yavaş yavaş pc işini çözeceğim galiba ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
arkadaşlar bugün aldım. gerçekten süper bişey çok güzel bir his. önceleri napacam acaba insan sıkılmaz mı diyordum ama attıkça atasım geldi. zaten en az 30-40 saçmayı sadece ayar yapmak için harcadım. dürbünü zor da olsa ayarladım ama gezi ayarlayamadım. sola nişan alıyorum çapraza gidiyor bi türlü olmadı. çok güçlü tüfek bu arada 8 tane kalın kitabı ve arkasında ki kapıyı delip çıktı. iyi ki almışım. yalnız dürbün geri tepmeden dolayı sürekli kızaktan geri kaydı. kayması problem değil sürekli uğraşıp ayarladığım nişangahı da bozuyor. iyice sıkarsam acaba kayma önlenir mi ? biliyorum tüfek ne artık söyle diye küfrediyosunuz
hatsan aldım tüfeği. önereceğiniz saçma varsa söylerseniz memnun olurum. 225 e aldım optima550 magnum

hayırlı olsun kardeş optima550 nin..yanlız dürbünü şimdiden takarsan çok fazla ömrü olmaz o dürbünün benden söylemesi..bir optima550 kullanıcısı olarak sana tavsiyem en az 5 kutu saçma sık ondan sonra dürbünü tak...
-
merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Kardeşimde Hatsan Mod125 5,5 var ve isabetli atış yapamadığından yakınıyor, benim Gamo Cf20'mim var yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum geçenlerde ideal ava gönderip mekanik aksamını değiştirtdim bugüne kadar bu tüfekten hiç şikayetim olmadı hatta son derece adi bir dürbün aldım bununla bile son derece isabetli atışlar yaptım. sizden isteğim eğer Hatsan Mod 125'le verilen winhester dürbün ile nasıl sıhatli atış yapılabilr onu öğrenmek istiyorum çünkü kardeşim dürbünün sıfırlamasını yatığı halde isabetli atış yapamadığından yakınıyor acaba hata tüfektenmi kaynaklanıyor birde bu silah için hangi pelleti kulanmamızı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler
tüfek le beraberinde verilen dürbün iş yapacak türden..kardeşin dürbün ayarını nasıl yaptı acaba zommlu haldeykenmi yoksa zoomsuz haldeykenmi sıfırladı?bunun yanında sorun tüfekde de olabilir dürbün ayarı iyi yapılamamışda olabilir kullandığınız saçmadan da olabilir bu ihtimal biraz daha düşük bende...birde mod125 çok sarsıntı yapıyor sizlerin güç bela sıfırladığı dürbün ayarı dürbün ayaklarına gelen titreşimden ayarının kaçtığı oluyor...saçma ya gelince ben gamonun saçmalarını kullanıyorum...ts10 ts18 5.5mm.. gamo roket expander pro magnum bunların içinde olmayan ancak arkadaşlarımızın beğenerek kullandığı gamo hunter saçma...
-
aynen öyle kardeş geri dönüşümü son derece kolay

