yayı tüfekçilerde bulabilirsin ama keçe için aynı şey çok nadir bulunur tüfekçilerde.izmirdeki güngör av mı öyle bir yer var hatsanı ararsan yay keçe almak istiyorum diye seni oraya yönlendirirler o hatsan bayii side sana yapman gerekeni söyler
vidaları söküp takman için bir tane sağlam ucu düz torna vida ve bir tane de ucu temiz senin tüfeğindeki yıldız başlığa tam otursun yeter.
saçma koyduğun yerin sol dış kısmında 2 tane vida var biri büyük biri küçük ilk önce sökmen gereken o küçük vidadır.
burda dikkat etmen bir nokta var o küçük vidayı sökerken başını ezmemek için.küçük vidanın yanındaki büyük vidanın üstündeki yarık yani tornavidayı sokacağımız yer doğrudan küçük vidayı göstersin
eğerki yukarı yada aşağı doğru eğilimli ise onu düzelt küçük vidayı öyle kolayca sökebilirsin ( O-o ) böyle bir konumda olması gerek
senin yer burda en çok zorlanacağın kısım namluyu ana gövdeye monte ederken zorlanırsın ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
mod90 ile mod125 in parçalarının benzerliği neredeyse aynı.bendeki mod85 parçaları mod125 ile bire bir aynı,
bak burda avcı hocamız mod125 detaylı bakım işlemini foto haline getirip bizlere sunmuş teşşekkürler avcı hocam,
kendini hazır ettiğin gün avcı hoca mızın yapmış olduğu anlatımdan yola çıkabilirsin.bu arada yanına bir kankinide al öyle sök derim tüfeği çok zor bir şey deyil ancak daha önce hiç böyle girişimde bulunmadığından gözünde iş büyüyor.kral magnumun üstünde dürbün kanalı olması gerek,
link burda
Hatsan mod 125 detaylı incelemesi "Avcıhoca" -
arkadaşım bu nasıl bir dürbün merak ettim doğrusu resim koyarsan bir bakalım derim,ilk defa google aradığım bir şeye cevap veremedi

-
saygıdeğer arkadaşlar daha 2 gün once aldığım hatsan S.W. mod 140 modeliyle 15 m ye atış yaparken saçma nişan aldığım yerden 30 cm yukarıdan ve 10 cm de sağdan vuruyor. gezin ayarı tamamen aşağıda ve solda ancak düzelmiyor acaba diesel etkisi filan mı bunu etkiliyor yoksa hakikaten silahta bir sıkıntı mı var??Bu arada kullandığım pellet ince mehmet ve gamo hunter ikisinde de fark eden pek bişe yok.Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.
saygılarımla Eray
gezi tamamen yukarı kaldırmanızı ve tam ortalı bir şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim.unutma kardeş gezden baktığında arpacığı yarım görceksin kısa mesafeler için uzun mesafelerde arpacığı daha az göereceksin daha uzun mesafelerde göre bildiğinin daha azını görmen gerekir kardeş,bu şekilde denemeni kendi adıma tavsiye ederim kardeş,belkide tüfeğinde bir sorun vardır ama sen bir dene böyle
-
ben bir hatsan kullanıcısı ve destekcisi olarakdan bu w&s speicial ı kundağı hariç diğer aksamlarını hiç beğenmedim açıkcası.dün ve bu gün iyice inceledim sağını solunu,
saçma yükleme haznesi kolay kullanışlı bişeye benzemiyor yada bu tüfeğin saçma koyma haznesinde bir sorun var.yada o ringlerde bir sorun olabilir.
arpacık mod140 aynısı ne olur da şu arpacığı biraz daha aşağıya monte etsenizde o kadar yüksekde durmasa da bizde gezi o derecede yukarıya kaldırmasak da o gezin üst vidası atış esnasında yerinden fırlamasa.
tetik bildiğimiz kalitesiz sarı tetik(dünkü sözümü geri alıyorum) plastik tetik bundan iyi
altdan kırma kolu diğer mod140 larda genelinde kırma kolundan şikayet geliyor bunları göze alarakdan hatsanın altdan kırma kolunu ben gelen şikayetler doğrutulsunda tavsiye etmiyecem,bu şikayetler bizim tüfekçiden alıntı,airgunturk sitesindeki şikayetler cabası,
torpedo150 yi henüz görmedim görünce onunda artılarını eksilerini yazarım kardeş,tüfeğin üstündeki dürbüne aldanmayın derim ben ,tavsiyem webley patriot 1ci nesildir -
arkadaşım imkanın varsa bu tüfeğe biraz daha kaliteli yani 3.9x32 tasco optima powerline dürbün takmanı öneririm bu arada yanlış anlama beni ama 20 ytl lik dürbün ancak o kadar olur

