sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bakın şimdi ilker bey ve hızlı ( hakan beye ) duyrulur;
    patent acizaneye aittir:)

buzdolabı motoru alıyoruz. sıfır değil tabiki. ama çalışan olsun yeter. tepesini spiralle dikkatlice kesiyoruz. içini görünce diyceksinizki bu ne işçilik.çünkü onlar bozulmamak üzere imal edilmiştir. burda gerisi çok ince bir işçiliğe geliyor oda hakan ustamızın işi. piston kısmı sökülüyor vebulabildimiz en büyük dizel motor enjektörünü o kısma uptade yapıyoruz . bunu becerdikten sonra ise sıra siboblara geliyor. nispeten tornada yapılmış bozuk para gibi çok düzgün pulları ufaltarak yerine ufaltılmış yuvaya takıyoruz.
    ince boru çıkışlarını bakır kaynaklarla güçlendirince aparat takılan yerlerde monte ediliyor ve ses yapmayan ve bozulmayan 250 bara banamısın demeyen bir pompamız oluyor. aracada 12 volttan220 ye çıkaran ufak hazır satılan 500 watlık güç kaynağı alıncada her zaman yanımızda olan bir pompa oluyor.
    diyceksinizki sen yaptınmı ? henüz pcp tüfekim yok ama bunu aşa yukarı hazırladım. ilaçlama makinalarında bulunan ölçüm aleti 150 bara gösteriyor. elledi geçti şimdilik . motor sesi biraz değişti .ama eminim süper bir şey olacak. şimdilik özetini vereyim. yağlama sistemide var bu motorlarda kalite bir yağda koydunuzmu evladiyelik bir pompanız olur

abi çalışmalarınızın sonucunu merakla bekliyorum,şu aletin resmini bi eklermisiniz,tamam patent sizde kalsın da e azıcık ucundan göster abi ;d;

ebayda webleyin pompası ytl üzerinden 250 ytl yi buluyor,birde kargo biner burdaki fiyata yaklaşır,o halde tüp almak daha karlı olacak,hem dolum aşaması zamanı daha kısa sürecek hemde yorulmayacağız :) ambrosia arkadaş doğru söylüyor, bunun karşılığın da elimize cebimize atmamız gerekecek,exador fatih kardeş kendi boyunca bir dolum tüpü aldığına göre bu işin ne kadar zevkli olduğu belli :) buda tüp dolumu için verdiğimiz parayı unutdurur,önemli olan zevk kimizin doruk noktalara çıkması

ek birşey söylüyeyim,yeni bir sıfır dürbüne ayar çekeceksem önce dürbün ayar vidalarını ortalara getiririm,yaptığım gözlemler sonucunda ayar vidaları genelde ortalarda kendini göstermeye başlıyor,öbür türlü kıdım kıdım ortalara gelene kadar insan beziyor,kestirme yoldan ana caddeye giriyorum böyle yapınca ;şrofls;. ondan sonra legolas arkadaşımın tarif ettiği uygulamalar başlıyor

bu tüfeği çıkaran pompasınıda çıkarmıştır diye düşünüyorum,hatsan ı arayıp bilgi almak lazım,bu arada dürbünden vaz geçip pompamı getirsem diye düşünmeye başladım,mevcut olan pompanın fiyatı bana görede pahalı,
    bu pompanın ingilizce karşılığı sadece ( pump ) mu arkadaşlar? yada bu pompanın başka bir adı varmı?

mod140 da ben tetik mekanizmasını yumuşatacak bir ekipman göremedim soft tetik,diğer hatsan modelleri nin aynısı,ama belli bir kullanımdan sonra parmağının tetiğe alışması gerek,
    örnek. bendeki mod85 in tetiği ilk gün çok sert idi sonra kullandıkça biraz daha yumuşadı bu arada tetiğe elimde alışdı,tetik mekanizmasını yada bazı parçaları yağlamış varz edelim parçalar biraz daha kolay hareket eder düşüncesindeyim,ustalar ne düşünür acaba :him:s

