detaylı bakmadım kardeş sadece resmine ve fiyatına baktım yanlış hatırlamıyorsamda detaylı bir açıklama görmedim motor resminin yanında sadece fiyat yazıyordu yanılmıyorsam ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
geçen hafda patriotumu söküp pistonu yeşil gres ile yağlamıştım hatda bir ara gresi fazla kaçırmış idim tekrar dan temizleyip bu kez daha az miktar sürmüş tüm...keşke 2 ci sefer hiç sürmeseydim ana gövdenin içinde kalan gres pistona yeterli olacağı kanatin deyim...bu gün tüfeği söktüğümde piston keçesinin hasar gördüğünü gözlemledim ..çok büyük bir yırtık deyil keçenin iç yuvarlağında azıcık bir yırtık oluşmuş..benim tavsiyem patriot gibi güçlü tüfeğe müm kün olduğunca az gres sürün hattda koklatmanız bile yeterli olacağı kanatindeyim azın azını sürmenizi öneririm değerli airgunturk üyeleri...şimdi ben piston keçesini nerden temin edebilirim bilen varmı arkadaşlar abiler?
-
vallah bakmadım kardeş gazeteyi evde bıraktım

-
bu gün posta gazetesinde gördüm kanuni nin atv sini 2999 ytl 175 ytl başlıyan taksitler var diyor
-
Dampa ayak, tek parça olduğu için, çift parçalılar kadar kolay kaymaz fakat bu asla kaymayacağı anlamına gelmez.
Seninki gibi güçlü tepmesi olan silahlarda stoper kullanmak şart.
Silahın montaj kızağının ve ayağın kızağının temiz ve yağsız olmasına dikkat edin.
Ayak sabit kalıyor, dürbün, tesbit halkaları içerisinde, kayıyorsa; dürbünün halkalara temes eden yüzeyinde çift tarafı yapışkan bant deneyebilirsin. Aşırı sıkmak dürbün gövdesini ezebilir.
hocam bir şey daha sorsam değerli tecrubelerinize sığınarakdan,acaba daha önce ufak defek denemeleriniz oldumu bu dürbün kaymaması hususunda buna ek olarakda dürbün zarar görmemesi için ilginç ve yapılması kolay pratik aksesuar dan yapılmış bir ek parça güçlü yaylı tüfekler için?ben böyle bir çalışma içersindeyim lakin kafama her saat başka bir yöntem geliyor beynim duruyor.varsa sizlerinde böyle bir yöntemi onuda göz önüne alarakdan kendime pratik dürbün aparatı yapmak istiyorum..kısmet olursa yarın başlamak istiyorum..saygılar hocam ellerinizden öperim -
dediğin gibi ise çıkış hızı 50 metrede bu tüfek soda şişesini kırar kardeş.bir ekleme daha yapayım ben 4.5mm de ts10 ile iyi iş görüryor benim yaptığım gözlemlerde...bunun yanında gamo roket saçmada şayet değdiği vakit öncülüğünü gösteriyor tahribat açısından
-
bu tüfeğin görünümü aynı mo55S ye benziyor kardeş

