sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

pcp tüfek demek basli basina dert demek anladigim,kalkipda 201 metre atisi yapip rekoru egale etmiyecegime göre.genelde kisa mesafe atislari yaptigimi göz önünde bulundurursam,(benim kisa mesafem 100 metre biraz ötesi yeterde artar bile) neyime pcp tfek yaff ;şrofls;.

arkadaslar ben yedek tüpümü heder etmeye karar verdim.kimlere götürüp bu tüp ün testini yaptirabilirim?amacim tüpü orda patlatmak.bakalim kac bara kadar dayanabilecek tüp, ve tüpe bagli parcalar,kimlere test etdire bilirim?

bu at 44 ün tüpleri adam olmaz arkadaşlar

dün yeni tüpler geldi 2 tane hiç kullanılmamış ve içinde 200 bar hava vardı
    dün akşam tüplerden biri ile atış yaptım 30 atış falan sabah bir baktım tüp bomboş
    neyse öbür tüpe gelelim onu da bu gün denedim 20-30 atış yapmışımdır sonra bir fısıltı gelmeye başladı Hasminallah!!! sen de mi brütüs?
    şarjörün oradan ve namlunun ucundan fısıltı gelmeye başladı basınç 150 bar civarında. Sonra tüpü çıkarttım sarı valfin oradan hava kaçırıyor yeter dedim ben bu tüplerle mi uğraşacam artık ya!!! hâlâ fısıltı devam ediyor ve 15 dakikada basınç 90 barlara kadar indi..

hadi desem tüpün içine toz kaçtı valfin kapanmasına engel oldu değil hiç bişey yapmadım sadece yeni tüpleri paketinden çıkardım ve tüfeğe monte ettim

Allah'ım sen bana sabır ver(AMİN)

bu yüzden HATSAN ın teknik servis numarası aklımda 0232 878 91 00- 120

bi işi de düzgün yapın kardeşim ya

mahmut kardeş aklıma tek şey geliyor benim, senin tüfek tüpün valf ını bozmasın? sana geldiğinde tüpler 200 barmış dediğine göre.sen tüpleri takıp bir müddet kullandıkdan sonra ilk arızayı vermiş,2ci tüp de sen 20 30 atış yaptıkdan sonra hava kaçırmaya başlamış :him:s

ilginç bir durum, birde senin tüfek akıncı37 den kalma o zamanlar da aynı vukuatlar olduğunu hatırlar gibiyim :him:s

teşekkür ederim ;tacli#
    gamo pro magnum ve çapaklı ts18 kullandım abi,mod48 bıraktıkdan sonra patriotun dürbününü promagnum ile sıfırlayıp ts18 ile de şişeleri kırdım,promagnum tükendiğinden,
     [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/081005/temp/6shofxtx.jpg]

patriot ve atış desteğim açılır kapanır sandalye,pek uygun olmasada idare etmeye çalıştım bu sandalye ile ;tacli#

[Resim Engellendi: http://s4.directupload.net/images/081005/temp/i8tt7m4a.jpg]

ilk resimdeki diana mod48

2ci resimdeki patriot 1ci nesil orjin olanından g;$i

sert yay daha fazla güç demek, daha fazla güç dengesizlik demek , ve aynı zamanda daha çok tepme demek :)

Mustafa Bey yarını büyük bir sabırsızlıkla bekleyeceğiz galiba :D

önemli olan atici o gücü kontrol edebilmesini bilmeli g;$i,yarin yas 20 olunca askerde eline tepmesiz tüfek vereceklerini zannetme sakin ;şrofls;. cok tepme yapiyorsa,ve bu seni rahatsiz ediyorsa, cikar yay cekicini öle atis yap kardes.tepme hissedilir derecede azalir g;$i

şimdi neden yasak diye sormak bu yasanın mantıklı olduğu manasına gelmez. o yasayı koyanlar bu site üyeleri kadar bilgiye sahipmi sanıyorsunuz?

