sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

selamlar bugün denedim 25-30 mt kağıda atış yaptım gönderecektim ama bluetooth bozulmuş neyse akşama yayınlarım 70 adımdan şişeleri rahatlıkla kırıyor tenekeyi delip geçiyor 150-170 barda hatta ikinci tenekanin 1 katınıda deliyor 80mt şişe kırdım ama dürbün ayarını pek beceremedim sanırım göz kararıyla dürbün çizgileriyle orantı kurarrak atış yaptım eğer tam bi sıfırlama yapabilirsem bence her atışta indirir bendeki dürbün 3-9-40 tasko dandik bi şey bu arada esen rüzgarıda unutmamak lazım gamo pro hunter kullandım başka pelletlerde belki daha iyi sonuç verir şimdilik bu kadar iyi günler bence harika bi tüfek tabiki fx lerle bir tutulmadığı zaman
    akıncı kardeş in pm si bu,

size uymayacağım,
    yaşınızın verdiği olgunluk yok sizde,gidin terbiyenizi nerden aldıysanız orda eğitiminize devam etmenizi öneriyorum,

at44-10. atışları 25 metre de yapmış arkadaşımız,bundan daha iyi side çıkar diye düşünüyorum,hem arabanın içinden atış yapmış hemde dürbünü tam sıfırlıyamadığından bahsedmiş idi arkadaşımız,

oltaya takdığın yem çok önemli kardeş,mesela gece avı için boru kurdu tak oltaya,salla denize ama kayalık bir yere yakın at oltanı,bu mevsimde 15 dakika en geç,
    not: boru kurdu taze canlı olması balığı cezbeder,levrekde yakalıyabilirsin aynı zamanda,akşam 8 gece 1 e kadar,
    youtube de zıpkın dalışları altında çeşitli videolar var,25 30 metreye tüpsüz dalanlar bile var

pardon Erdem abi ya vallah nasıl dikkatimden kaçtı u½%;
    bazı şeyleri farklı yöne çekmesen Guevara abi,
    2 ci kez yanılıyorsunuz,birilerine kıyakçılık yaptığımı zannediyorsun ama öyle deyil abi,benim işim var gücüm var kimse için 3 kuruşluk şeyin kıyakçılığını yapmam,öyle kişiliğe sahip biri olsa idim formda sadece nick i ile tanıdığım bir insan a sıfır tüfeğimi hediye etmez idim,vs ufak defekleri saymıyorum
    saygılar

inşallah abi nasib olursa gelirim ben bu hobiyi çok seviyorum ve buna gerçekdende çok gönül bağladım ve bu forumdaki abilerimizide örnek alarak bilgilerindenfaydalanarak bu hobiyi devam ettirmek istiyorum. ayrıca bu buluşmada bir şeyin daha farkına vardım bu hobinin hatsan yüzünden işkenceye döndüğünü daha iyi anladım sorunsuz tüfeklerle güzel mühimmatlarla dahada çok keyif vede haz alıyor insan #hims;lol;;rofl.;;dance; nazım arkadaşımızın aa s410 u ile 100yada 90 mt tahmini tek atış hedefi vurunca birkere daha hatsanı iyi dileklerimle andım ;hirr;X(

mesut kardeşim hatsan henüz 2000 ytl lik tüfek üretimine başlamadı niçin iyi dileklerin ile hatsan ı anıyorsun ;şrofls;. hacı murat almışsın arkadaşıyın mercedes ini kullanmışsın arazide,mercedes ile hacı murat ı yarış yaptırıyorsun,yarış yaptıracaksın biraz adaletli yarış yaptır ;tacli# bir AA ile evanix i yahut fx,hw100 ü yarıştır ;avci;
    220 ytl ye dürbünlü AA varsa bizde alak ;şrofls;.

