hogo87 adlı kullanıcının mesajları

    Haddimin sınırını kimseden öğrenecek değilim.


    Kişisel tartışmaya çevirmeyelim konuyu.


    Forumda anti-hatsancılık varmış, neden böyleymiş, neden fx ve airarms fan grubu varmış da x grubu yokmuş tartışmaları artık bıkkınlık verdi. Sadece bana değil herkese. Forumda ''ooo... yine hatsan tartışması çıkmış,biraz stres atalım'' diye düşünen olduğunu sanmıyorum. Haa... hala bu tartışmalardan bıkmayan vardır onlar da girer arama kısmına ilgili konuları okur ve geçmişi yadeder.Hatta tartışmalar arasında yararlı bilgiler de bulur kendini geliştirir. Ona da kimsenin diyeceği olmaz.


    Bu tür tartışmaların artık yaşanmaması dileğimizdir.


    Herkese keyifli forumlar.


    Not:brus77 arkadaşım üzülmeni gerektiren bir durum yok. Üzülmende etkim olduysa özür dilerim kendi adıma.

    Bir söz vardır: ''sen herkesi kör alemi sersem mi sanirsin''


    Diyeceğim budur.


    Forumda gereksiz tartışma çıkarmaya yönelik, forum kirliliğine yol açacak, eskiden konuşulmuş ve artık bayatlamış diyaloglara da monologlara da kolokyumlara da forum kuralları gereği izin verilmeyecektir.

    Sevgili wrc bu konular daha önce forumda yeteri kadar konuşuldu. Farkettiğim kadarıyla da arama butonunu layıkıyla kullanabilen birisiniz. Bu konularda kim ne demiş, hangi fikirler savunulmuş öğrenmek isterseniz arşivde küçük bir yolculuk yapabilirsiniz,onları okuyabilirsiniz. Aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmak forum kirliliğinden başka bir şeye yaramıyor.


    Teneke delmek konusunu 3 sene önce günceldi. Artık bu hobi adına daha önemli paylaşımlar yapılıyor. Forumun amaçları içinde eski konuları okuyup bilgilenmek de var fakat güncelliğini yitirmiş kimseye bir faydası olmayan tartışmalar sadece keyfimizi bozar.

    barut hakki yanmayi sonlandirdiginda mermi max hizina ulasir ve bundan sonra itme gucu ortadan kalkar.


    itme gücü ortadan kalkar mı yoksa azalmaya mı başlar?

    ''big_wolf'' Mehmet arkadaşımızın benim isteğim üzerine özel mesaj olarak gönderdiği künefe tarifini ekliyorum. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.



    Kural 1: kullanacağınız kadayıf kısa kısa kesilmiş ve taze olacak
    Kural 2: kullanacağınız peynir tuzsuz ve ekşimemiş(taze) olacak
    Kural 3: kullanacağınız tepsinin tabanı bombeli olmayacak(dümdüzolsun) ve iki tane tepsi kullan(çevirmek için)


    Malzemeler:


    1 kg taze kıyılmış kadayıf
    bir paket yağ kadar tereyağ.....tereyağ lezzeti artırır.istersen margarin de kullanabilirsin
    5 su bardağı toz şeker
    1 kg peynir(tuzsuz ve taze)
    ekstradan:antep fıstığı da kadayıfın arasına iyi olur.Ben öyle yapıyorum hanım antepli olunca...:)


    Yapılışı:


    Aldığın margarin büyüklüğündeki yağı ya da margarini 3 parçaya böl.1 parçasını tepsiyi yağlamak için kullanacaksın.Kalan iki parçayı yanmaz tavada hafif ateşte erit.(kızarmasın).Sonra erimiş yağı aldığın kadayıfın üstüne dök ve iyice kadayıfa yedir.Dikkat et kadayıfın içinde topaklaşma olmasın.Yağı yedirdiğin kadayıfı tam ortadan ikiye ayır.


