burdan inceleye bilirsin
Webley Patriot 1. nesil, detaylı bakım işlemi "Nucleex"
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-

rüyada bilem pcp tüfek kullanmak nasip olmadı
gözetleyici rolünü üstlenmişim
ambrosia arkadaşım bir dahaki seferde şişe gözetleme görevi sende 
-
mod125 5.5mm ini bilmem ama optima550 ile patriotun gücü bana göre aynı.her 2 tüfek ilede de 150 metre ye atış yaptım hedef nokta yine bahseddiğim tel örgülü çit.aynı derecede namluyu havaya kaldıra rak atış yaptım.böyle olunca bana göre aynı gibi geliyor güçleri
-
yaylı pistonlu tüfekler içersinde sitede en güçlü tüfek patriot denildi,150 metre net fazlası var eksiği yok.hedef nokta 150 metre ilerideki tel örgü çekilmiş çit,amacım o çitin her hangi gibi bir yerine saçmayı değdirmek,metal olduğundan saçma değerse çıkan sesi duyayım diye,4cü atışımda tel örgünün arasına dikilmiş 5 çeyrek boruyu vurdum,vurdum ama nasıl vurdum yaklaşık 1 metre hedef noktanın üstüne nişan alarak vurdum,haa saçma borunun neresine değdi gidip bakmadım baksamda belkide göremiyeceğimden gitme zahmetine katlanmadım.not 4 cü atışımda vurduğumum dan bahsedim ilk önceki atışlarımda saçmanın nereye düştüğünü görüyordum dürbün den ona göre namlunun ucunu havaya kaldırıp atış yaptım
-
340 metre yaylı tüfek ile 30 derece havaya kaldırmış camı indirmiş

o saçma gitse gitse en fazla 150 metre veya biraz üstü mesafeye kadar gider
-
Yani sonuç olarak PCP'in yoksa hayalperestsin arkadaşım. Nasıl çalıştığı hiç önemli değil. Benim hayalimdeki PCP 350 metrede kola kutusu fabrikasını, 450 metrede hacışakirin patronunu ve halkla ilişkiler müdürünü, 525 metrede sarıkız soda kamyonunun şöförünü ve son olarakta buluşma yerine 1250 metre kala hareketli motorsikletimden destekli attığım ilker abinin sincabını delip geçiyor. Tüfeğimin markası A.Y.S.İ. 5,5mm yani At Yalanı Seveyim İnananı.

350 metre deyince bende rüyamda yaşadığım bir olayı anlatıyım bundan 5 gün önce,
yeni bir pcp tüfek çıkmış amborasa nickli arkadaşım ve ben tüfeği deniyeceğiz hedef 350 metre bira şişesi,yanlız ben amborasa nickli arkadaşın yüzünü hiç görmüyorum onun elinde yeni çıkan pcp tüfek var hedef noktaya nişan alıyor,bende hemen arkasında dürbün ile şişeye bakıyorum
arkadaşımız tetiğe basması ile kulağımın dibinde bir patlama sesi böylee güümm diye
yatakdan bir sıçramışım ne oluyor diye
hanım sordu was ist passiert sachatz diye
ne oldu diye sordu,dedim yeni bir tüfek çıkmışda 350 metrede bira şişesini kırıyormuş arkadaş ile onu deniyorduk dedim 

-
buna benzer bende tane bot şişrmek için şarzlı pompa var bende merak ediyorum.ayrıca abime bir önceki yıl araba lastiğini şişrmek için şarz edile bilen ufak kompuresör almış idik 150 ytl ye,akü jarz etme ve üzerine seyyar lamba ekleme düzeneği var.yukarıda abimin bahsediği 25 ytl mini kompuresörden misli daha kuvvetli aynısından mevcut ordan biliyorum.pcp kullanan arkadaşlar acaba bu tür mini kompuroser ler ile dolum yapıp test yaptımı acaba?
yada en yukarıda bahseddiğim kola bira makinalarına takılan büyük basıncı çok daha kuvvetli tüpler iş görür mü? bunu kendi açımdan öğrenmek istiyorum çünkü her zaman elimin altında olabilecek bir kaynak masrafsız
vereceğiniz cevaplar hem beni hem diana abimizin merakını gidermeye yetecektir teşekkürler kadir -
erdem abi hayırlı uğurlu olsun yeni dürbünün
bu dürbünü kaç paraya aldın abi,ve nerden aldınız,son sorum abi posta yolu ile mi geldi size bu dürbün,bir zorluk çıkardılarmı? teşekkür ler
-
hocam şimdilik bir adet alacağım parayı bam a saklıyorum