-
vallah kardeş bende merak ettim bu tüfeği az önce silahdünyası.com da gördüm fakat linkdeki resim plastik idi fiyatıda 160 ytl başka bir yerde rastlamadım bu tüfeğe vallah..eğer dediğin gibi 290m/sn ise çıkış hızı bu tüfeğe dürbün takılır sıkıntı olmaz dürbün için
-
Erdem abi yanlış anlamıyorsam arkadaşımız 3 de sıfırlamış dürbünü sonrasında kendi tabiri ile (4 5 6 7 ve9 )a getirdiğinde görüntü gayet güzel ama ayar bozuk oluyo arada bir dünya fark ediyor diyor)ben burdan şunu çıkardım yanılmıyorsam bu arkadaşımız kısa mesafede 3 de sıfırlama yapmış dolaysıyla uzak mesafeye dürbünü zoom layıp atış yaptığında dünya kadar fark ediyor diyor, eğer benim anladığım gibi ise bu aynı sorunu ben havalı tüfeğime ilk dürbünümü aldığımda yaşadım daha öncesinde.aynı ayarı yapmış idim bende kısa mesafe 3 de sıfırladım 40 50 metrede saçma alakasız yerlere gidiyordu 9 zoom da atış yaptığım vakit..bende çareyi sıfırlayacağım mesafeyi 30 metre yapıp son ayar 9 zoom la dürbün ayarlamasını yaptım ve bu şekilde 30 metre 50 metre arası direk hedefin üstüne nişan alıp atış yapıyorum.şimdiye kadar kullandığım dürbünlerim bunlar idi powerline 32 optima32 reminton50 tasko50 hepsiy le de aynı şekilde ayarlama yaptım...ha daha uzak mesafelere de ona göre nişan alıp deneme atışları yapıyordum...bu benim dürbün ayarlama yöntemim ha bu yöntemi öğrendiğimde ben bu site de üye deyil idim tamamen kendi çabalarım sonucu hallettim saygılar
-
dürbünü 3 ayara getirip 20 25 metrete sıfrlama ayarı yaparsan yaklaşık 40 metre ve biraz üzeri mesafelere atış yaparken (9zoom da) biraz hedefin üstüne doğru nişan alman gerekir..ancak dürbünü 9 zoom yapıpda 30 metreye göre ayarlar san o zaman 40 50 metre de hedefin direk üstüne nişan alman gerek..yanlız kısa mesafeye 15 20 metre ye atış yapacağın vakit ayarı tekrardan 3 e getirirsen daha net atış yaparsın nokta atışı..ben hep 30 metreye göre son ayarda sıfırlıyorum dürbünü yani 9 a getirip.
-
yanılmıyorsam sürmenede çok güzel bir yer olması lazım trt 1de belgeselde görmüştüm oralarını
balık tutmak benim için ayrı bir zevk kısmetde varsa daha büyüklerini paylaşırım sizler ile 
-
Dampa ayak, tek parça olduğu için, çift parçalılar kadar kolay kaymaz fakat bu asla kaymayacağı anlamına gelmez.
Seninki gibi güçlü tepmesi olan silahlarda stoper kullanmak şart.
Silahın montaj kızağının ve ayağın kızağının temiz ve yağsız olmasına dikkat edin.
Ayak sabit kalıyor, dürbün, tesbit halkaları içerisinde, kayıyorsa; dürbünün halkalara temes eden yüzeyinde çift tarafı yapışkan bant deneyebilirsin. Aşırı sıkmak dürbün gövdesini ezebilir.
teşşekkür ederim hocam açıklamalarınızdan dolayı -
hocam aydınlatıcı yorumlarınız için teşşekkür ederim..benim bir sorum olcak konu dürbün ve dürbün ayağı olunca..dampa ayak kayma yapıyormu acaba?gerek yivli ateşli silahlarda gerek yaylı tüfeklerde olsun bu konuda aydınlatıcı bilgilerinize şahsen ihtiyacım var saygılar Kadir
-
onur kardeşim çok çok teşekkür ederim ilgilendiğin için sonunda becerebildim fotoğraf ekleme işini sayende

-
saol kardeş
-
vallah gerçekden güzel bir gün olmuş her yer yem yeşil.avcı hocama katılıyorum isimleride ekleye bilirseniz çok memnun kalırız
-
serdar kardeşim bildiğim kadarı ile sende dampa ayak var idi nasıl denedim mi tüfeğe takıpda?benim öğrenmek istediğim senden acaba bu dampa ayak kayma yapıyormu senin tüfeğinde?
-
yerimiz çok güzel yazın 8 10 dk bir turistik tekneler geçer burdan dün pazar olduğundan ve asıl maksadımın patriot ile uzun mesafe atışı olduğundan ırmağın karşı boşluk alanı nı seçtim..tutduğum kefal saf man kafa kefali kardeş.bulunduğum yer tatlı su ile deniz suyu karışık olduğundan bur da her türlü deniz balığını bulman mevcut..dün gördüğüm kadarı ile bu ay da çıkan kefallerin hepsi büyük kefal..dün bizim karşımızda iskeleden bir kaç arkadaş olta sallıyordu ırmağa bu arada birisi tutdu kefali ama sudan çıkaramadı benim kefalin 2 misli aşağı yukarı sonra bir arkadaşı suyun kenarına indide elle yakalayıp dışarıya attı..bulunduğunm yerin ilerisinde denize döküldüğü yerde küçük kefal yavrularını oltaya takıp atman yeterli balık ölmediği sürece kesin bir tane levrek kuzu balığı alırsın
-
bende de vardı mod125 ama dürbün takma fırsatı olmadı..mod125 kullanan arkadaşlara sorduğumda ayak yerinden kayma yapıyor diyorlar arasıra ben de onların yalancısıyım kardeş..formda 2FAN diye bir arkadaşımız var o mod125 kullanıyor ve tüfeğinde dürbün takılı o arkadaşımız memnun gördüğüm kadarı ile belkide bu arkadaşımız senin bu başlığını görürde yazar buraya
-