    Şimdi kalan 1 parça yağ ile iki tepsinin dibini yağla.(eritmeden).Ayrıca tepsinin kenarlarını da yağla.Yağladığın tepsilerden birini al ve ikiye böldüğün kadayıfın birini parça parça ve zeminde boşluk bırakmadan tepsiye bas.(kadayıfı tamamen tepsiye pat diye boşaltma.)Kadayıfı tutam tutam tepsiye bırakacaksın ve bu işlem bir parça kadayıf bitene kadar yapacaksın.1 parça kadayıf zemini bitene kadar kaplayınca üstüne bastıracaksın.Bastıracaksın ki kadayıf parçaları birbirinn içine geçsin ve sıkışsın.Bu işlemi iki avuş ayalarını birleştirerek yap.Sadece ellerinin gücünü uygula.Tüm gücünü verme.Eğer verirsen tepsi içi eşit kalınlık ortadan kalkar.


    kadayıfı zemine döşeme işi bitmiştir ve peyniri döşemeye geçelim.Peyniri serçe parmağının ucu büyüklüğünde doğrayacaksın.Tepsinin kenarında 1 parmak boşluk olacak şekilde peyniri zemine döşeyeceksin.Bu işlem ısınıp eriyen peynirin tepsi kenarına taşmaması ve yapışmaması için çok önemlidir.Bu iş de bittikten sonra kalan yarım kadayıfı da atnı ilk işlemdeki gibi peynirin üstüne döşeyeceksin.Döşeme işlemi tamamlanmadan kenara bir iki tutam kadayıf ayır.ayırdıktan sonra tekrar kadayıfı avuç içlerinle fazla basmadan sıkıştır.Tepsinin kenarlarına taşmış olan kadayıfları da düzelt.En son kadayıfın arasından sana beyaz beyaz sırıtan peynirleri görebilirsin.İşte bu yüzden ayırdığın kadayıf tutamından parça parça bu beyazlıklara kapama işlemi yapabilirsin.Son olarak kontrol et ve dümdüz bir kadayıf görüntüsü oluştur.


    Pişirme işlemine geçebilirsin.Tavsiyem özel hazırlanmış tüp başlıklarını kullanma.Bende var ben kullanıyordum ama artık kullanmıyorum.Çünkü kadayıfın ortasını yakıyor.Ben evdeki ocağın üstünde pişiriyorum.(4'lü ocak)Bunun için iki tane ocak gözünü yak ve kısık ateşle pişir.Eline iki adet bez al ve her 5 saniyede tepsiyi ufak ufak çevir.10 dakika sonra tepsi altındaki cısırtıları işitebilirsin.(önemli nokta : eline bir tane geniş ağızlı bir bıçak al ve pişmekte olan kadayıfı kenarlarından bıçakla kaldırarak kızarmaları kontrol et.)Bir süre sonra 15-20 dakika arası bir zamandan sonra tepsiyi omlet kurtarır gibi salla ve kadayıf serbest kalsın.Yani tepsinin içinde bir bütün halinde sallansın.Çünkü ters-düz etmek için kadayıfın serbest kalması lazım.Orta kısmını da arada bir ateşe tut fakat kenarlar kadar tutma ki yanmasın ortası.Her kenardan bıçak ile kontrol sonrası kenarları düzelt.Ayrıca pişme esnasında kadayıfın dış kenarlarını da tepsiden kurtarmalısın.Bu işlemi kadayıfı omlet gibi tepsinin içinde sallamadan önce yap.Aksi taktirde kadayıf tabanı da kurtulmaz.En son kenara bak ve açık kahverengi olunca tepsiyi ateşten al.


    Daha önce yağlamış olduğun ikinci tepsinin üzerine ters çevireceksin.Buişlemi bir aracı (sini) kullanarak yapabilirsin.Çevirme işlemini yaptıktan sonra tekrar ocağa dönebilirsin.Aynı şekilde pişirme işlemine devam et.Fakat bu seferki pişirme daha kısa sürecek bilgin olsun.Çünkü pişen kısımlar pişmeyen kısımlardan daha fazladır.Yani kadayıf çiğ olan yüzeye kadar hemen hemen pişmiştir.Sana kalan diğer tarafı kısa sürede kızartmak.İşlem tamamdır.


    Sen kadayıfı hazırlarken şerbet ocakta çoktan pişmiş ve ılımış olmalıdır.Zira kadayıf sıcak-şerbet ılık olmalıdır.Kadayıfı ocaktan indirir indirmez şerbeti besmele ile kadayıfın üstüne gezdir.


    Not:beş bardak şekeri beş bardak suya koyacaksın.Şerbet ne koyu ne de duru olsun.


    Son olarak tepsideki kadayıfı şerbeti içinde döktükten sonra böleceksin.Pizza kesimi gibi yaparsan bence daha güzel olur.Şerbet bulaşmamış noktalara bulaştır ve bekletmeden sıcağı sıcağına servis et.


    Afiyet olsun....