tetiği düşürdüğümde namlu kırık bir vaziyet idi arkadaşlar,hava tahliye yeri gökyüzünü gösteriyordu,zaten tetik düşrme esnasında hava boşaldı,namlu tam kapanamadı ,önce namlu kapansa sonra tetik düşse dahi pellet gökyüzüne gidecekti,namlunun önünde kara kutu boz kutu olmadığı müddetce,serçe dahi olsa taş atar ürkütüp gitmesini sağlarım, ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
sağol taner kardeşim,
namluyu nasıl eğdiğim i çözdüm,aslında elimden falan kaçmadı
ben 150 metre atış yaparken hedefin sol açığında 50 metre uzağında bir atlı gördüm,atışı kestim,namluya pellet koymuşum bu arada, ama koyduğumu unutdum sohbet sonunda, ,bir baktımki bizim tavşancı gelen atlı,hoş sohbet derken,hadi atda görem dedi nasıl kıracan şişeyi dedi,namluya bir yüklendim küt diye kurma kolu aşağıya inmesinmi 
aha kurma kolu gitti dedim
bir baktım
iyi analiz etmeden galiba kurma kolu gitti dedim,tam emin olmak için se,,,,
namluyu kapatmadan tetiğe bir bastım
basmam ile tırnakdan kurtulan piston,serbest vaziyetde ki kurma koluna bir kodu küt diye namlu kilitlendi, böylece namlu eğildi,böyle dalgınlık çok denk geldi bana ama tüfeği daha önce kurduğum un farkına varırdım,manyak namluyu kapat tetiğe öyle bas,yani pisi pisine gözelim namlunun içine ettim,
-
hayırlı uğurlu olsun kardeş,güle güle kullanın
vallahi çoğu arkadaşların hanımı benimkide dahil,yeni tüfek görünce surat değişirken,senin hanım ın sevinmesi baya iyi birşey yahuu 
-
bu gün yine arazideydim 2 şahinim ile arkadaşlar
[Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/081116/temp/z9uoga9c.jpg]
150 metreye dürbünü ayarlarken patriot için,bir arkadaşım geldi,sohbete dalınca nası ettim ben bile şaşırıp kaldım,böyle acemice hatayı nası yaptım yavvvv
namluyu kaçırdım elimden
bir baktım namlu gitmiş mefta
neyse sağlık olsun,bu arada yay keçe yi de yeniletiriz gari 
neyseki vursan x20 de getrirmişdim
resimdeki görülen büyük sazlıkların hemen altından atıyorum,mesafe janjanlı 100 metre 
before
[Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/081116/temp/ge4odarl.jpg]after

[Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/081116/temp/gt3edia7.jpg]
kırılmayan bir tane soda şişesi,bir tanede miller şişe var,yoruldum, yaylı pistonlu tüfekler artık ağır gelmeye başladı
her tarafım ağrıyor yahuu 
-
peki 8 9 10 metrede bir sıfırlama çalışması yaptınız mı?aynı sorun bu kısa mesafede de söz konusumu acaba?
bu resimdeki grupmanı 9 metreye göre sıfırlayıp yaptım,mesafe 100 metre,sadece üst clik ayarını yükseltim dürbünün,direk hedefin üstüne,pellet ler dikey pozisyonda sapmadan hedefe ulaştı,aynı çizgide dikey olarak, rüzgar yok idi x20 ile 4.5 mm[Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/images/081114/temp/cjb7ms2l.jpg]
-
hava rüzgarlı ise dürbünün sağ ayar düğmesi ile hiç uğraşmayın fayda etmez,çünkü rüzgar ın kuvveti bir azalır bir çoğlacağından yaptığınız ayarın bir faydasını göremezsiniz, burda mildot un yan çizgilerini devreye sokmanız gerek,örneğin 100 metreye tek şişe koyma,5 6 tane tahmini 15 cm boşluk bırak dizele,
tüfeğini 9 metreye iyice sıfırladığından emin ol kardeş,sağ sol,alt üst ayarı nı tam yap, ondan sonra 100 metreye göre dürbün üst click ini sola doğru çevirerek deneme atışları yap,tahmini 60 clik veya üstü oralarda sola doğru çevir üst ayar düğmesini,aşağı yukarı kurtarır tam artı kılın ortasına gelmesede atış yapa bilirsin, alt dikey çizgi nokta birleşimlerini kullanarak dan,
havada rüzgar varsa mutlaka yan çizgilerin yardımı ile tahmini deneme atışları yapman gerek,sağ ayara dokunma,uzak mesafe için şunuda yapabilirsin,100 metre veya daha üzeri atışlar için,dampa ayağın dürbün bileziği altını (senden taraf da ki bileziin taban kısmına) dürbün tüpüne zarar vermiyecek elastik bir madde yerleştire bilirsin,ben ayakkabıcı tamircilerinde satılan köse altına yerleştirilen kauçuk dan bir miktar kesip yerleştirdim,süper oldu,tahmini 1 ,5mm kalınlığında,sende uygun bir malzemeden yapabilirsin,aslında ben bunu mod48 için yapmıştım,öylece patriot da da güzel sonuç elde ettim,üst clik ayarını fazla çevirip durmakdan kurtuldum