şimdi bu iş için boş çırak bulursan olur,kaynak işlemi için çıraklar ne dedi biliyormusun abi 2 3 milyon at yeter dedi iş bittiğinde,hırdavatçıdan uzun yivli demir çubuk aldım,2 tane somun 2 tane pul,marongodan da bir tane beş on aldım,tornacının yolunu tutmuşken bir baktım bir demirci dükkanının önünde 2 tane çırak oturuyorlar,tornacı nerde dedim gösterdiler,bu arada dükkanın içine göz attım,siz dedim kaynak işleri yaparmısınız gel buyur abi demezlermi :)
    [Resim Engellendi: http://img228.imageshack.us/img228/5307/dsci01751280x768gf1.th.jpg][Resim Engellendi: http://img228.imageshack.us/img228/7697/dsci01731280x768mb0.th.jpg][Resim Engellendi: http://img228.imageshack.us/img228/9301/dsci01721280x768oe8.th.jpg][Resim Engellendi: http://img228.imageshack.us/img228/4828/dsci01701280x768jp6.th.jpg]
    not: maşon kısmına ben önce bez sarıyorum ardından sitil ayakkabı boyası kapağı yokmu onu geçiriyorum, ki döndürdükçe çizme yapmasın diye,
    ayrıca malzemeler toplam 5 ytl tutsa 15 ytl de tornacı istese misal toplam 20 ytl,kaynak işlerinden anlıyan bir arkadaşın varsa belki parada almaz,

şu aralar euro dolar yerlerde sürünüyor,900 ytl nin üzerindek hw97k şun 775 ytl,madem gönlünde var fırsatı kaçırma derim,uzmanlar euro ve doların tekrardan eski seviyesini bulacağını söylüyorlar,
    ben acayip zarar ettim euro dolardan,son 30 gün içersinde bir fx revo,bir adetde hw97k parası zarar ettim,tabbi kardan zarar bunlar

kardeş hoş geldin aramıza :)
    patriotun kurma kolu mod125 den yersiz,alalı 6 ayı geçti sanırım pistonu iten tırnaklar çok da aşınmasa da halen iş görüyor,ben elime tüfeği aldığım vakit bir kutu saçmayı heder ederim bu en az atışımdır o gün,
    optima550 ile bir günde 4 kutu pelleti tükettik,bu da 1000 atış demek,
    200 atışda kurma kolu işlemez hale gelmişse bana göre garip geldi,ben şu ana kadar tüfeklerime keçe ve yay haricinde takviye bir şey yapmadım,
    site de bu kısa zaman içersinde bahseddiğin kurma kolu arızasını bende okudum,
    hatsan ın tüfekleri ne belli olmuyor,kiminin elinde 150 200 atışda kalıyor, kimilerinin elinde de baya gidiyor,şanslı kişilerdenim galiba,
    mod55 üretilmiyor artık,bu tüfeklerin gücü az olduğundan içindeki yayı itmek daha kolay oluyor kurma kolu için,böylelik ile kurma kolunun ömrü uzuyor,aynı yayı mod125 takın onun kurma koluda bir mod55 kadar gider

bende var yay takma aparatı,çok düşük bir maliyete yaptırmıştım,toal 15 ytl yi bulmuşdu çıraklara verdiğim bahşiş ile,
    siteye eklemiştim ama bulamıyorum bir türlü,dilersen foto haline getirip eklerim,madem yaylı tüfek kullanıyorsun hiç uğraşma yaptır bir tane tek başına takıp sökersin yayı,tüfeğide satacak olursan yanında hedaye olarak verirsin ;tacli#

;şrofls;.#hims;lol;;rofl.;

haluk kardeşten inciler " iyi bir atıcı atışa başlamadan önce 40 tane bahane bulamazssa atıcı değildir. akşam turşu yedim ellerim şişmiş ten başlayıp kırkıncıya kadar #hims;kihhik, .sonra baktın ilk üç atış bulleye oldu kalan iki atışı hemen ağuta atıp hepsi tekdelik oldu diye yaygara çıkarıp çamura yatıcan " ;lol;;kihhik,#hims keyifli atışlar dilerim

hatsan nın tercih edilmedigini biliyorum ancak da silaha servet verecek halimde yok! mesela mod 125 5,5 tavsiye edermisiniz.

