oarapoglu adlı kullanıcının mesajları

    Acaba bahsi geçen dürbün Deben-Hakko mu? Eğer öyleyse bildiğim kadarı ile çok kaliteli bir dürbün olması lazım. Heavy recoil dürbün ise dampaya pek gerek olmaz. Artikılda çaprazlaşma oluyorsa dürbün dönüyordur tahminim. Dürbün boğazını tutan yerlere çift taraflı bant tavsiye ederim. Ayrıca Torun çok fazla tepen bir tüfek değil güç bakımından.

    Dürbünümü "ecyad" arkadaşımızdan aldığım Webley&Scott Tomahawk'a taktım. Elimden düşmüyor. Ama benim Patriot öksüz kalmasın diye onunla da atış yapmayı ihmal etmiyorum. Evde pellet catcher'da yapmış olduğum grupman çalışması. Dürbün olmadığı için göz-gez-arpacık ile yaptım. Oldukça iyi grupman çıkardı. Kullanılan pellet Crosman Copperhead .22 cal pellet. Düz uçlu, match tipi oldukça hafif bir saçma yakın mesafe için.


    [Resim Engellendi: http://img21.imageshack.us/img21/4317/resim002crz.th.jpg]

    Hocam almış olduğunuz grupmanları forumda yayınlama imkanınız varsa ilgili bölümde bir konu başlığı altında yayınlayabilir misiniz? Forumda bu silahla ilgili çok fazla bilgi yok, almayı düşünen arkadaşlar için iyi olur kanaatindeyim. Kazasız ve isabetli atışlar dilerim.

    sonuçta silah gücünü bir yaydan aldığına göre bu yayın belli bir süre sonra yorulması ve perfromans düşüşü normal....Ama pcp tadı veriyorsa güzelmiş..ciddi ciddi düşünüyorumda...patriot kafamı bozdu, kurmada sıkıntı var.

    dampa kayma yapmıyor kesinlikle, malzemesi çok kaliteli, kızağı çok iyi tutuyor ve tabi darbe emici özelliği ile kayma sorunu ortadan kalkıyor, dürbün sıfırlaması da taş gibi duruyor.

    Sayın forumdaşlar, benim patriot artık tamamen su koyverdi. Neredeyse hiç kurulmuyor. Benim de tüfeği hatsana göndermem lazım. Daha önce gönderen arkadaşlar bana bir yol gösterebilir mi? Sanırım kurma kolu iyice yamuldu. Çok fazla abanmak gerekiyor tüfeği kurabilmek için, namlu zarar görecek bu gidişle. Bi de arkadaş kurarken elinden kaçırdı namluyu. Gözle kontrolde hafif yukarı kalkma var gibi. Gruplar hafif yukarı kaydı. ama sağ-sol ayarı iyi. Namludan memnunum. Değiştirmeye gerek var mı sizce? Bu şekilde kullanılabilir mi sıfırlama yaptıktan sonra?
    İsabetli ve kazasız atışlar diliyorum herkese....

    Diana Mod. 54 "Airking" için yaylılarda son nokta, PCP tadında yaylı tüfek gibi tanımlamalara sık rastlıyoruz. Mod. 48/52 tüfeklerin "retrograde" denilen bir sistem ile geri tepmesiz hale getirilmişi aslında mod. 54. Ancak nedir bu "retrograde" teknolojisi? Bu teknoloji ile ilgili herhangi bir şekil yada şema varsa, bilenler paylaşabilir mi? Bir de kullananlar varsa bu tüfeği, gerçekten bu çözüm işe yarıyor mu? Tepme ve titreşim gerçekten düşük mü PCP ile kıyaslanınca?
    Herkese saygılar ve isabetli atışlar dliyorum.

    Sayın forumdaşlar, elimdeki patriot kurulmamaya başladı. Buna nasıl bir çözüm getirebilirim, birçok kişinin elinde de var biliyorum bu tüfekten, hatsana göndersem tüfeği haşat ederler diye korkuyorum. Buna bir çözüm biliyorsanız lütfen paylaşın.

