kobra adlı kullanıcının mesajları

    Bencede yapma, tüfeğinin şu andaki hızı 305 m/sn olduğuna göre 4,5 mm çaplı bir silah. Bu silahı 350-360 m/sn şeklinde modifiye edersen aşırı hızdan dolayı isabeti bozulacaktır. Daha ağır peletler kullanmak zorunda kalabilirsin. Düşünsene attığın pelet ses hızından daha fazla bir süratle gitmek zorunda kalacak. 4,5 mm için randımanlı bir güç değil bence.

    Hayırlı olsun. Ateşli silahlarla ateş etmenin zevkini ancak yapan bilir. Benimde Huğlu süperpoze bir tüfeğim var. Hedef olarak inşaat tuğlasını koyuyorum ve tek kurşunu çakıyorum...bir dağılıyor...o tahribatı ve gücü herkez görmeli. Tekrar hayırlı olsun.

    100-150 liralık tüfeği olan adama, ki o parayı bile zor biriktirip ne planlar yapmıştır; (İyi bilirim) 30 liraya pellet al, almışkende 3-5 kutu al da isabet gör demek "Ekmek yoksa pasta yesinler" demekten farksızdır. Kimse promagnum Fx Jsb den iyidir demiyor zaten. Ama mod 125 te promagnum ve prohunter seviyor bunu belirttik.


    +1

    Ben inanıyorum, gerekli açıda atılırsa 30-45 derece arası 2.800 mt. düşebilir. Yanlış hatırlamıyorsam ateşli silahlarda namlu çıkış hızı 2000-2500 fps.

    Sevgili, TheNightHawk ve eblemis, ne güzel kavga seyrediyordum, geldiniz araya girdiniz kardeşim yav ;box;x Şaka bir yana bu forum bir aile gibi bazen tatsızlıklar olabilir ama birbirimizle iletişimsizlik olmamalı. Bakın Yaprak Dökümünde neler oluyor ama herkez sonuçta bir biriyle konuşuyor. :D

    Aslında bende şikayetçiyim şu İngiliz ölçü biriminden. Flight Simulatörde az mı uçak düşürdüm şu feet-metre farkı yüzünden. ;kihhik, Ama dünya ile de entegre olmak zorundayız. Şu an bütün dünyada havalı tüfek sitelerine girin her yerde mesela ağırlık için grain ölçüsü var, kimse çıkıpda gram kullanmıyor. Bu iş ingiliz ölçü birimi olmakdan çıkmış, artık bir doktorin olmuş. Bunu şu saatden sonra kraliçe bile değiştiremez gibime geliyor. #hims

    olaya masonluk gibi tartışmalı kavramları katmak yanlış.ama bu yanlışlık pelet kelimesinin sadece bu hobiyle ilgilenen üst kesim tarafından bilindiği ve bu mühimmata her yerde saçma dendiği gerçeğini değiştirmiyor.bakın buna mermi denseydi önceden beri, ben peleti savunurdum.o zaman kavramı karşılamayan bir sözcük yerine başka bir sözcüğe şans tanınmalı derdim.ama saçma kelimesinin karşısında pelet'in yani aslında pellet'in savunulması yanlış.herkesin kabullendiği saçmaya ''kavramı karşılamıyor'' demek de yanlış.zaten bir kelimenin kavramı karşılamasındaki en önemli etken geniş kesimler tarafından bilinirliği ve kabul edilmişliğidir.forumda, foruma gelmeden önce bir bu mühimmata ne diyordunuz şeklinde bir anket yapılsa hangisi birinci çıkar?''saçma'' çıkar tabi.


    Sevgili eblemis benim mesajımı yakalıyamamış ama sevgili hogo87 anlamış olduğuna sevindim. Söylemek istediğim bu işi yapan camia arasında pelet kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyen yoktur. (Aynı masonlarda gönye-pergel gibi) Bu bize yeter sorun olmaz dersek tamam ama amaç bunu kitlelere yaymaksa saçma kelimesi daha anlaşılır olacaktır. İyiki masonlardan örnek verdim, Allah muhafaza Sion tarikatı gibi deseydim ne olurdu acaba. Ama hata bende tabii. ;atlı{#

    Biz en iyisi yeni bir isim bulalım, mesela bence "Merkusaç-ı çepefiş" diyelim. Merminin mer'i, kurşunun ku'su, saçmanın saç'ı, çekirdeğin çe'si, peletin pe'si ve fişeğin fi'si. #hims Hem böylelikle kimsenin kalbide kırılmamış, herkezin isteği olmuş ve türkçemize bir kelime kazandırmış oluruz. ;lol;

    Mermi, kurşun yada fişek demiyelimde ne dersek diyelim. Akasi halde havalı tüfek kullanmak için birde ruhsat çıkarmak zorunda kalırız. Ben saçma dedim çünkü bu işi hiç bilmeyenler bile saçma deyince neden bahsettiğimizi anlıyor. İş yerinde pelet deyince bu bir havalı tüfek saçmasıdır diye açıklama yapmak zorunda kalıyorum. İnanın bana bayanlar bile saçma deyince neden bahsettiğimizi anlıyor.

    Size katılıyorum, erken uyarı (bu özelliği Hava Kuvvetleri kazanmaya başladı) ve iyi bir hava savunma sisteminiz yoksa F-16 ve süper cobralarınızı uçuramazsınız. Yerde bulunan herşey hedef olur. Siz daha ziyade olaya terörle mücadele olarak bakıyorsunuz, ben biraz stratejik ihtiyaçlar açısından bakmıştım.

    Bence şu an ordumuza en acil lazım olan silah sistemi uzun menzilli hava savunma füzeleri. (Tabii buna bağlı olarak radar sistemide içinde olacak.) Günümüz savaşlarında ilk darbe, asıl vuruş ve imha, pasifize etme, devreden çıkartma, sindrime, psikolijik baskı vb...herşey havadan geliyor. İstanbul, Ankara ve İzmire bir hava savunma şemsiyesi kurardım (şimdi var diyen olursa bir laf söylerim ayıp olur, ona bakarsan benim dedeminde var)....sonra doğu ve güneydoğuya tabiri caizse bir hava savunma duvarı kurardım en acil olarak.