-
arkadaşlar patriot ile ufak hedefler olsun yada koyu renkde hedeflere atış yaparken ben biraz zorlanıyorum nişan alırken..gez in ve arpacığın aynı renkde olmasın dan kaynaklandığının düşüncesindeyim..bundan dolayı kendime bisiklet tamircisinden aldığım 2 renk fosforlu yapışkanlı kağıdı bir denemek istedim...yaptığım uygulama sonucunda artık gezden baktığımda arpacığı daha net görebiliyorum..buyrun bakın resimlere
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
arkadaşım bu vida gevşeme olayını kafana tak ma kafandaki tek sorun bu kaldysa hemen patriot sıparişi ver..arkadaşımın da dediği gibi şeffav silikonda işini görür ancak iyi donması gerek yani kauçuk gibi olması lazım sonra kullanmaya başlarsın..bende teflon bant uyguladım şuana kadar gevşeme olmadı
-
mustafa abi bu kurma kollar nerede satışa sunulacak?
-
geçmiş olsun abi inşallah fazla masraf çıkarmazlar..abi birde bu na şans mı denir başa gelen çekilir mi denir nası diyeceğimi bilmiyorum ama sonuçda kul yapısı bu kırılmaz diye birşey yoktur..böyle sorun gerçek avrupa yapım silahlarda da olabiliyor ancak garanti kapsamı içinde ise ve kullanıcı hatası diye suçu kullanıcıya atmazlar ise böyle sorunlar ile karşılaşa biliyor insan
-
video sana mı ait kardeş?güzel atış olmuş dürbün markası nedir birde atışı nasıl yaptın direk şişenin üstünemi yoksa biraz üstüne nişan alıpdamı yaptın ?saygılar
-
arkadaşlar bu benim başıma geldi hedef aynı hedefden 70 lik burguaz rakı şişesi 35 metreden atış yaptım optima550 ile şişeyi vurdum vurmasına da dağılmadı bunun üzerine şişenin yanına gittik baktık ki şişeyi delip geçmiş...webley de böyle şey geldi başıma aynı mesafeden ben şuna bağlıyorum rakı şişesinin üzerindeki etiket benim atış yönüme bakıyordu aynı etiketden şişenin arkasında da vardı ve bu etiket izola bant gibi bundan dolayı şişenin dağılmadığı kanısına vardım
-
demek ki uyguladığın sistem optima trio ya pek uygun gelmedi....geçenlerde bir arkadaşım almış optima trio dürbünü ayarlıyamamış çağırdı beni aslında bu arkadaşım dürbünü yüzde 90 ayarlamış geri kalan yüzde 10 kısmınıda bana bırakmış yaptığım atışlar sonucunda bu tüfeğin çok fazla tepdiğini söylüyemem yani gerek yok yay ucu ağırlığını değiştirmene...zaten bu çınlama seside sen yay ucu ağırlığını değiştirince çıkmaya başlamış..sana tavsiyem kardeş eski yay ucu ağırlığını tekrardan yerine takman.....bunun yerine yay tutucusuna yayı takmadan evvel daha önceden hazırladığın 20 lik plastik su borusundan kestiğin 1.5 cm yada 2 cm boruyu yay tutucusuna tak ardından yayı tak yayıda bir güzel yeşil gres le pistonu da aynen kenar kısımlarını gres le tak...bu şekil de senin tüfeğinden muhtemenel çıkacak ses (took) diye bir ses çıkması lazım...senin bu kullanacağın plastik boru parçası yaydan gelen sitresi azaltacaktır kolay gelsin
-
abi zannedersem tüfeğin daha çok yeni hatsanı bir ara derim garanti kapsamında olabilir tetik tertibatı yani beleş yaptırma açısından diyorum
-
tepmesine gelince mod125 e göre biraz daha az tüfeğine iyi derecede alışırsan arkadaşımızın dediği gibi 70 80 metre vurabilirsin daha üstünüde vurabilirsin o yapacağın atış yöntemine bağlı...vidalarına gelince maalsef gevşeme yapıyor gez vidasıda öyle ben şimdilik teflon sardım sorun yok şuan için..keşke vida yuvasındaki yivi ters diş yapsalarmış o zaman kolay kolay gevşeme olmuyor...ama bu sorun hatsanın bazı modellerinde de oluyor...güçlü tüfek almak istiyorsan bu nada katlanmak gerek kanımca..patriotun hiç bir yerinde plastik aksam olmayışı beni yeterince kendine hayran bırakıyor gerçek tüfek gibi yani
-
ben webley ile ilk atışımda bende de oldu yanlız bunun paletden dolayı olduğu farkına vardım lakin ilk kullandığım palet örnek marka idi dediğin gibi palet namludan çıktığı an bir çınlama sesi oluyordu şimdi ise bazen arada bir yine oluyor örnek saçma kullandığım vakit ama biraz ağı saçma kullandığım zaman mesala ts18 gibi öyle bir ses duymadım ben...birde tüfekden yani yaydan gelen sarsıntının boyutu ne kadar? ve bahseddiğin çınlama sesi dürbün ayarlarını bozabilecek kadar varmı*yada şöyle söyleyim tetiğe bastığında tüfek üzerinde bariz titreşim oluşuyormu?
-
abi şöyle düşünüyorum ben ağaçdan gelen titreşim ile metalden gelen titreşimin arasında fark olacağı kanısındayım..kundağı delme meselesine gelince ince boyu çok kısa vida takmayı düşünüyorum maksimum 3 tane vida takmayı düşünüyorum ben..uygulama bir türlü geçemiyorum lakin elimde dürbün kalmadı yakında bir tane alacam ALLAH nasip ederse birde bu hafta şu kredi kartlarının borçlarını kapatdım mı biraz soluklanacam ardından bir adet 4.5 mm havalı tüfek bir adet de dürbün alcam
-
iyiki varsın airgunturk diyelim o zaman kardeş

-
ne zmandır ben düşünüyorum webley için böyle bir şey uygulamayı sanırım bu dürbün ayağı kundağa monte ediliyor böylelik le sarsıntının önüne geçilmiş oluyor...yanlış düşünüyorsam bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim bu dürbün ayağı hakkında
-
herkese selam bol atışlar dilerim. bende dükkanın arkasında ufak çaplı atış yapmayı düşünüyorum ancak malum hava kapalı ve rüzgarlı bunun yanında turistler havanın kapalı olması nedeni ile dolaşıyorlar fırsat bulursam atış yapacam.saygılar
-
bu paletleri bizim bur da satmıyorlarki alırken inceleyip alalım...bu gün atış yapıyorum dükkanın arkasında aynı kutunun içindeki saçmaların bir çoğu çapaklı ve biri cuk diye otururken diğerini iterek yerleştiriyorum aynı kutunun içinden çıkan saçmalar bunlar...
-
dürbün fena deyil ben kullandım sarsıntıdan dürbüne bir haller olmuştur kanısındayım