yamanaras adlı kullanıcının mesajları

    Selam,



    Mod 54 kullanıcısı olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. Mod 54 dürbüne en fazla işkence eden tüfeklerin başında geliyor. Onun için dürbünün darbelere dayanıklı bir dürbün olması şart. Bir de dampa ayak kullanmak kesinlikle gerekiyor. Bu ikisi birleşince 10 metrede nokta atışı, 30 metrede de 2 cm'lik grupmanlar yapabilmek mümkün. Çünkü mod 54 geri tepmenin büyükçe bir bölümünü hareketli mekanizma seyesinde absorbe ediyor. Ancak mekanizmanın hareketinin durduğu andaki çarpma kuvveti her ne kadar atıcı tarafından fazla hissedilmese de sağlam olmayan dürbünler tarafından hissediliyor.



    Şu an kullandığım BSA 8x32-40 ve sportmatch dampa ayak ile herhangi bir sorun yaşamıyorum ve atışlarımdan gayet memnunum. Yaylı tüfekler içinde geri tepme sorununun fazlaca yaşanmadığı bir model Mod 54. Tabiki PCP'nin konforuna benzemez ama, tüp taşıma, tüp doldurma derdi olmaması da MOD 54'ün konforu.



    MOD 54 'te dürbün ayarı için dürbünün arka tarafını biraz yükseltmek gerekiyor. Yoksa alt düşme sorunu ile karşılaşıyorsunuz. (Benim kullandığım dampada böyle oldu) Bir de eğer bipod takarsanız vidayı fazla sıkmayınız, yoksa geri tepme mekanızması çalışamıyor.



    Herkese keyifli kazasız isabetli atışlar dilerim.

    İyi dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.



    Mehmet70 arkadaşım mesafenin kısa olduğunu söylemiş, doğrudur. Ben sadece tüfekteki ilk atışlarımı paylaşma amacıyla foruma yazdım. İlk defa PCP kullanan biri olarak yaylıda hiçbir şekilde (20 metre de olsa) bulamadığım bir grupman ile karşılaşmak beni memnun etti tabiki. Uzun mesafe atışlarımı ve tecrübelerimi de forumda belirteceğim.



    Sevgiler saygılar.

    Herkese selam,


    Mustafa Serdar Bey sayesinde AA S410 Xtra sahibi oldum. Kendisine buradan ilgisi için teşekkür ederim.


    Dürbünüm Nikko AG 10-50x60 FT. Atış esnasında atış ayağı da kullandım.


    Atış mesafem 20 m rüzgarsız ortam, maksimum güç. (evin içi)


    Atış emniyeti için yaklaşık 2 cm kalınlığında masif tahta levha kullandım ama deler geçer diye arkasına da eski kitap besledim ne olur ne olmaz diye. Netekim ilk atışta anladımki tahta levha yetersiz, tüfeğin gücü çok fazla peynir gibi delip geçiyor tahtayı.


    Atışa yaklaşık 10 cm kalınlığında kitap ile devam ettim. Sonuç iyi kitabın ortasında kalıyor pellet.


    İlk 10 atışım sıfırlama atışı oldu, sonuçlar tatminkar sıfırlama tamam.


    Sonraki 10 atışımın resmini ekliyorum. 7 yaşımdan beri havalı tüfek kullanırım. Böyle bir grupman ne gördüm ne yaptım. Resimdeki sağ üst çapraza 1 cm sapan pellet de benim nişan alma hatam. Tetik düşürürken saptırdım pozisyonumu. Yoksa 10 atış da bulseye.


    Hedef kağıdı A4 boyutunda ve kırmızı nokta 1,5 cm çapında.


    Grupman fotosu da aşağıda. Herkese tavsiye ederim. En büyük AA 410 başka büyük yok :P
    [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100525/temp/v9evc6m6.jpg]