bence ateşliyle yasak olmalı. havalıyla bir kişi 100 kere ava çıksa anca 3-5 tane vurursa vurur. ama 12 lik bir tüfekte 5 numara saçmada yaklaşık 200 saçma bulunur. 1 tanesi denk gelse zaten güvercin büyüklüğündeki hayvan ya ölüyor yada sakat kalıyor. şimdi 50 metreden güvercin sürüsü olsa 12 lik otomatikle max 3 atış yapabilir ve katliam olur . peki havalıyla ? ya bir tane yada hiç . bence ateşli avı tıpkı koredeki gibi yasaklanmalı yada saçma gramajına sınırlama getirilmeli. yani 20 gram gibi. 12 lik tüfekle 32 -36 gram fişekler atılıyorki havalı silahları ilk 50 metrede oyuncak gibi bırakıyor. havalı silaha belli kalibreden sonra yaş sınırı ve ruhsat konulmalı av serbest olmalı ,ateşli silahta ya yasaklanmalı yada calibre ve gramaj düşürülmeli. bizim göle dışardan avcı geldi motorla tam 170 ördek vurmuşlar yazık değilmi? havalı olsa kaç tane vurabilirsinizki ?

bencede ateşli yivsiz tüfek ile av tamamen ysaklanmalı,katlimamı asıl onlar yapıyor, şuan tavsan avı yasak dinleyen kim,...
    yakında ördek avı da yasaklanacak,üstelik ördeğin tam geçiş döneminde..bunu bilen avcı yasak dinlermi?

kurallara uyan avcı saysı, (türkiye bir samanlık iğneyide kurallara uyan avcı sayarsak) siz düşünün,,tahmin edin,,

havalı tüfeklere yaş sınırı getirilsin istiyorum, aynı zamanda da av da kullanılması serbest bırakılsın, ruhsata tabbi olarakdan,

yok öyle fişeğin içinde 100 200 tane saçma ile bir tane ava sıkmak,atıcı ise tek saçma ile vursun,vuramaz ise heveslensin,av hayvanında biraz olsun ömrü uzar hiç olmaz ise,buda avın çoğalmasında bir nevi fayda sağlar,
    hiç olmaz ise otomatik tüfek yasaklansın,takoz koyma hikayesine uyan avcı sayısıda oldukça düşük

ama nerde..............................,yasak dendimi biz de olay zıt anlam taşıyor

Evet bu konuda haklısınız servis veriyorlar hemde istenenden fazlasını yapıyorlar ama tüfeklerinin kalitesi ne ise servis kalitesi de o olabilir. Madmax senin tüpler hala aynı durumda olması üzücü. Acaba bu combo paketindeki tüpler de de aynı sorun var mı. Bu gidişle hatsan tüplere de nesil demeye başlarsa şaşırmayın. Eklemek istediğim bir konu daha var. Hatsan pcp alan arkadaşların hepsine hayırlı olsun ancak benim çekindiğim tek konu şu. Yaylılar havalı silahların en basit basamağı iken ve hatsan bunun dahi kalite kontrolünü gerçekleştiremezken , titizlikle yapılması ve kontrol edilmesi gereken pcp grubuna geçiş yaptı. pcp hevesini uygun maliyetle gidermeye çalışan arkadaşlar büyük cesaret örneği göstererek bu ürünleri satın aldılar. Bugüne kadar bir kaza yaşanmaması çok sevindirici. Ancak 200 bar büyük güç demek ve atış veya tüp takma anında yaşanabilecek bir kaza (Allah korusun) sonuçları düşünülmeyecek kadar kötü sonuçlar doğurabilir. Umarım böyle birşeyi hiç duymayız. Saygılarımla

pcp tüfek dostum bunun adı,bozulmayan pcp tüfek varmı?, valf mış oring miş ıvırı zıvırı çok bunun, bakımı yaylıya göre daha çok özen gösteren bir tüfek,bir oring yırtıldımı patladımı,eskidimi başlar fıslamaya,

ayrıca ne ses var ne tepme, boncuk tabancası gibi bu mu rahatlık dediğiniz arkadaşlar ;şrofls;.tüp doldurma işkencesi de ayrı bir dert ;şrofls;.

