balıklar süper
oltaya da gelir bu balıklar lakin av yeri,kullanılan yem,hava durumu çok önem taşır.en önemlisi sabır lı olmak lazım ![]()
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
sazan avı yasağı sona ermiş
kastamonu için yasak 30 haziran da bitiyor
http://www.balikciadasi.com/forum/index.ph…ic=4207&hl= -
teşekkür ederim Erdem abi

-
arkadaşlar bu paralax ayar yeri 2 çeşit,bir tanesi büyük yuvarlak teker gibi,diğeri ise normal dürbün kapağı gibi,bu 2 farklılık arasında kullanım avantajı varmı?
-
yandan paralax lı olmasını istiyorum
tavsiyen için teşekkürler kardeş,inşallah bulur berlin gibi yerde,norveç den umutluyum bu konuda,yada online alış veriş 
-
abi son final atışı güzeldi zoraki ile

-
ilginç bir şey olmuş doğrusu,ben beğendim doğrusu,alman misafirimi daha dün gönderdim,hele bir soluk alsın dürbün arayışına başlıyacak
ağustos un sonuna doğruda bir tane daha norveç den getirteceğim paralak özellik li
ileri geri yapabilen böyle ufak çaplı motoru nerden bulacağız bilen varmı? -
dürbünsüz grupman çalışması yaptınmı
? -
bu 4x15 bahseddiğin dürbün 20 ytl lik dürbün lerdenmi? hangi pelletleri kullanıyorsun?
-
hayırlı olsun,artık sana köy yolu gözüküyor
ne zaman gidiyorsun köye? -
ilk foto daki siyah kedi benim paul a çok benziyor
bu tavşan evcil
yaban tavşanının kulakları biraz daha uzun olur,az da olsa geniş kulağı var bu resimdeki tavşana göre,artı yaban tavşanın ayakları biraz daha uzun dur,yaban tavşanı na bu kadar yaklaşamazsınız ve evcil tavşana göre çok daha hızlı koşar bacakları nın uzun olmasının avantajı budur -
bana 12 yıl öncesini hatırlatdım Emrah kardeşim
bundan 12 yıl önce cumartesi akşamı 10 11 akşam halı saha maçımız vardı,aynı gecede 70 kilometre baraja balığa gidecektik 5 arkadaş,maç öncesi tüm nevaleyi aldık,çay takımı
mangal
tavuk kanadı
sebze
sabahlar olmasın
maçdan sonra arabaya atladığımız gibi barajın yolunu tutduk
en çok balığı ben tutmuşdum tabii büyük olanıda ben tutdum
bir daha da gitme fırsatı olmadı,malum arkadaşlarım hafta sonlarını kahvede geçirmeye pek meraklı
sonra herkes evlendi çoluk çocuk sahibi oldu öyle bir akşam ı tekrar etmek,semih in son saniye golü kadar zor
-
hocam istersen paket yapıp göndereyim otobüs ile
dün gece yine dolunay vardı deniz çarşaf gibi idi
ve dün bizim burda tarkan konseri vardı ben zannetdimki herkes konsere gider sahil bana kalır
nerdeeee
manitasını alan sahilde evcilik oynuyor
birde yanıma 2 rus la 2 alman çift gelmezmi
adamlarda balıkçıymış habire anlatıp duruyorlar ülkelerinde nasıl ne yöntöm ile balık avladıklarını
kafam şişti gitseler diye sağa sola bakıp duruyorum sonunda gitdiler
gecenin en komik olayını anlatayım sizlere
sahile motorum ile giriş yaptım,biraz ilerledikden sonra ne göreyim
3 tane rus genç anadan doğma tam denize girmek üzereler motorun farı ile herşey ortada 

bana bağırıyorlar kapat ışığı diye
kıyıda köşedeki çiftlerin kahkahaları kulağıma kadar geliyordu 
az kalsın motorla yan yatacaktım gülmekden malum sahilde motorla gitmek biraz zordur zemin yumuşak
neyse tutduğum balığa geleyim,deniz çarşaf gibi idi bu yüzden istediğim balık sahilde yokdu tek dük vardı,ekseri küçük balık tutdum çoğunu geri saldım,midye bilem tutdum,bir tanede müren balığı aynen iade suya,kayda değer 300 grama yakın bir çupra 4 tane eşşek mırmırı,3 tanede ismini bilmediğim aşağı yukarı bir el boyunda çupra gillerden bir balık ile eve döndüm
herkese hayırlı günler -
paylaşım için teşekkürler kardeş
güzel işler çıkarıyorsun remington ile 
-
ben yine gece avı yapacağım
bakalım bu sefer kısmetimize ne çıkacak
bütün hazırlıklar tamam
sıcak çay,soğuk çay sız bir gece avı düşünemiyorum
sanada banada rast gele Emrah kardeşim
-
güle güle kullan lan kardeş
hayırlı olsun
-
sinek iğne derken
benim bldiğim şu mırmır avında kullanılan siyah iğnemi?uzun saplı?
bu iğne ile küçük balıkları çekersin ama büyük balık oltana vurunca saçını başını yolma Emrah kardeşim
bük iğne büyük balık 
ayrıca oturacağın yeri dikkatli seçmeni öneririm keneler açısından -
tam üstüne bastın bu balığın adı sargozmuş

-
bu balıkda aynı yayın balığı gibi bulunduğu bölgedeki diğer balıkların soyunu tüketiyor

-
o zaman kendine 6metre uzunluğunda kargı al,bilmiyorum sizin oralarda nederler kamış mı kargımı?bizde kargı derler makina takamazsın, sadece kargının boyunda misina takarsın buda kıyıdan 5 metre gibi kısa mesafede sana yeter,6 metreli bir kargıya 5 metre 80 cm yeter 30 luk misina uygun sazana,resimde gördüğün şamandıralı sistem aynı zamanda gece avında da kullanabilirsin,üzerindeki kapağını açık içine o fosforlu ışıklardan koydunmu iş tamamdır,gezer kurşundan sonra yaklaşık 30 cm olsun msinanın boyu,dilersen çf iğnede yaparsın,çift iğne tercihim benim
oltayı atacağın yerin ne kadar derin olduğunu ölçmek için şamandıranı yukarı kaldır kargının ucuna doğru,sonra iğnenin bir tanesine kurşun tak ölçmek istediğin yere yavaşca bırak,kruşun yere değdiğinde misinanın boşluğunu al,kargıyı yukarı kaldırdığında şamandıra ile suyun üst kısmı arasında ne kadar mesafe var buna 35 cm daha koy şamandırayı ona göre aşağıya doğru indir tekrardan,sana tavsiyem arkadaşın le aynı noktada avlanma,ses yaptığın müddetce büyük sazan yeme gelmez ürker kaçar o bölgeden,ve oltayı suya bırakırken mümkün olduğunca yavaş bırak,şaaaap diye bırakırsan büyük balık varsa yine ürker,ayrıca sazan avına küspe götür bunu su ve bayat ekmek ile ıslat güzelce karıştır,küspe şişsin ağırlaşsın,avlanacağın bölgeye arada bir at yemle,rast gele
[Resim Engellendi: http://img149.imageshack.us/img149/448/dsci03451280x768xv5.th.jpg]