değerli arkadaşlar ilgileriniz için çok çok teşekkür ederim aslına bakarsanız ben bir amatör balıkcyım ben bu işlerde acemi sayılmam çocuklukdan beri balık merakı bende hep var..benim sizlerden öğrenmek isdediğim sizlerinde tavsiyelerinizi dinlemek ve uygulamak teşekkürler bir kez daha
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ince olmak kaydı ile oraya yapışkanlı for for yerleştir arpacıa benim aklıma böyle fikir geldi bu gün tabelacılara uğrarsam alcam kendime değişik renklerde yapışkanlı kağıt..
-
kapsül atanı ayrı tek kırma aynı gamo gibi yiv seti yok içinde olsada fişek atan bir tüfek için fazla bir önem taşımaz...saçmanın en son gitdiği yere taş atsam ondan daha etkili olur sapan la....bende şuanda webley var kral magnum ile optima550 vardı geçenlerde satdım her 2 ki sinide
-
-
bende sizlere bir taktik vereyim aklınızda bulunsun arkadaşlarımızın bahseddiği taktik ile de çok büyük kefalleri yakalamak mümkün..benim takdiğim ise şu balığa çıkmadan önce sabah erkenden ırmak da alabalık çiftliği var buraya gider balık içini kanlı sulu sulu poşete doldururum olta kargı ile avlayacağım yeri yemlemek için sonrasında çiftlikden aldığım ölü kokmuş alabalığı küçük küçük kesip iğneye takarım bu şekilde son derece başarılı bir kefal avı gerçekleştirmiş olurum...aynı teknik ile bu kez kıbrıs sarması yaparım alabalık ile..sallarım ırmağa oltayı takarım zili geçerim kargını başına..ben bu teknik ilk kefali görünce suyun içinde bir panik yaptım ama ne panik suyun yüzünde balığı zap edemiyorum kıyıya doğru yönünü çevirmeyi başardım ancak bu kezde yosunlara doğru gitmesinmi dedim şunu kaldırıyım dışarı doğru fırlatıyım kefali kaldırmam ile misinaya bir kafa koydu hurraa suyu düştü ben yandım bittim canımın sıkısından oltayı yere fırlatdım ne yaptım dedim ben kendime....aradan bir hafda geçti yine aynı nokda dan yine aynı olta ile ve yine aynı saatde yine aynı kefali yakaladım yanlız bu kez iğne kefale iyi geçmiş ya misinayı kıracak yada teslim olacak ki öylede oldu yordum balığı bu kez...yanlız şunuda belirtiyim bizim burda kokmuş alabalık ile kefal avı popüler olduğundan etraf her yer yengeç oldu kesip götürüyor iğneyi kadir beklesin zil çalacak diye
-
Ya kadir kardeşim, iyi bekleyeyim torpedo larıda, hatsan dan korkuyom ben abi. Gerçi fabrikası benim eve 10 dakka ama ne biliyim kalitesi konusunda çekimserim. Bide fabrikadan satış yapsalar, gitcem orda bakıcam öyle alıcam. Bide webleyler biter ben alıncaya kadar. Bu ay başı yada ortasında düşünüyom, ama 5,5 kalması mümkün gözükmüyo bu satış hızına göre. Bekleyelim bakalım torpedoları. 3 gün falan kaldı şunun şurasında. İzmirdeki ana bayiye direk gidicem haftaya.
senin hatsan üzerinde şüphelenmene bence gerek yok fabrika sana okadar yakın iken bozuldumu götür yaptır en şanslı kişilerdensin farkındamısın
-
Namludaki yiv setin hız sağladığını neye dayanarak söylüyorsunuz? Yiv set pelletin veya merminin enerjisinin bir kısmını dönme hareketine verir ve buda hız kaybı demektir, evet dediğiniz gibi istikrar sağlar fakat bence yakın mesafe atışları için havalı silahlarda yiv sete gerek yok çünkü zaten pellet aerodinamik yapısından dolayı yakın mesafede kolay kolay takla atmaz, 2100 tüfeğimden çıkan pelletleri inceliyorum kimisinde neredeyse hiç set izi yok ama gayet istiktrarlı bilmiyorum acaba üstadlar ne der bu duruma.
bu bahsi edilen tüfeğin bir benzeri bizde var 15 metre gibi bir mesafede saçmaları acayip dağıtıyor testini yaptım dileyen olursa yarın resimler eklerim buraya...kısa mesafeler için yiv setine gerek yok demişsin arkadaşım ne tür bir saçma kullanıyorsun ben onu merak ettim?
-
benim satdığım kral magnum ile o senin bahseddiğin bira kapağı deyilde rakı kapağını üstünde powerline dürbün ile 40 metre ile 50 arası nokta atışı yapıyorum 50 metreden sonrası hesaplaman gerek 4.5 ml kullanıyorsan..birde sana bir şey tavsiye etsem bu bahsedeceğim şey ağaca kapak çakmadan iyi dir unutmayalım ki onlarda bir canlı sevgili kardeşim kendine bir hedef tahtası yaptır o g3 ler ile 25 metreye atış yaptığımız tahta olsa yeterli yanlız bunu ortasıda tahta olsun camcıdan 1 kilo macun al hedef tahtanın ortasına yapıştır bir avuç olsa yeter sonra senin bahseddiğin bira kapağını ortasına yapıştır hiç çakma zahmetine girme
hem bu şekilde yaptığın atışlarda saçmanın nereye düşdüğünü görürsün kardeş bu daha zevkli kanımca...torpedo yu bekle çok yakında piyasada olacak beğenmessen patriot al daha sağlam birşey almış olursun.saygılar kadir -
yapanın ellerine sağlık sende güle güle kullan engin