kardeş imzanda mod125 var ama :him:s
    benim tavsiyem hatsan alacaksan patriot dur,sen de biliyorsunki kardeş bu tür güçlü tüfekler in sorunları elbetde olur,hele hele kullanılan malzeme iyi olmadığı taktirde,
    ancak mod125 th yeni versiyon var bu tüfek de güzel,patriotun namlusu ve keçesi kadar güzel olmasada bu fiyata alınabilir,optima550 ile arasında bir fark göremedim namlu aynı namlu,isabetliği orta şeker dürbünsüz,dürbün takarsan iş değişir,patriota dürbün takmadan evvel uzun mesafe atışları çok sıkıcı oluyordu,dürbün takınca işin zevkini almaya başladım,
    bildiğim kadarı ile 1ci nesil patriot atık yok,2ci el var sitenin satılıklar bölümünde,
    iş böyle olunca şayet patriot düşünürsen ve dürbünde takacaksan tüfeğine fiyat biraz artacak,
    patriot+dampa ayak+dürbün top: 459 ytl
    mod125 th dürbün hediye dampayı kendin alırsın top: 304 ytl
    şunuda belirtmek isterim düşündüğün tüfek tepmesi çok fazla olan bir tüfek,tetik sert,birde buna tepmeyi eklersen ve atış kurallarını hafife alıp tetiğe basarsan,karşında kocaman bir grupman bulman mümkündür,
    bana göre crosman ın namlusu hatsanın kinden farksız,ama bu tüfeğin tepmesi hatsana göre çok çok daha az.yok gibi birşey,buda isabetlik oranını artırıyor,
    karar senin :)
    ama sana tavsiyem biraz bekle bu arada biraz para biriktir,bekle,,2009 demez

dün akşamdan beri mesaj ı okey lediikden sonra hata veriyor,sonrasıma geri ye tıklayıp tekrar okeyleyince, (uyarı veriyor)
    siz bu mesajı yazmaya başladıkdan sonra 1 bir başkası yeni mesaj yazdı bile ) diye, ama o mesaj benim mesajım, iş böyle olunca aynı mesajı 2 kere okeyliyen arkadaşlarımız oluyor farkına varmadan

Bu atışlar esnasında hız ölçümü yapmadım. Verdiğim değer 7.9 grain pellet ile daha ilk testlerde ölçülen hızlar. Bu değer Baracuda'lar için geçerli değil. Atışları 160 - 120 bar basınç aralığında yaptım. İleride bir kaç tip pelletle, tam dolum (200 bar) ile başlayıp atış adedi ve hız grafiklerini çıkaracağım.

Crown açmak dışında namluda bir işlem yapmadım. Belki ileride, pellet yükleme yuvasının revizyonu sonrası, namlu içi parlatma işlemi uygulayabilirim. Bakarsınız çirkin ördek yavrusundan bir kuğu çıkar, belli mi olur ?

ülkü abi siz bieşeyler sezmiş iseniz bu tüfek bir kaç takviye ile güzelleştirilir,çirkin ördek yavrusundan bir kuğu çıkar sözüne dayanarakdan :)
    abi baktınızmı bu tüfek de gizli regülöter varmı?yoksa da sonradan takılabilinirmi at44-10 a regülotör?

bende aldım hatsan mod 125 gerçektne berbat bi tüfek hız konusunda iyi ama güçlü silah fakatttttttttt çok tepmesi var bu yüzden atışlar hep etkisiz kalıyor eğer çaresi vardımcı olun rakadaşlar

tüfeği sök yay ın ucundaki yay dengeleyici yi çıkart,bu tepmeyi azaltığı gibi gücü az miktar düşecektir,çok uzun mesafeler ile işin yok ise kısa mesafede senin için sorun olmaz,sonuçda 5.5mm saçma kısa mesafede yıkar geçer :thumbup: