sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

aynı hatsanınkilerden sert keçe Engin ;tacli#
    yay çekici bundan abi
    sağdaki küçük olanı

[Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081104/temp/ndsmmvav.jpg]

takacağım yay önceki yay a göre kalın bir yay,birde bu yay çekicini takarsam?tepmeside bir o kadar artar :him:s
    peki bu yay çekici yerine yeni yayı eski yaya göre 3 sipir uzun bıraksam aynı işlemi görürmü güç bakımından?
    normal olarak kalın yay değişimi ile tüfeğin gücünün artacağını düşünüyorum,bu düşüncem doğrumu :him:s ve buna ek olarak 3 sipir daha uzun kestirsem bir avantaj elde edermiyim sizce :him:s

dün tüfeği söktüm,piston boyu 15 cm,eni 2,5 cm, keçe hatsan keçelerinden, belkide birebir aynı ölçülerde,,şeffaf plastik renginde,
     [Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081104/temp/iczaq6vp.jpg]

alt resimdeki siyah yay orjinal yayı tüfeğin,yandaki parlak olan ise hatsan yayı,hatsan yayı deyim yerindeyse cuk diye oturuyor ;tacli# aynı ölçüde,sadece orjinal yaya göre biraz daha kalın hatsanınki,boydan 5 sipr kestirmem lazım,
     [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081104/temp/2uuf9fvh.jpg]

yay çekici baya bir ufakmış :him:s formdan arkadaşlar yay çekiç ağırlığını fazlatırken burdaki yay çekici gördüğümün en küçüğü :him:s
    ama tüfek güçlü buna rağmen :him:s
    dünden beri kafam karışık :him:s şimdi ben bu çekiç yayını hatsanınki ile değiştirsem güç artarmı arkadaşlar?yoksa yay ın ucunda boşa ağırlıkmı yapar sizce :him:s
     [Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081104/temp/cxqhh6uq.jpg]

ve sizce neden yay çekicinin ortası boşaltılmış ve kenarlarında kesikler açılmıştır? ilk defa görüyorum bunu niçin yapıldığını bilen arkadaşlar paylaşımlarını bizden esirgemesin lütfen,saygılar
     [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081104/temp/rlungjjs.jpg]

paylaşım için teşekkürler kardeş,kullandığınız tüfek biraz eski model,bende kullandım ve kullandığım zaman içersinde beni üzmedi,
    kullandığınız pellet i yazmamışsınız,bu da önem taşır bu mesafede,örneğin bu tüfek ts10 u güzel atıyor,ben o mesafelerde kutu kolayı yatırır grupman yapardım mod55 ile,tetiği çok sert,sürekli pratik yapıp alışmak gerekiyor,

mod125 in tepmesi fazla olduğundan isabeti düşürüyor,ha bu benim için sorun deyil,ben tüfeğimi güzel sabitleyip mıknatıs gibi yapıştımmı pellet adres teslim,mesafeye göre pellet nereye düşüyor nişan aldığın noktaya göre,ona göre hesabımı yapıp atışşımı gerçekleştiriyorum uzak mesafelerde,kısa mesafelerde zaten dürbün ün üst cklick i ni atış yaptığım mesafeye göre ayarlıyorum,direk hedefin üstüne atmak için,

yarın yani bu gün patriotum ile yine rekor denemesi yapacağım şimdilik çıta 160 metre,ama fotoğraf makinem yok,o şuan almanya ya tatile gitti,gelirken yanında rangefinder getirecek ;dance; ,beni büyük dertden kurtaracak ;dance; ,115 euroymuş 800 metreye kadar göstereni,

insanın içini en çok acıtan da dediğiniz gibi hayvanın hemen ölmemesi.

+1 hemen ölmedimi ortaya çok acı bir durum çıkıyor,ben kendi adıma utanıyorum böyle bir olay başıma geldiği için,hayvan korkmuş kaçmaya çalışıyor ;(
    yok benden avcı falan olmaz,bu yüzden ateşli bir tüfeğim yok,varda kullanmıyorum açıkcası,abimin var iş yerimizde yatıyor 8 atar
    kırk yılda bir ormana yolum düşecek kuş sesi duymadan dönmek demek,hayat bitmiş demek

gez arpacık var ürünün kendi sitesinde, ama benimkinde yok,ama sorun etmiyorum,böyle çok daha güzel,gez arpacık oldumu gören havalı zannediyor ilk etapda ;tacli# ,böyle olunca bu ne diye soran oluyor ;tacli# ,başka tüfeklerde varmı bilemiyorum aldığım yerde,döviz kurunun tonsiyonlu halinin normale düşmesi baharı bulacak gibi ;(

Gamo hunter ( Eski hunterler avatarımdaki yeşil kutular.) Mod 125in en sevdiği mermi idi. Remington Airmaster 77 ni ve crossman 2100'ün en sevdiği 2. mermi idi.
    Pro magnuma gelince Şu anda kullandığım Diana 460 Magnumun en sevdiği mermi yatagundan aldığım 6 kutu promagnum çapaksız namluya tam oturuyor. Dün yaptığım atışlada tam destekli 5 promagnum 40 metrede 2 cm grup yaptı. Bence mükemmel veya mükemmele yakın.

