hadi ya 2 tane harbi takımını boşamı aldım
benimkiler metal
o zaman harbi takımının dışıana bant sararım yada uygun yumuşak bir medde ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hafta içi 2 tane harbi takımı aldım,5.5 mm ve 4,5 mm, 5,5mm olanını yatagun den,aldım zira 4,5mm yokmuş stokda
2 harbi takımıda aynı firmanın ürünü,yanlız ben biraz ürperdim bu harbi takımından,namluya bir zarar verirmi
metal aksamı,sarı telli olanı namluya sert oturuyor ve çıkarırken uğraştırdı 4,5mm olanı,içeride kalacak diye korktum
5.5mm ini henüz kullanmadım -
tam masamın karşısında 2 metre boyunda 1 metre eninde kuruyemiş standı var
bira dolabıda 2 metre ötede
şarap,visky,votka,bacardi,martni,tequlea ne isteyon 

-
evet arkadaşlar bu günkü gözlemlerimi aktarayım
dün eski yayını geri takmışdım ve yeşil gresi minimum düzeye indirdim tek kat,ancak gelin görünkü buna rağmen tepmesi yine artmış
şiddetli çarpma sonrasında,namludan duman çıkıyordu yine,ve gün sonunda namlu oring i patladı,greslemenin sonucunda
neyseki elimde daha kalitelisi var
tüfeği almayı düşünen arkadaşlar olursa şayet tavsiyem doğal hali ile kullanın,içini boşa açmayın fayda etmez,doğal hali ile net 100 metre şişe kırıyor,illede birşey yapılacaksa,kaliteli bir sprey yağ alıp piston gerisine çok az bir miktar sıkın,inşallah keçe patlamamıştır bu arada
dün keçe sararmaya başlamış renk değiştirmeye yön tutmuş idi,biraz yeşil gresi abartmış idim,bu günde yanık kokusu gelince telaşeye girdim
kral magnumdan başka tüfeklerim sevmedi gitti şu yeşil gresi 
100 metre öylesine grupman yapmaya çalıştım
en altdakini saymayın,zira dürbünün doğru çizgisini bulmak için deneme sırasında oluştu,atışlarım orta noktadaki yeşil turuncu etikete alınarak yapıldı,bir tanesi hedef noktaya baya yaklaşmış
diğer 2 side üsten vurmuş
acaba ben etiketlerimi karıştırıp üsteki etiketimi nişan almışım diye düşünmeye başladım 

toplamda 8 pellet attım beyaz kartona,2 si deneme amaçlı en altda,toplamda 5 pellet beyaz karton içinde toplandı,3 ıska karton dışına vurmuş deneme sıralarında,pellet ts10
saygılar bizden
[Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081107/temp/nl53jpwi.jpg] -
tüfekçilerde satılan ambalajlı hatsan yayları var mavi paket içersinde,bu yaylar senin tüfeğine uymaz,senin tüfeğin piston keçesi piyasadaki tüfeklerden farklı,oring türü birşeydi hatırladığım kadarı ile siyah renkde,
tüfeğin içine aşırı derecede yağ sıkmadıysan tahminim sağlam olması lazım,bu işlere hiç bulaşmak istemiyorsan fabrikaya gönder tüfeği bir kereliğine orda bakımını yapsınlar,ve yanında yedek yay, namlu oringi,piston contası kralınki böyle birşeydi, bunlardan iste,
senin tüfeğine uyacak yay torun tüfeklerin de var,bu yaylarda perakende satılıyor tüfekçilerde,kral magnumun yayına göre biraz uzun 6 7 sipir,ama kral magnumun yayı biraz daha kaliteli,
vursan stoger in yayıda uyar ama nerde bulacaksın daha yeni çıktı piyasaya
-
henüz denemedim kara şişeye,ama şu kesin 50 metre de soluğunu keser,100 metrede rakı şişesini kırdığına göre,
taşıma çantasını destek yapıp öyle grupman yapmaya çalıştım,geçen gün 5 de beş yaptım 50 metrede soda şişesini
tetik biraz daha yumuşak olsa varya derman sığmayacak,bu gün rüzgar yok gibi bir şeydi,120 metreye direk şişenin üstüne attım,promagnum fena deyil,ama bu tüfek ts10 u çok seviyor,diana hig power alternatif olarak beklemede
bu tüfeği o kadar çok sevdimki,en son patriotu elime alalı sanırım 3 hafta oldu,diana mod48 de 2 hafta olmuştur elime almayalı 
-
içim içime sığmadı yarım saat de tüfeği söküp eski yayı taktım, ve bu sefer yeşil gresi minimum düzye indirdim
ohbe rahatladım 
-
dürbün rayı gayet güzel açılmış kardeş
ek olarak kanal biraz daha derin açılmış,ayak güzel oturuyor,şöyle söylüyeyim,kral magnum ve patriotun rayından daha derin,bu günkü gözlemlerin
tüfeğe hatsan yayı takmışdım,2 sipir fazla idi boyu orjinal yaya göre,
ve sanırım yeşil gresi biraz abartmışım patriot gibi tepiyordu namussuz
yaptığın işin hiçbir artısını göremedim bu gün,her atışda pelletin ardından yağ püskürüyordu siyah bir duman gibi
ben 120 metre de şişeyi kıramadım,hal böyle olunca 80 metrede efes bira şişesi dikili idi ona tam 4 kez atış yaptım kıramadı
doğal hali ile orda şişeyi dağıtıyordu
100 metre de 70 lik içki şişelerini doğal hali ile 2 ye bölüyordu 
anlıyacağınız arkadaşlar bu tüfeği doğal hali ile kullanmak gerek,bu gün hava mı aldım tüm beklentilerimden
bir o kadar da uğraştığım yanıma kaar kaldı
tüfeği yeniden söküp eski yayını geri takacağım ve yeşil gresi minimum düzeye indireceğim,namluya oturan yağ isabetliğide bozuyor,
sadece tek kat pistona sürmem yeterli olacak,
bu grupman resmini cep telefonu ile çektim,yanımda metal parada yoktu
grupmanı 50 metrede yaptım,
pellet ts10
3 atış2 pellet güzel gitmiş
3 cü sağdaki işi bozmuş
oda benden kaynaklandı
şunu söylemeden geçmeyeyim arkadaşlar,tüfeğin tepmesi öncekine nazaran baya artı,ama gücü artmadı bu da enterassan
doğal hali ile yeni bir grupman yaparım
[Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081106/temp/tsxpggay.jpg]
-
durun durun siz kardeşsiniz