    Onur kardeşim, Patriot' un üzerine red dot takmışsın herhalde. Acaba kayma oluyor mu? Bir de dampa ayak sipariş ettim ama gene kayarsa diye korkuyorum, bi de stoper sipariş ettim, şu gamo stoperler var ya ondan. Stoper herhalde uyar Patriot' un dürbün kanalına değil mi? Eskiden bende Hunter 440 vardı, onun üzerinde vardı bu stoperden. Kurma sorunu bende de var ince ince, yeni başladı. Dediğiniz gibi bir hamlede kırınca tutuyor ama bazen tırnak yakalamıyor, elimizden kaçırıp bi sakatlık çıkaracaz yada en iyi ihtimalle namlu yamultacaz. Şu kurma kolları keşke satışa sunulsaydı iyi olurdu.

    Dostum bende de patriot, bu canavarın üstünde dürbün durmuyor, şu bahsettiğin banttan nerden bulabiliriz acaba? Ben dampa ayak sipariş ettim, opt,cswarehouse' dan bakalım, ama o da durmazsa kötü olur...

    Arkadaşım Hatsan Mod. 125 ile Webley&Scott Patriot' u (1. nesil) nasıl kıyaslıyorsun? Patriot ona göre çok üstün bir silah, bütün aksamları metalden, ucundaki muzzlebreak çelik, bu incelemelerin hepsi forumda mevcut. Eğer güzel bir Patriot çıkarsa şansına (Hatsan üretimi silahlarda şans faktörü önemli :) ) evladiyelik kullanırsın. Bir iki modifikasyon gerekiyor, kurma kolu ve yeşil kauçuk gresle bir güzel yağlama....

    Göz-gez-arpacıkla atış yapmak iyi güzelde, insan böyle güçlü ve etkili bir tüfekle uzak mesafeye atış yapmak istiyor ve bunu göz-gez-arpacık ile yapmak baya zor. Dün araziye çıktık atış için, dürbün beni deli etti, ama tüfeğin performansını gördüm biraz iyi oldum. Gamo TS-18 saçma ile yaklaşık 50m mesafeden cola şisesini toz ediyor. Eminim daha da uzaktan bu işi yapar. Kayalardan seken saçmalardan gelen sesler harikaydı. Sanki kovboy filmi çeviriyor gibi hissettim kendimi :) Ancak henüz sabah sabitlediğim dürbün yola çıkmış geliyordu geriye doğru :) Tabi ki sıfırlamada bozuldu. Haliyle en son dürbünü söküp yine atadan kalma göz-gez-arpacığa döndük. Şu aralar Hilal Av' da yekpare ayakta, dampa yekpare ayakta yok. Gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Direk dampa alacağım kafam attı. X( Zaten dampa olmazsa dürbün sağ kalmaz herhalde, çünkü ileri-geri salınım acayip bu tüfekte. Kendin atarken anlamıyorsun ama, biri atış yaparken yandan bakınca görülüyor, HILTI gibi mübarek. Ayrıca atışlardan sonra vidaları da kontrol etmekte fayda var, kundağı bağlayan 4 vidada da gevşeme oluyor. Hem güç, hem stabillik için ya Mod. 54 Airking yada PCP almak gerekiyor herhalde, başka da çözüm yok gibi. Yada elimizdeki ile çocuk gibi uğraşacağız. :) Bide kol ağrısı yapıyor, epey saçma attım, sağ kolum ağrıyor tüfeği kurmaktan :)

    Sanırım gez ayar vidasının yuvası aşırı titreşimden yalama olmuş. Yakın mesafede sıfırlayabilmek için gezi epeyce yukarı kaldırmak gerekiyor, dolayısıyla gevşek durumdaki vida titreşimle beraber yatağını bozuyor. Tekrar edebilir bu arıza ilerde, kalıcı bir çözüm için fikri olan var mı?

    Webley&Scott Patriot üzerine bir dürbün sabitleyip, verimli şekilde kullanan varmı? Kullananlar nasıl bir konfigürasyon kullandıklarını belirtebilirler mi? Ben şahsen Hilal Av' dan aldığım 3-9x32 Tasco dürbün ile gelen hediye 2 parça ayakla hiçbir türlü sabitleyemedim. Sürekli geriye doğru kayma oluyor. Acaba Gamo Stoper bunu durdurur nu? Tek parça ayak yada tek parça dampa ayak bu sorunu hallediyor mu? Herkese kazasız ve isabetli atışlar dilerim...