öpersiniz. Birilerini taşlamada üzerine yok milletin ya niye yalan söyleyim veya yanlan söyleyim bu bana ne katar biz zaten ücretle bir geliştirme yapan bir grup değiliz 500cc hatsan bilmezken biz yaptık en stabil regülatörlerden birini yine biz yaptık. Emrah sayarı biraz araştır daha sonra yorum at. Diyelimki tüfek reklamı yapıyorum. Airarmsın bana ihtiyacımı var. Kalitesini stabiliteaini kanıtlamaya ihtiyacımı var. Ee kendim paralı iş yapmıyorum tüfeğin reklamını yaapmaya ihtiyacı yok. Peki neden yalan söyleyelim? Az mantık yorsanız bu çözümü bulurdunuz

    Emrah sayar tarafından modifiyeleri gerçekleştirilen s510 son grup denemelerinde defalarca sadece 5 kuruş yapmaktadır. 10 atıştan sadece birtanesi dışarı kaçmış kalan 9 atış 5 kuruşa sığmaktadır.
    Aynı tüfek çekiç zıplama önlemesi ile 72 atış (800-820 fps) yapmaktadır. Tüfeğimde emeği geçen konya atış grubumuza teşekkür ederim..Mesafe 52 metredir. Reg altaros


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Uzun zamandır kullandığım s510 ile 110 barda 33 atış anca yapıyordum. Atış başı 7 bar a yakın harcama yapıyordu. Şuan 1.80 bar civarına düştü hatalı atışlarla 820-800 fps ( 18 grain ile) 72 atış yapabiliyor. Ölçüm sonuçları videodadır. Regülatör altaros çok stabil olmayan bir malzeme


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın :)


    Hocam bıçaklar hakkında fazla bilgim olmadığından merak ettim, çelik kalitesinin artmasının ne gibi faydası oluyor ? Veya sadece kırılma yada körelme durumunumu ortadan kaldırıyor ?

    Çelik kalitesi kırılmada bir drenç sağlıyor körelmedede ciddi ekileri var. Kırılmasını denemedim tabiki ama körelmede çok başarılı tahtaya defalarca ağızından vurmama rağmen iz dahi yok. Çelikte noksanlık olursa ezilmeler oluyor. Birde çok keskin olmamalı bebim görüşüm ezilme yüzey incelmesi sebebiyle çok kolay oluyor.


    2.3 mm kalınlığı keskin kısmıda 64 mm

    Uzun zamandır aklımda olan çakı aldım. Buck 726 İşçiliği ciddi anlamda yüksek bir marka ülkemizde eşe* yüküyle para istedikleri doğrudur. Çeşitli sitelerde 30 $ civarında satılıyor. Çelik kalitesi gerçekten üst düzey. Fakat kaplaması için aynı şeyi söylemek zor uzun kullanım testiylede ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşırım.

    Bugun stoeger fabrikasini aradim yetkili kisi bana alma abi bu tufegi yedek parcamiz yok dedi...
    Bu nasil is ben anlamadim. Fabrika sahibi alma diyor :)
    Stoeger devri kapanmistir.

    YOK ARTIK FABRİKA ÇALIŞANI DEĞİLDE SIRADAN BİRİ OLMASIN. KİM MALINA BUNU ALMA DERKİ. BEN 2009 DA ALMIŞTIM ÇOK GÜZLÜ GÜZEL İŞCİLİKLİ BİR TÜFEK NAMLUSU FELAN GAYET GÜZELDİ VE O DÖNEMDE EN GÜÇLÜLERDEN BİRİYDİ. BİR TANIDIĞIMA SATMIŞTIM DAHA SONRA HİÇ HABERDE YOK DURUMU HAKKINDA

    namlu ve tüp bilgilerini görünce direk mega sandım :) çekiç ve yayı da değişmesi gerekiyor sanırım tam anlamıyla mega olması için grupman videosunu da izledim şimdi sonuçlar güzel regülatör geldi mi daha da güzel olucaktır şoklu namlu gelince de tek delik yapar herhalde artık :D :D bu arada regi fiyatlandırması malzeme kalitesi stabilitesi nasıl olucak çok merak ediyorum ;grin;

    Kralin sahibi bu islerin gelismesinde onemli rol saglayan Nevzat abi gani gonullu biri regulatore cok para isteyeceklerini sanmiyorum. Tam bir konya ustasi diger ortagi Mehmet abide ayni sekilde kocaman fabrikada kendileride isleri takip eden cok samimi insanlar.

    Hatsan pcp pompam artık hava basmıyor diye hatsan servisi aradım. Sağ olsun ilgilendiler. Ama kargo parasını hem gidişte hem dönüşte ben ödeyecekmişim. Garantili ürün arıza yapıyorsa benim suçum ne. Bu mu ilgilenme.

    Bence bunu su sekilde dusunmeliyiz ben apple telefon kullaniyorum. Ariza yapinca gelip ayagimdan almiyor sonucta kendim gidiyorum. Ve giderken masraf ediyorum. Bunlar inanin kucuk detaylar yapsinlarda ufaklara bakmayalim.