+1 gamo promagnum gerçekden çok güzel bir pellet,çapaklıda olsa patriotum güzel atıyor bu pelleti,

evet kaplan muharrem imam dır kendisi,mod350 si var,
    abi bizim iş karışık,arkadaşım köpeğin sahibi,belediye ye şikayet etsem pek bişey yapmazlar,zabıta amiri eniştesi,gerçi benim abimde başkan yardımcısı aynı belediye de,birde bunlar benim kadar kedileri sevmezler hattda hiç sevmezler,şikayet etsem bilindik şikayet olacak,
    demir le köpek dövdüğüme ben bile inanamadım abi,ufacık kedi yavrusunu köpeğin ağzında görünce beynim kaynadı,benim köpeğim böyle yapmamalı idi,şimdiye kadar beslediğim köpek sayısı 200 ü bulmuşdur,abimin köpeklerinede ben bakarım,abimden çok beni severler,bu 2 aynı cins köpeğin tabiyatında var abi,dövdükden sonra da afedersiniz köpekler kadar pişman oldum,yarım saat köpeğimden özür diledim,yetmedi gittim bir paket pınar sosis ile gönlünü almaya çalışdım ;(
    ALLAH ım beni sabırlı olan kullarından eyle,beni bu 2 yaraddığın hayvan ile test etme ALLAH IM,Ben bu hayvanlar ile büyüdüm,hayat en çok sevdiğim yaraddığın varlıklar dır,

peki ben ne yapacağım başımda kedi katili bir köpek var,ölü saysına bu gün bir tanesi daha eklendi,bardağı taşırdı,
    şimdi ben bu HUND U öpersem günah olurmu hocalar? gelecek nesil kedileri kurtarmak açısından,hayvan severliğime 5 dakika mola verip,bir patriot gönderme niyetindeyim,günah olurmu hocalar?
    20 yi geçti öldürdüğü kedi saysısı ;(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( :( ölme sırası onda :(

arkadaşlar malum kış ayına girmiş bulınuyoruz x;.z
    bende tüfeklerim soğukdan üşümesin diye 3 tane asil marka dürbünlü tüfek kılıfı sıparişi vermiş idim geçen günlerde,fiyatına göre işçilik fena deyil memnun kaldım,40 ytl :rolleyes:
    yanında 2 tane fermuarlı ek bölüm var,sanırım bir tanesine harbi takımı yahut yedek namlu koymak için yapmışlar 8)
    birde arazide kolay taşınması açısından sırt askısı mevcut,
    içinin kumaşı hani şu sportif model montların içindeki kumaş dan,ne diyorlar buna bilmiyorum,naylonunsu bir kumaş işte ^^ ama güzel bir rengi ve yumuşak bir yüzeyi var ;şrofls;.
     [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/081028/temp/8rhvvsrl.jpg] [Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/081028/temp/xe66k24r.jpg]

halil kardeşim ;tacli# lütfen adres bilgilerini eksik girme,bu gün tesadüf uğradım sordum,benim paket gelmiş alanya ya doğru yol tutmuş bile,yarında kapalı imiş bayramdan dolayı,şehir dışında durdurdum kargo firmasını,adam dua etti bana gideceği istikametde sedece benim paket varmış g;$i
    biraz az chat yap ;şrofls;.

teşekkürler kardeş,güzel bir paylaşım yaptın, ;d;;d;
    aramızada hoş geldin :)

teşekkür ederim kardeş,4,5 mm böylesi mesafelerde rüzgar olduğu vakit durum değişir,burda mildotlu dürbünün kenar kesit noktalarını da devreye sokma gerek,100 metreye direk dürbünün yukarıdan aşağıya inen siyah çizgi nin istikametinde atış yapılabilmesi için,rüzgar olmaması gerek,benim için grupman önem taşımıyor,benim yaptığım bir grupmanı belkide başka bir arkadaş benden daha iyi çıkarır,ben bu tüfekden beklediğim 50 ile 70 metre arası düzgün atış yapmak,yani 8 metreye sıfırladığım dürbün ile bu mesafelerin göbeğini nişanlamak,açıkcası benim bu tüfekden bu kadar beklentim yok idi,ancak gördümkü 85 metre kalın efes şişesini nasıl kırdığığı,çıtayı yükseltdim,bana bu tüfek 50 60 hadi bilemedim 70 metre gibi mesafelerde etkili olsun yeter,oda fazlası ilen çıktı,inanmassın belkide ama geçen gün 125 metreyi ilk atışımda vurdum,rast gele mildotun bir noktasından nişan aldım,rüzgar sol tarafdan esiyordu,ona göre şişenin sol boşluğunu nişan alarak attım vurdum,o gün bu mesafeden defalarca vurdum şişeyi,şişe kalın şişe idi ve rüzgar pelletin yönünü değiştirdirğnden şişeyi kıramadı,belki daha ince bir şişe koysaydım kırabilirdide,
    kırmadığını söylediğim gibi bir gün kırarsam onuda yazarım :)