-
burdaki 2 tercihden birini tercih et deseniz yamaha yı tercih ederim ayrıca bu motor yeni yeni tercih edilmeye başlandı bizim buralarda,yanlız ayırdığınız bütçe sanırım 3000 ytl gibi bir miktar ben burda olmayan ve son derece kullanışlı bir schooter motor dersen honda yı tercih ederim ilk tercihim honda active sonra yine güzel olan ve 2 modelin arasında sürekli gidip geldiğim diğer honda modeli.çok samimi olduğum motor tamirci arkadaşım da honda active tavsiye ediyor yakıt süper edeta kokluyor benzini işçilik konuşmaya bile gerek yok adı honda çünkü,bende şuan 125lik hundayı var 4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum ama 500 lira fazla veripde honda almadım şimdi bin pişmanım
-
ben sözü geçen dürbünü optima trioya ile kullandım bir arkadaşımız dürbünü tam sıfırlıyamamış,görüntü netlik berbat uzak mesafeyi unutun bu dürbün ile yanlız bizim kullandığımız dürbün zommlu idi ama onada zoom denirse tabiki zar zor 20 metreye sıfırladım ertesi gün tüfeği iade eetik yerine hatsan walter falcon aldık
-
tetik bildiğimiz o sarı tetiğin aynısı ama plastik olmadına sevindim
-
sevgili arkadaslar abiler kuacuk bazlı yesil gres cok yerde geciyor sitede bende veli beyden 1.nesil patroit almıstım ama daha kullanmadım bu yağı konusunda yazılanları okurken bi silahın fabrikasına tamire gideceginde aman yesil gresi silmeden yollama felan diye yazılmıs bu yag ile yaglamak silaha zararmı veriyor garanti dısınamı cıkarıyor bunu ögrenmek istedim birde maalum bi pazarımız var sabah yag almaya cıktım bp de buldum ama üzerinde kaucuklu kalsiyum bazlı gres yazıyo yemyesil dogru olan bumu acaba yardımcı olursanız sevinirim

değerli kardeşim alıntı yaptığın mesajımda ben o arkadaşımızın hatsan karşısında boynu bükük kalmasın yada hatsan yetkilileri siz bu tüfeği aşırı yağlamışsınız ve bunun sonucunda pim yatağı genişle yapmış demesinler diye yeşil gresi arındırmasını önermiştim.kral magnum ve mod85 de uyguladım ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım ama aynı şeyi patriotumda yan etki olarak tespit etdim çok az gres sürmeme rağmen keçe hasar gördü her seferinde yanık kokusu ve her atış esnasında bariz çırpınma bununla birlikde patlama sesi oluşuyordu şimdi ise herşey normal düzeyde nedenine gelince yeni bir sprey yağ buldum koruyucu ve yağlama özelliğine sahip ve 50 derece ısıya dayana bilme özelliğinede sahip.1 kutu saçma attım tüfeğin içinde halen sıktığım yağ duruyor.unutmadan şunuda söyleyeyim patriotuma ilk yeşil gresi uyguladığımda sınırı aşmış olmalıyımki o ne biçin patlama sesiydi yahu ateşli tüfek gibi,tüfeği sökmeye erindiğimden yeni aldığım yağı tüfeğin içine sıktım yeşil gresi eritsin diye.o ne biçim yağ sıkma gören araba kaportası boyuyor zannedecek
yeşil gres iyi den iyiye öldü bu arada tüfeğin ana gövdesini bir yere dayadımki fazla yağ aksın çıksın diye,sonra monte ettim tüfeği kırdım namluyu koydum saçmayı bastım tetiğe o kadar yağ sıkmama rağmen ne patlama sesi ne yanık kokusu geldi burnuma,bu arada sakın ola 5 ytl lik sprey yağ ile benim sıktığım kadar yağ sıkmayın bu yağ sıkma sonucunda patlama sesi oluşuyor bu keçenin hasar görmesine sebeb olabilir -
bu gün tekrardan inceledim mod140 ı saçma haznesi bahseddiğin gibi yivsiz düz boru gibi kardeş namlu başlangıcıda öyle yivsiz idi ama namlu daki yiv seti baktığım vakit görülebiliyordu.
ve bu gün hatsanın yeni bir ürüne ile tanışma fırsatım oldu tüfeğin gezinin orda hatsan yazıyor,dürbün kanalının ordada W&S SPEİCİAL yazıyor torpedo150 kundağının aynısı altdan kırma kollu üstünde W&S 3.9X44 dürbün var fiyatı 350 ytl ,bu tüfeğinde saçma koyma haznesinde yiv seti yok ve namlu başlangıcındada yiiv seti yok boru gibi ama ondan sonra yiv seti başlıyor.ben zannediyorumki bu tüfek ve mod140 ın orjinali böyle.çünkü saçma koyduğumuz yer açılır kapanır bir eklem olduğundan buraya yv seti çekseler buraya çekilen yiv setinin bitiş ucu ile namludaki yiv setinin yiv başlangıcık ucu ile uyuşmazlık göstere bileceğini göze alarakdan bu bölüme yiv seti çekmemişler bu benim düşüncem.bu arada şunuda söylemeyi unutdum namlunun girdiği ana gövde de yiv seti yok bu yeni model W&S SPEİCİEL da bu da şunu gösteriyor sadece namlu ya yiv seti çekilmiş ama çıkış hızı 5.5mm için 305 m/s denilmiş -
bizim tüfekçiye uğruyacam bu gün bir bakıyım ondaki mod140 W&S durumu nasıl acaba?yazarım buraya
-
tüfeği aldığın yerde belki var yada başka bir tüfekçiye sor olması gerekir
benim patriotunki de seninkine yakın bir durumu var.yeşil gres i çook abartılı sürmeyin derim ben resimlerde gördüğümüzün çeyreği kadar sürülse yeterli olacaktır -
arkadaşım hw97 50 metrede senin bahseddiğin gibi grup yapıyor ise ben 2.5cm lik grubu 100 liralık tüfeklede yapıyorum.ama ben hw97 ile daha güzel grupmanlar yapabileceğini ve daha istikrarlı atışlar yapabileceği taraftarıyım

-
mod90 dürbün ile satılmıyor yada ben göremedim iyice baktım ama gene göremedim

-
güngör av a sor kardeş belki orda bulabilirsin.hatsanı ararsan oraya yönlendiriyorlar
-
vallah kardeş bu tüfek piyasaya çıkması ile kaybolması bir oldu online satış yer de bulamadım ben.2 ci el düşünürsen bu sitede bir üye arkadaşımızda var ancak bu arkadaşımız öyle bizim gibi günü birlik girmiyor siteye
bende msn adresi var o bana denişdi optimayı satacam haberin olsun dedi bana.birde bu verdiğim linkdeki tüfeğe bak derim bu tüfeğin gezi ile optimanın gezi arasında ufakda olsa bir fark var ve bu tüfeği inceleme fırsatımda oldu,gücü baya varmış satıcının sitesinde gördüm,bu optima550 için bir alternatif kardeş senin için,
benim tavsiyem weblet patriot 1ci nesil al biraz daha kaliteli birşey almış olursun.ben çok memnunum tüfeğimden.bu arada avcı hoca mız webley patriotunu satışa çıkarmış böyle bir ustanın elinden bu tüfek alınır
-
tüfeği aldığın bayii de kral magnum ahşap dipcik varmı kardeş bu yoksa başka hangi model tüfekler var bu dükkanda? benim kullandığım tüfek ahşap dipcik namludan kırmalı idi kardeş ve son derecede mem nu num tüfekden kısa mesafeler için uygun bir tüfek.tüfeğe sadece yeşil gres ile yağlama yaptım süper oldu tüfek yeni halinden kat misli güçlendi.bu tüfeğe hatsanın 4.5mm lik tüfeklerinin yayı olmaz dar geliyor.torun marka tüfeğin yayı bu tüfeğe uyuyor hani yay kırılırsa aklında bulunsun

-
orjinali öyle elle açıp kapama yapacaksın kardeş

-
siizin verdiğiniz müjdeli haberi öbür tarafda reklam edince ister istemez böyle hadise ile karşılaştım mustafa abi