EFO adlı kullanıcının mesajları

    Alıntı

    belki bilmiyorsunuzdur forumda kendisini de çok sevdiğim bir abimiz var. cmblc cem abi. kendisi milli okçudur.ve çok vahim bir kaza geçirmiştir. ok kafasının bir tarafından girmiş ve diğer taraftan çıkmıştır.ve çok şükür hayattadır. işte bu sebebtendirki amerikada silahla yapılan ceza evi infazlarında kafaya değil değil kalbe nişan atılarak infaz yapılır.

    Bu bahsettiğiniz olay geçen sene mi ondan önceki sene mi haberlere çıkan olay mı? Arkadaşı yanlışlıkla bir şeyler yapmıştıda bir şeyler olmuştu?
    Geçmiş olsun gerçekten çok büyük bir kaza. Ve sağ kurtulmak ise çok büyük bir mucize.

    Merak ettiğim bir şey var, bu hatsan mod 125 gibi tüfeklerle falan kafa üstünde bir yerlerden insan vurulsa kafatasını delip öldürebilir mi? Yumuşak yerlerden değil sert yerlerden bahsediyorum. Aynı şekilde kalpten vurulursa yine insanı öldürür herahlde?

    Cevap verebilecek olan yok mu :)

    Yalnız domuz avı görsellerine baktımda, bu domuzlar sizin avladığınız domuzlarla bir mi :S Bunlara değil mermi, top atsan bana mısın demez ya. Hayvanat bahçelerinde gördümüz domuzlar galiba domuzcuk. Bizim ülkemizde de bu boyutlarda domuzlardan mı var?

    Merak ettiğim bir şey var, bu hatsan mod 125 gibi tüfeklerle falan kafa üstünde bir yerlerden vursak kafatasını delip öldürebilir mi? Yumuşak yerlerden değil sert yerlerden bahsediyorum. Aynı şekilde kalpten vurulursa yine insanı öldürür herahlde?

    Gamo kalitelidir, sorun olmaz. Gamo pro hunterı henüz test etmedim ama gamo pro magnum ile 20 metreden 1 lira büyüklüğünde grupman yapabiliyorum mod125 ile, ilerleyen günlerde elimdeki 7 farklı pelletin testi bitsin hepsini koyucam buraya :) Fiyat performans olarak çok iyi bir pellet. Elimdeki pelletler içinde en uygunu bu gibi. Üstelik diğeleri 30 lira iken bunun 250 liliği 7 lira :) Hem ağırlığı ortalama olarak iyi hemde uzağa gidişi, hem tahribatı en yüksek olan pellet bu elimdeki. Hele bi tüm pelletlerin testi bitsin bakalım ne çıkıcak ortaya. Ama bir şeyi yazmadan edemicem, 9.9 grains ağırlıktaki gamo raptor altın kaplama pelletler aşırı dağınık grupman yapıyor haberiniz olsun.

    Bugün gamo pro magnum 5.5 mm pelletlerim ve hatsan mod 125 th od tüfek, optima 3-9x32 dürbün 9x ayarda 20.3 metreden 5 pellet ile 1 lira büyüklüğünde grupman yaptım. Şu ana kadarki en iyi grupmanım. H&N diabolo ile ise hayal kırıklığına uğruyorum. Biri 200 lüğü 24 lira olan pellet, ötekisi 250 tanesi 8 lira olan pellet. Garip bir iş bu atıcılık :)

    Tablo için teşekkürler, bana verdiklerinde bu tarz detaylı bir şey yoktu. Şimdi bu tabloya göre 25 yard da (22.86 metre) de, 1 click 0.884 inc (2,24 cm) kaydırma mı yapıyor?


    Ben birde şöyle bir sonuç çıkardım 1 klik 1/4 inc 100 yardda demek istiyor sanırım. O zaman 100 yarda 91.44 metre demek.
    91.44 metrede 1 klik çeyrek inc demektir. O zaman 0.25 inc 6.35 mm demek.


    Hedefi 20 metreye koyarsak, 4 te i desek. 6,35 mm ninde 4 e bölümü 1.58 mm demektir.


    Bu mantıkla 20 metre sıfırlamada 1 klik demek 1.58 mm oynama demek. Bilmiyorum doğru muyum :)

    Forumda aramama rağmen bulamadım. Bu dürbün sıfırlama mekanizmasının üstünde yazan 1 click o 1/4" 100yd ne demektir acaba?
    Mesela ben 20 metrede dürbünü sıfırlarken bir click yaptığımda ne kadarlık bir nokta değişimi oluyor acaba?

    Türkçe okuma-yazma (özellikle yazma) kurslarına gitmeni ve düzgün Türkçe kullanmadan yazmamanı öneririm...

    Biraz ağır olmuş ama güzel yazmışsınız tebrik ederim :)


    Konu çok eski bir konu ama madem yazdık bende bir şeyler yazayım.
    Bende mod 125 kullanıcısıyım, th od modelini kullanıyorum. Bir sorunum yok henüz. 700 den fazla pellet atmışımdır. 17 metreden tükenmez kalem vuruyorum dürbünle, acemilik dönemimde işimi görüyor. İnşallah sizinde probleminiz hallolmuştur.

    Şimdi uzun menzilli silahlar ile atış yapılıyor, merminin uçuş süresi 6-7 sn. Ben aynı mermiyi yere atsam 6sn'de mi yere düşecek? Pek aklıma yatmadı açıkcası. Şunu duymuştum; bir kağıt ile bir taşı yere at ikisi de aynı anda yere düşer (sürtünme kuvvetleri hesaba katılmadan) . Söylemek istediğiniz böyle birşey olmasın? Diğer türlüsü pek olası görülmüyor maalesef =)

    E peki bunu nasıl açıklayacaksınız?

    Baktımda, onun gibi bir şey yaptırmam zor, belki uç kısmındaki çatal kısmını kundak genişlik ve yüksekliğini ölçüp ona göre içten kesersem, kundak tam oraya oturur sorun kalmaz. Ben namluyu koyuyordum oraya, namlunun üstünede sol elimle bastırıyordum tepme olursa yukarı gitmesin diye :D

    Çalışma ortamımdan bir resim :)


    [Resim Engellendi: http://img714.imageshack.us/img714/9448/calisma.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Buda sıfırlama kağıdım


    [Resim Engellendi: http://img132.imageshack.us/img132/1505/14082010064.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Çalışma yaptığım bidondaki tahribat ;şrofls;.


    [Resim Engellendi: http://img267.imageshack.us/img267/7228/14082010065.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Diana high power ve gamo raptor ile yaptığım hayal kırıklığına sebep olan "grupman" ım.


    [Resim Engellendi: http://img225.imageshack.us/img225/7373/ilkgrup.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    Buda air arms diabolo ile yaptığım idare edebilecek "grupmanım"


    [Resim Engellendi: http://img12.imageshack.us/img12/9884/14082010067.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us



    Siz ustalardan öneri ve görüşlerinizi bekliyorum :)