kefal balığı nın yetişdiği yer çok önemli,örneğin mersin kefali ni bende yemem,moazotsu mozotsu kokuyor,izmir de balık tutacağım yer inciraltı,çeşme,urla gaziemir o bölge nin balıkları çok daha temiz,istanbul benim zamanımda haliç in yanına bile yaklaşılmıyordu şimdi temmiz diyorlar,
    kefal balığı lahm ın denize dökülde yerde de sık sık görünür,o balık o bölge etrafında yaşar,ama her kefal de lahm da yaşar diye bir kayde yoktur,o bölgede süürekli yaşayan kefallere biz yoz kefal deriz,onların eti lezzetli olmaz,rus kefalininde eti de çok fazla lezzetli deyil,cam göz deriz yada man kafa kefaller var şimdi zamanı açıkdan gelmeye başladılar,bu kefallerin eti güzeldir,ayrıca kefal balığı leşde yer.kokmuş balık :)
    en büyük kefalimi kokmuş alabalık eti ile tutdum :)
    avlandığınız yer çok önemli arkadaşlar,bizim buraların kefalleri temiz dir,bu yüzden ençok yaptığım kefal avıdır

ben bir resim görmüş idim nettde,sanırım kullanıcı hatasından kaynaklanmış tam da emin deyilim,namlunun altındaki dolum tüpü patlamış yarılmış saçak halini almış.ustalar daha iyi bilir bu mevzuyu diye düşünüyorum :)
    ilgi alanıma şuan girmediğinden pcp hakkında bildiğim bu kadar,gün ola harman ola kullanma fırsatı bulursam bu fikrim ne oranda değişir :him:s

bende 4.5 mm ts10 var çapaksız diyebilimki diana high power ile kafa kafa gidiyor,2 si ile gzel sonuçlar elde ettim,gamo promagnum şayet bozmamışlar ise oda güzel bir pellet benim için

ben yağlı pelet kullanmıyorum çünkü ister istemez hem elim yağlanıyor hemde bu esnada namlu oringi yağlanıyor,iş böyle olunca o ring zamanla şiddetli patlama sonucunda kuruyup özelliğini kaybediyor,bundan dolayı sana tavsiye etmedim dünkü mesajımda yusuf kardeş,mod54 kullanmadım ben namlu oringi var diye düşündüğümden öyle bahsedmiş idim :) varsa da yok sada diğer kulanıcılar seni aydınlatır

ben o aparatın 130 ytl lik olanından aldım kullanıyorum işe yarıyor faka bence gereksiz birşey ayarı zaten 4*5 atışta iyi yapabiliyorsunuz

+1 bencede havalı tüfekler için pek de gerekli deyil,serkan sende böyle bir başlık açmış idin hatırlıyormusun :)
    o topic e link atmıştım senin için ama tavsiyede etmemiştim sana :)

geçen gün tesadüfen bir arkadaşımın dükkanın da tv de gördüm amerikan yapımı piyade tüfeği,hanii şu çılgın mucitlerin icadlarının gösterildiği proğramlar,tüfeğin adını untdum vallah u½%;
    yanlız yukarıdaki tüfeğe azda olsa benziyor,gez göz arpacık sistemi farklı yapılmış,uzaylı silah havası vermiş.acayip bir silahdı vallah,deneme atışlarında silahı su dolu varilin içine koyuyorlar ondan sonra çıkarıp atış yapıyorlar +;tuftabV#
    ardın dan tüfeği kum a gömüyorlar gömdükleri kum sahil kum u :!:
    adam bir hamle ile tüfeği kumdan çıkarıyor aynı filmlerdeki gibi tüfeğin her yerinden kum taneleri dökülüyor kaldırması ile tüfeği :!: başlıyor seri otomatik atışa,
    tahribat denemesi de yapmışlardı metal parçalar üzerinde ve çok iyi derecede olumlu sonuçları vardı bu tüfeğin,üstelik tüfek keleş kadar hafif,belki aramızda bahseddiğim videoyu izliyen vardır tv de,adını hatırlasam video yu da bulur eklerim ama aklıma gelmiyor vallah,işler yoğun sitres hat safhada bir önceki günkü yediğim yemeği unutur oldum nerdeyse,kış gelsede rahatlasam biraz vallah ;kffx;