kendimi pcp tüfeğe fazla kaptırmayacağım ;kihhik, yarın öbürgün ateşli ile atış yapmak icap eder vücut hazır olsun tepmeli silahlara karşı ;kihhik, ;kihhik,

arada bir çıkarıp atış yapıyorum yinede ;tufey#

yaylıları seviyorum,,,,,

dübün ü henüz kullanmadım,ama kutusundan çıkarıp şöyle bir dışarıya baktım,acayip hoşuma gitti,cam gibi deyim yerindeyse g;$i bence bu dürbün tüfeğe yeterde artar bile, yetmez ise benim dürbünü sana satarız 10.40.50 g;$i;şrofls;.

sirf 2oo metreden kutuyu vurmak icin mi almak istiyorsun? bastan söylüyüm 35 yasindayim 200 metre atisi henüz denemedim.150 metrede biraktim..200 metreyi kaldira bilicek dürbünün olmasi lazim. yaa 200 metre alti mesafede kutu denk geldi.hemen yakininda.onu nasil vuracaksin? bu mesafeler sanildigi gibi kolay vurulabilinir mesafeler deyil.dürbün click lerini su gibi ezberlemen gerek.her clik cevirmenin bir hesabi var.dürbün mildot cizgilerinin ne anlam tasidigini cözmen gerek.sana birde rangerfinder gerek,kutu kac metre de duruyor,senin dürbün orta noktasi orayi vururmu? üstündenmi gecer yoksa hedefe varmadan yeremi cakilir :him:s iste burda clik ayari yahut mildot cizgilerini kullanmak gerek.havada birde rüzgar varsa.

senin vurmak istedigin kutular pisti masasini kurarlar ;şrofls;. sanada ordan dört demli cay siparisi verirler ;şrofls;.

bu laptop dan yazmaya alisamadim.(noktali harfler cikiyor hep)

abi uçurtma nın sayesinde takılan yem suyun içinde sürekli hareket halinde,bunu gören balık saldırmazmı oltaya g;$i

resimli anlatım var nasıl yapılacağına dair, 2 tane kurşun takılıyor,uçartmanın taşıyabileceği ağırlıkda test denemeleri sonucunda uygun kurşun takıldımı sorun olmaz,adamlar hep böyle avanıyorlarmış :rolleyes:

resimli anlatım
     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090111/temp/ua4ylubc.gif]

geçenlerde alman kanalında belgesel de gördüm,yeni zellanda da uçurtma ile balık avlıyorlardı :!: oltaya gelen balıklar koca koca balıklar :!:

youtube de birçok video var ben bir yerli nin yaptığı av videosunu ekliyorum

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

bu link de de uçurtmalı oltanın nasıl yapılacağını resimli olarakdan aktarmışlar,ve bazı insanların tutduğu balıkların resımlerı var :rolleyes:

http://www.fishingkites.co.nz/articles/articleseven.htm

bu is yazip cizilmeyle olmaz kanatimce.al tüfegini koy hedefini 100 metreye en iyi videolu grupmanini yaparsin yayinlarsin.
    ben yaparim alay gecenlerde yapsin, ben bu kadar para verebildim. benim gözümde bu isin altindan alninin aki ile cikar.
    wc deyil orjin lw dir g;$i
    benim icin lw fark etmez,düz borudan olsun gene yeter,önemli olan atmasini bilmek.atmasini bilmedikden sonra tüfeklerin nin krali olsa ne degisir....

