sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

abi dört gözle bekliyorum bu tüfeğin 1500 fbs 4,5mm ini,çıktığı gün almışımdır
    gamo düşünen arkadaşlara deyim yerindeyse şiddet ile tavsiye ederim,bu günkü rekorum 110 metre,125 metreyi denedim kıramadı şişeyi,şişe derken 70 lik istanblue buzlu votka şişesi ve efes bira şişesi kalın olanın dan,yanlız bu gün atış istikaetimin doğrutulsunda sol taraf dan deniz den rüzgar esiyordu,pellet in yönünü değiştiriyordu rüzgar,pellet şişeye yan çarpıyordu,ama bu mesafeden defalarca şişeleri vudum,mildotlu dürbün sayesinde,normal bir dürbün ile çok uğraşırsınız,şimdi ben buna bir yeşil gres takviysi yaparsam bu mesafeden bu kalın şişeleri haklerim,sonuçda 4.5mm bir pellet ile bu mesafeler benim için bir rekor,gördüğüm kadarı ile bu mesafenin üstünde bir tek mod90 var şişe kıran 4,5mm olarak dan 140 metrede,onun kırdığı şişede benimkilerine nazaran ince şişe bunu da belirteyim ;tacli#
    benim istediğim tek şey bu tüfeğin 75 metreye kadar etkii olması idi,oda fazlası ilen var,ondan sonrası dürbünün mildot özelliğinden faydalanmak gerekiyor,bu da tek atış kutu avı için çok zor,şişe deyilki orda dikili dursun ilk atışdan sonra ;tacli#

en sonunda dürbünüm geldi tasco 4x16-40 aoe yurt dışından sipariş ettim 6 günde postayla bana ulaştı. bana görüntüsü çok net geldi bu dürbünü kullanan arkadaşlar varmı.bu dürbün hakkında tavsiyesi olan

hayırlı olsun güle güle kullanın,
    ben ilk defa duyuyorum sizin dürbün gümrüğe takılmamış,bazı arkadaşlarımız sizin kadar şanslı olamadı,baya bir git gel yaptılar

Ben mod 125 in yayının önüne hiçbirşey takmadan kullandım. Kronograf olmadan güç farkından söz etmek zor bence.

aradan baya zaman geçmişde yay ın ucuna yay çekici takılmaz ise gözle görülür güçde düşüş olur,bunu da uzak mesafeye koyduğun şişe ile testini yabalirsin,
    benim mod85 e yay çekici takmayı unutmuşlar,ben taaki tüfeği sökünce anladım,daha önce 50 60 metrede kıramadığı şişeleri şimdi patlatıyor,ama tepmeside bir o kadar artı,tepmesi artınca isabet oranıda düşmeye başladı,ama kontrollü acele etmeden atış yaparsam sonucu memnun edi oluyor,bu tepmesi fazlan olan bütün yaylı pistonlu tüfekler için geçerli

bir yanlışın olmasın dostum 180 bin euro ya bildiğimiz av tüfeği yivsiz yani :him:s
    acaba 18000 euro olabilirmi bu tüfek yanlış duymuş olabilirsin?ben bu fiyata bırak yivsiz av tüfeği yivlisini bile görmedim,
    Ülkü abi ye sormak lazım dünya çapında avcıların en çok kullandığı av tüfeğinin fiyatı ne kadar mış acaba?
    o zaman bu tüfek avı gördümü kendiliğinden ateş alması lazım,kullanıcıya gerek kalmadan benim gözümde ancak bu parayı hak eder doğrusu,o zamanda avcılığın bir zevki kalmaz :him:s

benim hedeflerim içersinde fıçı bira şişesine yer yok ;şrofls;. ince şişeler ile takılmıyorum #hims yoksa tüfeklerim in karizmasını çizmiş oluyorum o mesafelerde ;şrofls;.hemencecik küs veriyorlar ;(
    neymiş illede kalın efes şişesi,etiketli rakı şişesi olacakmış ;şrofls;.
    özellik ile burguaz rakı şişelerini daha çok seviyorlar ;şrofls;.

Murat kardeşim,uzun mesafelerde mildot devreye giriyor,yani kendin mildotun özelliklerinden faydalanacaksın,uzun mesafeye ata ata doğru noktayı artı kılı buldunmu mesafeye göre mildotun,isabetli atışların her zaman daim olur,
    mesala ben dün 103 metreye baya bir atış yaptım,mildotun o mesafeye göre doğru kare noktasını bulduğumda 70 lik rakı şişesini kırdım,
    kalan yarım şişeyi de 2 ci atışımda kırdım,kolay deyil yaylı bu baya bir efor sarfediyorsun,ve tetiğe yeni yeni ısınmaya başladım,alışdıkça tetiğe daha güzel atışlar yapacağıma eminim,
    atış alanımı değiştireceğim mesafe yetmiyor gari güvenlik açısından,atış alanıma 150 metre yakın,dümdüz boş arazi 5 kilometreye yolu var,korku yok,sakınma yok ;şrofls;. patriotun sınırlarını zorluyacağım bu arazide,bu çin malı tasko ların mildotu 175 200 metreyi kurtarırmı arkadaşlar?
    kendime sağlam bir destek yapacağım murat kardeş,ondan sonra bu tüfeğin hem grupmanını hemde sınırlarını zorlayacağım,
    x50 yi bilmiyorum,dur bismillah daha yeni aldık tüfeği,kalpden götürecenmi bizi murat ;şrofls;.

tüfeğin gücü yerinde arkadaşım,pet şişenin ortası ezik,kağıt misali,atış yapabileceğim 2 noktası var şişenin,ya kapağını vuracağım yada şişenin arka kısmını,5 6 kez vurdum ,bir tane pellet içinde kalmış,nası kalmış bilmiyorum :him:s ondan önce efes şişesini patlatdım,mesafe 85 metre,bu 100 metrede 35 lik rakı şişesini kırdı,120 metreye çıkardım hedefi,saat geç oldu,birde hedefin arkasında telden çit çekili idi,yan tarafı inşaat işçilerin kaldığı koğuş vardı,pellet 120 metrede vızılayınca bıraktım atışı,
    ben tahminim,
    pellet önce yere çarptı kaydı şişenin içinde kaldı,

diana mod48 olayını çözdüm arkadaşlar sizlerin tavsiyesine uyarakdan, :rolleyes:
    dürbünün arka kısmına 3 kat çif taraflı bant kesip yerleştirdim ;tacli# biraz yükseltim,50 metreye direk atış yaptım pellet tam tersini yukarıdan vurmaya başladı,sonraki pelletde aynı yere gidince bantı fazla koyduğumu anladım,3 katdan 2 kata indirdim,işlem tamam artık 50 metreyi direk hedefin göbeğine atıp vurabiliyorum x;.z
    yanlız yaklaşık 100 atış ortalamasında pellet tekrardan öne doğru düşmeye başladı ama çok az,anladımki bant yerine biraz daha sert bir cisim yerleştirmem lazım,yassı kauçuk var elimde ondan bir parça kesip koydummu artık dürbünlü atışlarım normale dönecek,
    bu arada yaklaşık 80 metrede yerde 1 litrelik pet şişe yatıyordu,ona atış yapıyordum,5 6 kez vurdum,
    şişe aramıya çıktım bu arada pet şişeyi konrol ettim,gamo hunter pellet saçma içeride kalmış,kuyruk kısmının bir bölümü yamulmuş, öbür tarafı sağlam,baş kısmıda öyle,
    pelletdeki yivset izlerini inceledim,aynı patriot yiv set izleri var,hemen hemen aynı,belirgin bir yiv set izi yoktu,ama düzgün yiv set izleri vardı,patriot dan çıkan promagnum pellet de de aynı yiv set izleri var,
    ben burdan şunu çıkardım,isabet konusunda,
    diana mod 48 in gücü patrioto göre düşük,ve buna görede tepmesi düşük oluyor,ve tetik inanılmaz kolay atışlar yaptırıyor,
    patriotun tetiği sert,katır gibi de tepince ee hali ile isabetliği bozuyor,
    ttüfeği iyi kavrayıp oynatmadığım sürece hiç mi hiç sorun yok,vurduğunu yıkıyor aslanım benim,
    bu arada dianaya acayip ısındım,yandan kırma kollu olması hiç yormuyor adamı ;tacli#
    benim hoşnutsuzluğum sadece dürbünlü atışlarımda idi,onuda halledince gardaş olduk diana ile x;.z;dance;

sağol kardeş :thumbdown:
    ölçümleri 15 metre ile ölçülmüş misana ile alıyorum,hayırlısı ilen şu rangefinder ım bir gelse,işim daha kolay olacak,bizimkide şans adamın almanyadan gelmiyeceği tutdu,habire rötar yapıyor :(

tetik konusuna gelince ayar vidası var,ben son limitine kadar sıktım vidayı,öncekine nazaran biraz yumuşadı,zamanla alışmaya başladım,biraz daha yumuşasa süper olacak :thumbup:

yukarıda eklediğim resimde bahseddiğiniz pelletin crosman markası var,ilk defa kullandım bu gün, ve çok güzel sonuçlar elde ettim,tavsiye ederim,kırmızı büyük ambalajlı olan paket yukarıda tek kutu deneme amaçlı almış idim,

inşallah mustafa abi,fırsatı bulduğum gün 1 ay tatil yapacağım,abimi kandırmanın yollarını arıyorum ;tacli# 6 yıldır memleket yüzü görmemişim ;#^+.
    11 yıldır çok sevdiğim izmir e gidemiyorum,istanbul da bir o kadar olmuştur,en son o büyük depremden hemen sonra ordaydım iş icabı ;(

taner kardeşim daha düne kadar ben hiç uzun mesafe atışları yapmadım,en fazla 70 metre,o zaman elimde optima dürbün vardı,kör atışı yapıyordum,mildotun küçük küçük artıkılları sayesinde artık uzun mesafeler çokda zor olmuyor,atış yaparken mildotun doğru noktasını hedefe göre bulabiliyorsun,onu buldukdan sonra arka arkayada kırabilirsin şişeleri uzun mesafelerde,
    kendine bir tane ucuz taskolardan bir tane almanı öneririm ve elindeki patriotun sınırlarını zorla kardeşim,bu tüfek uzun mesafelerin tüfeği

yanlız şunu belirteyim,şişeyi dikeceğin yer mutlaka kurak bir alan olsun,pelletin nereye düştüğünü görmen lazım,hatta al 2 kilo beyaz kireç şişyeyi diktiğin alanın etrafına serpele,şişeyi diktiğin alan kurak bir alan olsun,pellet yere çarpdıkca toz kaldırır seni yönlendirir,

kadir dostum hep aynı şeyi yapıyorsun nedense hep aç karnıma denk geliyor ben şimdi sac tavayı nerde bulucam?demekki ucuz tüfeklede uzun mesafe atışları yapılıyormuş şimdiye kadar kaliteli tüfekler 100 mt ve üzerinde etkiliymiş imajı vardı teşekkürler atışlar ve yorum için ben bile patriotu daha yeni tanıyorum dampa olmayınca tüfeğin gerçekte neler yapabileceğini bilmiyordum yavaş yavaş öğreniyorum yaylı demek özgürlük demek

sağolun arkadaşlar teşekkür ederim ;tacli#
    nasip olurda bu taraflara yolunuz düşerse balıkda yediririm sac tavada :)
    hüseyin kardeşim bir dahaki sefere aynı mesafeyi diana mod48 ile deniyeceğim,tabii bu arada dürbünün altına 2 milim kalınlığında sıvı conya sıkağım,malum diana mod48 sadece dürbünlü atışlarımda düşme yapıyor,bu şekilde çare olmaya çalışacağım,bu tüfekde rahat kırar bu mesafelerden şişeyi,
    uzun mesafe atışları için mildotlu dürbün şart,yoksa keyif alamazsınız,ben son 2 atışımda oldukça gerekli bir şey olduğunun farkına vardım,
    tüfek gerçekden çok hoşuma gitmeye başladı,kışın tarlada yürürken sıkıntıda yaratmaz hafif bir tüfek ;tacli#