-
bu gün aklıma geldi o bahseddiğim sihay plastik boru parçası boğum boğum,şöyle deyim farzet o parça 3cm, ilk 1cm den sonrası 1 kademe büyüyor önden geriye doğru sonra yine 1cm lik bir boşluk var yine bir kademe büyüyor.dondurma külahı gibi aşağıdan yukarıya genişliyerek gidiyor.sen bu parçaya benzer bir parça alsan daha yerinde bir karar olur.yine banyo yada döşüyelim abi dükkanından
20 lik den 25 liğe rediksiyon var plastik bu iş için uygun olur diye düşünüyorum.sen işini garantiye al gel git yapma yay tutucusunu yanında götür bu bahseddiğim 20 lik den 25 liğe rediksiyona tak dene.benim düşüncem büyük oranda cuk diye oturacak rediksiyon 
-
bundaki hava kompuroser in bastığı havadan biraz farklı idi. bu hava tüpü ile izmirde bir barda tanışdım,bar sahibi tanıdığım bir arkadaş idi bir süre bir süre misafir olmuş idim.barda işler yoğun olduğu vakit bira makinasının başına geçip bira dolduruyordum
arada bir ya bira fıçısı boşalırdı yada hava dolu tüp biterdi hemen şipşak monte ederdim.montaj esnasında bazen hava kaçırırdı maşonlar yiv setine iyi oturmadığı vakit,kaçan hava buz gibi soğuk ve çok şiddetli oluyordu.saatli göstergesi vardı ama hiç hatırlıyamıyorum ne kadar basınçlı olduğunu
-
banyo yada döşüyelim abi borusundan
20 lik su tesisatı borusundan olcak
-
Arkadaşlar bende dürbün kayıyordu. 4 adet demir boru kelepçesini ( en büyük boy ) siyah bantla sardıktan sonra dürbünü kelepçeledim. Kesinlikle yerinden oynamıyor.[Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1566/foto10V4M4O.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1567/foto03LVZZT.jpg]
ben bunu bir yerlerden tanıyorum
ama arkadaşım bu yötem ile sadece dürbün ayağının kaymasını önlüyebilirsin,dürbünün ömrünü çürütürsün böyle,bak ben buna benzer bir şey yapmış idim seninkinden daha farklı bilenler görenler var,maksat hem ayak kaymasın hemde dürbünün ömrü uzun olsun diye yapmış idim.denemelirim sonucunda başarılı denecek kadar sonuç elde ettim.tek sorunum alyan vidalarının daha önceden aşınmış olması idi iyi sıkamıyordum vidaları anlıyacan.estetik açıdan görünümü iyi olmadığından söktüm öyle yatıyor ama işlevini yapıyor o ayrı bir konu.bakmak istersen dürbünler kısmında (buda benim 2ci yeni icadım) diye bir başlık var ordan incele,ama yakın bir zaman içersinde mustafa abi dampa ayak satışlarına başlıyacak fiyatıda gayet uygun hiç uğraşma hem dürbünü kurtarmış olursun böylelik ile
-
hayırlı olsun serkan
yokki çevremde pcp tüfek kullanan bu pcp hastalığını banada bulaştırsın orasını burasını yakın çıplak gözle incelesem nerdeee
şehrimizdeki tüfekçiler 300 liralık havalı tüfek getirmeye korkuyorlar sata bilirmiyim diye en yakın güney av var bana 80 kilo metre,sezon açıldı malum bir yerede kımıldayamıyorumda elamanın yabancı dili yetersiz geliyor satışda
vallah bamları bekliyeceğiz gari ustaların tavsiyesi bana yol gösterecek bam lar türkiye ye geldiğinde.
birde bu pcp tüfeklere normal hava bassak çalışmazmı abiler?normal hava derken hani şu barlarda restourantlarda fıçı biralarına takılan hava dolu tüp var tahmini 1 metre boyunda.ekonomik açıdan soruyorum kendim tekel bayisi yim de uygun fiyata tedarik ederim belkide beleş efes firmasına az çok hatırım geçer sahibi ile merabamız çokdur saygılar

-
kardeş bahseddiğim 3 4cm lik plastik parçası boru gibi yay tutucusuna onu geçiriyorsun ondan sonra yayı takıyorsun oraya,bu tüfeğin orjinalinde olması gerek,bahseddiğin tınlama ve titreşimi bu plastik boru parçası önlüyör,
başıma geleni anlatıyım.kral magnumun yayını değiştirecem orjinal yayı bulamadım o zaman.torun marka tüfeğe ait yay buldum kral magnuma göre 6 cm uzun geldi.ya yaı kestirecem yada o bahseddiğim plastik boru parçasını iptal edip öyle takacağım,böyle olunca aradaki fark düşecek 3cm gibi bir uzunluk.neyse taktım yayı o bahseddiğim plastik parçıyı takmadan.yay dan bir titreşim gelmeye başladı kundağa kadar iletiyor.dürbün sıfırlamasını yaptım ama bir türlü istikrarlı atışım olmadı.titreşim dürbün ayarınıda bozuyordu sık sık,bu yüzden dürbünlü atışlardan bile soğumuş idim.yayı değiştirmeden önce herşey normal idi.nerde hata yaptım
o plastik parçayı koyanın var bi sebebi dedim tüfeği tekrardan söktüm,yay önceki halinden küçülmüş idi o plastik boru parçasını taktım tüfeği topladım,ilk atışımda ohhh be yav dedim kendi kendime
sana tavsiyem o plastik parçanın yerine 20 lik temiz su borusundan 2 3 cm kestir tesisatçıya plastik boru makası ile,dikkat et her 2 tarafda düz bir şekilde kessin yamuk olmasın
yay tutucusuna önce boru parçasını sonra yayı takacaksın kolay gelsin
-
yay tutucusunda siyah plastikden yapılma tahmini 3 4 cm uzunluğunda ek plastik uzatma yokmu senin kral magnumda?

-
yay çekiciin güç artırmada artı bir özelliği var,bendeki mod85 de yay çekici yokmuş içinde haberim yok tüfek sıfır,bu tüfeğin bir alt model ve bir üst modeline göre güçsüz olduğunun farkına vardım,tüfeği söktüm baktım içinde yay çekici yok
aradaki fark önceden 40 metrede bira şişesini kıramıyırdu şimdi diki hali bira şişesi 3 4 parça.50 metrede de kırıyor şişenin iyi yerine denk gelirse,iyi yerine derken şişenin tam orta göbeği,soda şişesini her harukarda kırıyor o mesafeden.
arkadaşım senin tüfeğindeki yay tutucusu sabit olması gerek gamo nunkini nasıl monte edecen burdan kestiremiyorum ben
kardeş senin tüfeğindeki orjinal yaymı? birde senin tüfeğin yay tutucusunda 3 cm lik plastik uzatma varmı yokmu kardeş? -
Arkadaşlar kuşlara şişe diyor anlicanız

-
öten şişelerden

-
konyadaki silah fabrikaları isteğe bağlı tüfek imal ediyormuş diye duydum,geçen sene abim yanında 3 tane arkadaşı burda dükkanda sohbet ederken duymuş idim birisi yaptırmış,süper poze gibi altda yivli namlu üstde yivsiz namlu monte ediyorlarmış,ruhsata nasıl işletiliyor orasını hiç bilmiyorum vallahi