EFO adlı kullanıcının mesajları

    1. Nesil Webley Patriot un mükemmel tetik tertibatını bozmadan önce Hatsan mühendisleri sanırım bir kopyasını çıkartmış olacak ki Quatro adı altında bir tetik tertibatını üretip silahlarında kullanmışlar : ). 1. Nesil Patriot un tetik tertibatı üstüne başka bir tetik tanımam şahsen ...


    Bende I.nesil webley patriot var ama dediğiniz tetik hassasiyetinden bir şey anlamadım ben.
    Eğer hassasiyet o tetiği çevreleyen demirin önündeki vidadan ayarlanabiliyorsa, ben onu gevşetince birşey anlamaıyorum, hatta atışlarım sırasında sarsıntıdan devamlı düşüyor o vida. Ben mi yanlış yapıyorum bir şeyleri?

    timi uzun süreçli olmalı karadenizli gibi en verimli çağda çocukluktan başlamalı,yanlış bilmiyorsam osmanlıda asker eğitimi çocuklukta başlardı.(.Bir kaç sene evvel mke poligonunda karadenizli bir vatandaşın yeni aldığı sig sauer silahını tecrübe edişine şahit oldum,bir şarjör mermiyi seri atışla 8 cm alana topladı...)


    Benim annemde babamda Trabzonlu ama silahları hiç sevmiyorlar, şans işte :(

    Arkadaşlar, avcılık bir anlamda savaşa hazırlıktır, yugoslavyanın başına gelenleri hatırlayın, yakın tarihten bahsediyorum, bir Türk erkeği hatta kadını eli silah tutmalı ve attığını vurmalı, silaha yabancı olmamalı, peygamberimizin hadisi şerifini hatırlayalım, atıcılığı öneriyor ve evlatlarınıza atıcılığı öğretin tavsiyesinde bulunuyor, tabiki keyif içinde patır patır canlıları vurmak hoş olmasa gerek.


    Kesinlikle katılıyorum sözlerinize, aslında olabildiğince çok kişiye atıcılığı öğretmeli, nişan almanın tekniklerini başkalarına vermeliyiz. Örneğin ben babama, kardeşime, amcamlara, amca çocuklarına benim havalı tabanca ve tüfekle attırıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun bi savaş çıkarsa, hiç nişan almayı bilmeyen biri ile onların arasında çok çok büyük fark olur.
    Hatta Aralık döneminde amcamın oğlu Adanaya askere gitti, gitmeden önce benim tüfekle atıyorduk, benim kadar olmasada göz gez arpacık ile 20 metrede 3-4 atışta bir soda şişesini vuruyordu (ben her atışta vuruyordum neredeyse, övünmek için söylemiyorum kıyaslama açısından) kardeşim falan hiç vuramıyordu, amca oğluna dedim, sen askere gidince görürsün bak iyi atıcı olacaksın, gerçektende askerde g3 ile 200 metreden boy hedefini (400 müydü yoksa ?) 5 te 4 yaparak vurmuş :) Yarın öbür gün bir savaşta iyi atıcıların yaratacağı üstünlük yadsınamaz.

    Tüfek geldi mi :) Sana söylemeyi unuttum buradan ya ikinci el, yada yatagundan birinci el dampa al kesinlikle. O ayaklarla dürbünün durması zor oluyor. Gerçi ben pek kullanmadım ayakları.
    Pellet olarak fx çok iyi sonuçlar vermişti bende, o pahalı gelirse gamo promagnum hem tahribat hemde isabetlilikte fiyat performans olarak en iyi pelletti, elimde kalmadığı için onu gönderemedim. Grain olarak ise (ağırlık) 16 grain en iyisi sanırım, fx ve gamo promagnum 16 graindi.

    Teşekkür ederim.
    Bu arada dragunow dürbününden memnun musun? Bende de optima 3x12-44 dürbün var, sence değiştirip senin dürbünü kullanayım mı? Arada 12x büytme farkı var ama benimkininde artıkılı hoşuma gidiyor nokta nokta artıkıl var, diyelim 50 metrede bir alttaki noktaya çekiyorum hedefi ama bunun artıkılı öyle değil yana doğru genişce alttakiler.

    Promagnum pürüzsüz yapıda bir pellet, magnumun 4.5 luğu var tabancam için ama dediğiniz gibi kenarları şekilli falan. Pro magnum dümdüz, temiz, kel kafalı :)
    Dianayı kullanmıştım ben mod125 te ama fiyatına rağmen isabetliliği mod125 te pek iyi olmadığı için soğudum. Belkide ben kötü kullandım bilemiyorum. Bu arada gamo pelletlerin çakmaları dolaşıyormuş piyasada, yatagundan almanızı tavsiye ederim. Aldığım hiç bir pellette ne çapak ne yamukluk vardı. Buradaki çoğu kişi pelletlerinin çapaklı olmasından yakınıyor ama benim herahlde 7-8 çeşit pellet aldım oradan ve hiç birinde ne yamukluk ne çapak vardı.