harbiden ya emniyet haric hepsi aynı

-
senden de hiç birşey saklanmıyor kardeş yaa

-
internetden bir resim bulur eklerim yanında webley patriot da olur (?)
69 yani
6 rakamın kıçına bir kuruk yap
sonra 9 rakamın içine 2 tane göz yap,sonra yine 9 rakamın üstüne 2 tane uzun kulak yap,neye benzediğini görürsün kardeş 
-
bir benzer olay,
bizim sitenin bekçisi atış yaparken yanıma geldi,kendisi yörük çocuğu,ben atış yapıyorum 100 metre 3 tane şişeye,bu ara üst clik ayarı yapıyorum,vuramayınca başladı sen kafayımı yedin yiğen o sıkı oraya gidermi demezmi

yavv dayı sen dur ben şunu bir ayarlayım gidermi gitmezmi gör dedim
bu ara gitti 1 tane 1,5 litrelik pet şişe bulup geldi,tahmini 30 metreye dikti
atacaksan buna at demezmi
dayı dedim ben tükürsem burdan onu vururumdedim
bu arada kendisinede atış yaptırdım x20 ile 3 atış yaptı hiç azımsanmıyacak grup yapmış dayı pet şişe üzerinde

sonra onun gözü önünde önce efes şişesini ardından 70 lik istanblue votka şişesini kırınca
dedi dayım,seni bizim yaylaya götüreyim orda uzun kulak vurursun bununla dedi 
boş verin böyle gitsin,sonra zararı bizi bulur -
ben şimdilik sadece yayı değiştiri pistonu gresledim sonuçları yarın göreceğiz,tüfek sesizleşince sanki bana değişen hiçbir şey olmamış gibi geldi
inşallah emeğimin sonucunu yarın elde ederim 
tetik ayar vidasını sonuna kadar sıktığımda önceki sertliğe nazaran, biraz yumuşadı gibime geldi
bunun için vidanın uzununu taksam biraz daha tetik bıçaığını aşağıya indirmeyi planlıyarak o sormuş idim
kafam karıştı yine
tetik ayar vidasını sağa doğru sıktığımızda yumuşar mı yoksa sertleşirmi arkadaşlar? -
hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan,benim sıparişide güzel paketlemişler dün geldi