-
Abim bir kere denizde mi tutacaksın kefali yoksa tatlı su mu???Ayrıca fare yem yapılırken iğne fareye batırılmaz farenin karnına ince bir pamuk ipliği ile sarılır...En büyük kefalleri 3lü kanca ile (Çırpma)ile tutarsınız tabii bu da antrenman isteyen bir iş...
deniz ve tatlı su yani denize sıfır noktada tatlı suyun deniz ile buluşduğu yerde..çarma ile dediğin gibi zor iş insanda kol komuyor birde çarpma ile kefal su üzerinde ise başarılı olma şansı var saol kardeşim açıklaman için....benim isdediğim iğnenin ucuna yem takıp suya sallamak ve man kafa ile tabir etdiğimiz kefalleri yakalamak..yani açıklardan gelen kefallerden bahsediyorum iyi bir taktik yok mu başka ekmekden?
-
az önce satıcıdan dürbün ayağı sıpariş ettim ve kendisini aradım abi bu sefer başka kargo ile gönder diye bu arada webley varmı dedim 1 tane kalmış elinde almak isteyen acele etsin..bu arada hayırlı olsun yeni tüfeğin kardeş
-
hadi hayırlı olsun kardeş
-
durumun müsait ise 2 sindende al yok şuan müsait deyil ise durumun o zaman 5.5 ml al ..hatsanın yeni ürünleri piyasa çıkacak bekle derim dostum..yok beklemiyeceksen o zaman hatsanın diğer ürünü webley patriot 1ci nesl al
-
henüz patriotumu daha sökmedim ancak ben başka tüfeğe uyguladım ben bunu...bahseddiğim tüfeğin yay tutcusu yaklaşık 7 cm uzunlukda idi böyle olunca araya 3 cm lik plastik su borusundan parça kesip koydum (20 lik plastik su borusu bir değiş ile yarım parmak) yay tutucusuna sonra yay ile pistonuda aşırı kaçmayacak şekilde yeşil gres ile yağladım montaj işlemini bitirdim...bu uyguladığım teknik ile hem yaydan gelen tınnn sesi kesildi hemde tüfeğin geriye tepmesi gözle gtörülür azaldı..bunu şu sebebden dolayı yaptım benim tüfeğin dürbün ayarı sürekli bozuluyordu kendi kendine aklıma böyle bir şey geldi...ben patriotumu henüz sökmedim bendeki patriotun sesi hiç de gürültülü deyil bu yüzden gerek duymadım..(not: bu yapdığım uygulama ile tüfekden çıkan ses de azaldı yeşil gresin de yardımı ile
-
-
izmir den üye arkadaşlar anlaşılan o bayiyi baya baya sıkmış webley hakkında

eğerki güçlü tüfek istiyorsan tüfeğin ağrlığına da katlanacan dostum...ts18 e gelince ben bu saçmanın testini yaptım..expandaer sivri uç saçma örnek yerli marka saçma ve ts18 yaklaşık 150 metre ye atdım 3 marka saçmada aynı yere düştü belki aralarında bir 2 metre fark olabilir....bu arada şunuda belirtiyim havada hiç rüzgar yoktu....arkadaşım sen birde gamo hunter i kullan tabii bulabilirsen araştır belki vardır -
boru kurduda iş yapar ama taze olcak
-
kardeş istersen biraz daha bekle bu hatsanın yeni ürünleri piyasaya çıkıyormuş ..satan bayinin deyişine göre bu hafta içinde çıkması lazım...ben bekliyorum vallah..ts18 i uzun mesafeler içinmi kullanacan kardeş?
-
ben burdan kedinin ciğere baktığı gibi bakar dururum o zaman ilker abi

-
solda resimdeki gördüğünüz derede şimdiye kadar hiç boş dönmemiştim
nereye gitti bu kefallar yahuu