ayrıca en favori pelletini seç gerek dürbün sıfırlamasında gerek 100 metre atışlarında onu kullan,promagnum ile sıfırlarsın,ts18 atarsan hedefe 15 20 metre ön tarafa düşer tahmini
-
avcı hoca nın bir resimli anlatımı var mod125 için, sanırım bu çalışma size yardımcı olur abi
-
crosman premier hollow point isabetliği bu pelletde gördüm bu gün ben,toplamda 5 çeşit pellet vardı,listenin başını bu çekti,pellet namludan çıkınca bir vızılıyoor
aynı pellet i kullanan arkadaşlarda da durum aynımı acaba?
[Resim Engellendi: http://s3b.directupload.net/images/081113/temp/lyqbanps.jpg]ardından gamo pro magnum ile crosman pointed kafa kafaya gitti, ts18 bu da fena deyildi pellet çapaksız olunca baya güzel gidiyor hedefe,
diana sport aman ALLAH ım rezil bir pellet,gamo pro hunter ondan daha da rezil,
-
adaş eline emeğine sağlık
bu tür çalışmaları severim,sadece pellet atmak la bu hobinin tam zevkini alamıyanlardanım,insan sevdiği hobi ile atölyede zaman geçirirken daha bi coşkulu oluyor,sök tak,sil,kundak modifiyesi,tüfek üzerinde genel modifiye yapma düşünceleri,kafa yormalar,bu hobiye aşılandığını gösteriyor hayat insana 
-
orasını bilmem abi,bir ara sonbahar ayını hedef göstererek yeni bir ürün çıtlatması yapmıştınız,marka adı gizli idi
aşağı yukarı tarih tutdu,benimkisi o abi
inşallah ileride kendiniz getirtirsinizde camia faydalanır uygun fiyatlara abi,yeni marka adında pcp tüfekler, -
hayırlı uğurlu olsun,mustafa amcam söz verdiği tarih de getirt miş tüfeği

-
kim vurmuş domuz,? 9 tane kurşunu hayvanın neresine sıkmış?
-
grupman çalışması olmuş burda ama hedef nokta ne kadar küçük olursa atıcı pozizyonunu ona göre hazırlıyor aslında,
örneğin: arkadaşımız hedef noktaya daha belirgin bir renge boyasa,yada hırdavatçılarda mobilya lar montajlandıkdan sonra 5 kuruş ebatında yuvarlak vidaların üstünü kapatan etiket var,her renkden var,ben açık yeşil rengini tercih ederim,dürbün artıkılı siyah, hedef noktada siyah olunca dürbün artı kılı bir nevi siyah noktanın içinde kayboluyor bana göre,oysa hedef nokta daha açık renkde olursa en azındandan dürnün atı kılını nereye doğru tutduğumuzu görebiliriz,hedefe kilitlenme açısından,bu bahseddiğm grupman çalışmaları için benim favori örneğim,dürbün sıfırlamasınıda bu yöntem ile yapıyorum,
dürbün artıkıl noktasını 5 kuruş ebatındaki daire içersine sabitlerse, bence hüseyin arkadaşımız bu grupdan çok daha güzel grupman çıkarır düşüncesindeyim,
hedef ne kadar küçük olursa atış pozisyonunu ona göre yapar atıcı ilk denemelerinden sonra,tabi birde hedef noktanın rengide önemli,kullandığınız dürbün kaliteside önem taşır -
hüseyin kardeş kaç büyütme ile yaptın bu grupmanı? eline sağlık
-
tüfeği söküp keçe yi kontrol ettim,keçe sağlam çıktı

namlu oringini söküp baktığımda ön tarafdan yırtılmış olduğunu gördüm,arka cephe sağlam,böyle olunca namlu oringinin arka yüzü ön tarafa gelecek şekilde taktım yerine,bendeki oringin boyu kısa geldi,şimdilik idare ederim böyle kopancıya kadar,ince pul bulup bendeki oringi destekledim mi o da işimi görür

-
paylaşım için teşekkürler Polat abi ellerin dert görmesin
12 tane pelleti bu mesafeden tek delik yapanı ben görmedim,hele hele polat abi nin yaşında birisini heç görmedim 
-
akıncıyı hatsanın birinden kurtardım iyilik yaptım. hayra girdik
tüfeği aldım desene açık açık

-
malzeme çok uygun birşey uydurur takarım harbi takımına,
ben okeyledim seni ama sana 2 kez mesaj attım cevap gelmedi kardeş
titreşim bilem gönderdim -
tüfeği yeniden söküp kontrol ederim
dün patlamadıysa keçe bu gün sağlam demektir
ama yinde kontrol edip gres den tamamen arındıracağım,sadece yay a süreceğim titreşimi kesiyor,
adı üstünde vursan vurduğunu dağıtıyor
yaşasın yeni kral
x50 yi bekliyorum ilk hedef 150 metre