abi ne patriot ne diana mod48, x20 nin bana verdiği zevki veremedi daha, hafif, yakışıklı, kurması kolay,güç desen 100 metrede her türlü şişeyi kırdım 4,5mm olmasına rağmen, şişe seçmez bu tüfek g;$i ince zayıf şişeleri yapıştırmak için bir kutu japon lazım ;şrofls;.;şrofls;.
    hatsan yayı takıp dışarıda test atışı yaptım,dürbün yok ;şrofls;. gez yok ;şrofls;. arpacık yok ;şrofls;.
    tek atış tahmini 70 metredeki telefon direğin den takkk diye bir ses geldi ;şrofls;.

bazen kendimi bu tüfekde bu hobinin son noktasınamı geldim diye düşünüyorum ;şrofls;.

bu tüfekde artık yeni fazteziler üretmeye çalışıyorum usta ;şrofls;.

100 metrede ki şişeye rüzgarsız ortamda,roberto carlos gibi pellet e yön verip vurmayı planlıyorum ;şrofls;.

öbür türlü her attığımı vuruyorum yaff,canım sıkılıyor off off ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

engin ts10 benim favori peelletimdir 50 metreden sonrasında yıkıcı olsun diye,hep bu pelleti kullandım,şimdiye kadar yaptığım 100 metre atışlarını hep bu pellet ile yaptım, fx pelletide alır denerim,altdaki grup 100 metre ts10 ile yapıldı x20 tüfeğim ile,fx pellet ile tek delik yapmaya çalışırım 100 metrede o zaman ;şrofls;.

nası yaptım bu atışları halen inanamıyorum
     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090104/temp/7vtscxgg.jpg]

bu gün kü 100 metre atışlarım mod95 sas 4,5mm ile ;avci; dün şifayı kapmışdım çatılarda kablo çekerken 8) buna rağmen içimdeki atış tutkusu dinmedi soluğu arazide aldım ;şrofls;.;şrofls;. 2 maksatım vardı araziye gitmek için g;$i

birincisi bu arazi bunlardan sorulur g;$i canlarım benim ;tacli#

resim 2 3 haftalık var şuan 2 tane yavru var diğerleri arazi olmuşlar ;(

[Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090104/temp/vqsq7unm.jpg]

resimlerin içine küçük açıklama ekledim tıklayın :rolleyes:

[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090104/temp/k9ao9y9u.jpg] [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090104/temp/4zaj2msm.jpg] [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090104/temp/p6q8bo5k.jpg] [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090104/temp/skqpa9fk.jpg]

öncelik ile bu tüfekde dampa ayak olmaz sa olmaz arkadaşlar,işi sağlama almak için birde patex tutkal sürbüm dürbün kızağına,kayma yaptı dampa ayak g;$i

isabetliği güzel, çapaksız ts10 cuk diye giriyor ancak çok az birşey dışarıda kalıyor etek kısmı,hafif eziyor tüfek kapanınca,pro magnum ve kendi peletinde sorun yok, hatsan pelleti de güzel atıyor,çınlayarak gidiyor pellet g;$i

bu gün 2 tane atlı gördüm,biri tam arkamdan yola doğru yaklaşıyor ama beni görmüyor ;kihhik, ağaçlardan,tetik düşürdüm bu esnada ;rofl.;

hoopp emmioğlu tüfek atma saçmalar buraya kadar geliyor ;şrofls;.;şrofls;.#hims yalanın kuyruklusu ;şrofls;.

benim önüm 10 kilometre açık adam atı ile geliyor arka tarafımdan ;kihhik, diyeceğim çok ses çıkarıyor,boş arazi ama ses i buna rağmen fazla,

100 metre nin biraz daha ötesinde böyle ince şişeleri ts10 ile kırabilir, 50 60 70 bu mesafelerden ts10 ile patlatıyor şişeleri,

tavsiye ederim güzel tüfek

ama stoeger x20 halen benim ( my darling ) arkadaşlar :love:,
    biz ayrılamayız ;şrofls;. biz ayrılamayızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ;şrofls;.;şrofls;.

unutdum atislarim cökerek desteksiz yapildi arkadaslar,malum arazi camur yatilmaz ;tacli#