-
yeni mesafe ölçerim
10 ,25 ,50, 75, 100, 110, 115,120, 125, 130, 135, 140, 150, 160, 170 metre ye kadar,aslında tahmini 300 metrelik bir ip ama o nokta ya pelleti atacak tüfek elimde yok
yukarıdaki belirtdiğim rakamları siyah bant ile sabitledim ipe,her yazılı kağıdın yanına bir 2 şişe dikeceğim,dürbün üst clik dersini çalışacağım bu mesafeler arasında
yanlız bu işlemi tarla sahibi görmeden yapmam lazım
adam bir bakmış tarlanın ortasında yabancı bir adam elinde iple tarlayı ölçüyor 
ordan seslenir miş oğlum ibrammm tüfeği al gopda gel lan tarla elden gidiyor

[Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081105/temp/nzyg55tx.jpg]
ayın 24 üne gerçek range finder ım geliyor

-
tamam sırf senin için 50 metre grupmanı yapacağım yarın,ama benim yaptığım grupmanı pek ciddiye alma
zira ben hedefi görmem ile tetiğe basmam bir olur alışmışım
senin 50 metrede beklediğin grupman kaç santim olmalı murat? sen şimdiden söyleki yarına kadar kendimi hazırlayım alıştırıyım 
yarın yeni yay ve greslemeden oluşacak extra güç ün uzak mesafedeki etkisinin testini yapacağım
geçen hafta 135 metre de kıramamıştım şişeyi x20 ile,yarın hesap günü

-
50 metre atışlarınıı kral magnumu satınca bıraktım
beni 100 metre altı kesmiyor artık kardeş,patriot ile pelletin gidebildiği yere kadar şişe dikeceğim
acayip zevk alıyorum,geçen gün tarlanın bir ucuna şişeleri dikerken
atış yapacağım yerden bir atlı geçti 
adam atın üstünden bir bana bakıyor bir tüfeğe
kesin demiştir bu manyak burda ne yapıyor diye
mesafe 135 metre idi
-
konu tetiğe gelmişken bir sorum olacak
tetik ayar vidasını biraz uzunu ile değiştirsem bir sakıncası olurmu ustalar? -
şimdilik hatsan yayı taktım ve yeşil gres ile takviyeledim,sanki tepmesi biraz artı gibime geliyor,hatsan yayı takınca
yada 3 gündür kullanmıyorum ondan olabilir
yaydan gelen tınlama sesi gitti,tüfek sessiz bir hale büründü atışlarda 
resimde görülen yay tutu metal,yay tutucusunda ek olarakdan kademeli metal parçası var,sanırım bu alet tetik mekanizmasının geriye doğru kaymamasını önlüyor, ve yayın stresini biraz olsun alıyor gibime geldi,çünkü tetik mekanizması kople çıkıyor,kral magnum da da plastik olanı var bu kademeli parçanın,
[Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081105/temp/5flreuqp.jpg]
tetik mekanizması toplamda 3 pim tutuyor,
tetiğin içinde ince çelik telden bir kıvrımlı parça var,yay mı denir bunlara,bilmiyorum,2 tane daha aynı çelik telden uzun kıvrımlı teller var,bir tanesi sökerken fırladı,o basit gibi görünen tel parçasının pozizyonunu bulana kadar akla karayı seçtim
[Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081105/temp/knmkwko7.jpg]
tetik tek parça,bağlı olduğu pim i çıkardım komple elime geldi çekince,
[Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081105/temp/xmhrilhq.jpg]
namluyu sökmeye gerek yok,tetiğin yanındaki yayı kurtardım,ve resimdeki ince yay var,
kurma kolu nun bir eklem yeri daha var,onun sayesinde sökülebiliniyor,
[Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081105/temp/776niu5c.jpg]buda emniyet mandalının bir parçası,göründüğü gibi tetiğin dışkısmına monte ediliyor
[Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081105/temp/94uq42b2.jpg]
fotoğraf makinem şuan tatilde alamanya ya kadar gitti,cep telfonu ile bu kadar oluyor
yemek molası sac tava
-
hayırlı olsun kardeş,bende x20 de 3.9x50 olanını kullanıyorum,5 kutu pellet heder ettim hem büyük hemde ağır olmasına rağmen dürbünde bir sorun yok,135 metre de pellet yere çarptığında ekin saplarını havaya kaldırdığını görebiliyorum,kalibre 4,5mm olmasına rağmen,bende 2 tane var tasko netlik bundan iyisini kullanınca belli olur,bana göre tüfeğin etkili menzili içersinde süper,pellet in gitmediği yere baksam ne değişecekki

sizin tüfeğiniz ağır bir tüfek,bide buna dampa ayak ve dürbün ekledinizmi ayakda atışlar çekilmez